A Marvel új szuperhősnője mindaz, amit Donald Trump utál

Az amerikai szuperhős-képregények világát kevésbé ismerők is hallottak már valószínűleg Amerika kapitányról, a legnagyobb hazafiról, aki tökéletes reklámfigurája lehetne az izmos testével, ragyogó intellektusával és hősiességével a Donald Trump és szellemi holdudvara által is hirdetett, de talán sosem létezett ideális Amerikának. A képregények világában viszonylag elterjedt, hogy egy-egy nagy formátumú hősnek elkészül a női változata is, és ahogy Batman mellett létezik Batwoman és Batgirl, vagy Hulk mellett ott van She-Hulk, Amerika kapitány mintájára már az 1940-es években, az első női szuperhősök megjelenése idején feltűnt Miss America. Nos, őt szabták át most úgy, hogy nagyjából mindent magában foglal, ami ellen Trump és a konzervatívok ádáz harcot hirdettek.

Miss America eredetileg a Ken baba jellegű Amerika kapitányhoz hasonlított, ő volt a szuperhősök Barbie-ja, a jó családból származó, szőke cicababa. A karakter viszont mostanra alaposan megváltozott.

2011-ben jelentették be, hogy Miss Americát ezentúl egy America Chavez nevű karakter fogja megszemélyesíteni, akiről azt kell tudni, hogy tinédzser, az LMBTQ-közösség tagja és bevándorló, de olyannyira, hogy még csak nem is a Földről származik.

COVER ART FOR AMERICA #2 ahhh!! it's happening. Joe Q. killed it w the homage to Bey & Lemonade. sooo excited! #americachavez #marvelcomics #gabbyrivera #joequinones #latinas

QuirkyRican (@quirkyrican) által közzétett fénykép,

Az új Miss America eleinte csak néhány nem túl ismert széria egy-egy részében jelent meg, egészen mostanáig. Ugyanis miközben a világ Donald Trump beiktatásával volt elfoglalva, szép csendben megjelent a nemes egyszerűséggel csak America címet kapott képregény, amiben America Chavez önálló kalandjaival találkozhatnak az olvasók - számolt be róla a Mic

Chavez önálló képregényét még tavaly jelentették be a New York-i Comic Conon. Most pedig megjelent a második rész borítóképe, ami kifejezetten erősre sikeredett. A képregény március elsején jelenik meg, reméljük, ezzel a borítóval, bár készült egy jóval visszafogottabb verzió is, amit itt lehet megtekinteni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek