Ilyen lesz, ha Ernelláék beugranak Farkasékhoz

A külföldi forgalmazóknak szánt, angol feliratos trailer után kijött végre a magyar mozik számára készített előzetes is Hajdu Szabolcs díjnyertes filmjéhez, az Ernelláék Farkaséknál című, fekete humorú családi drámához. Íme:

A szeptember 29-től itthon is vetített film két átlagos magyar családról szól. Ernella (Tankó Erika) és a férje (Szabó Domonkos) egy év után hazatérnek Skóciából, és Ernella húgánál, Eszternél (Török-Illyés Orsolya) kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, felszínre hozva a két család között feszülő ellentéteket, így az egymástól eltávolodott rokonok újra találkozása konfliktusok egész sorát indítja el.

Az Ernelláék Farkaséknál egyik érdekessége, hogy Eszter férjét maga a rendező, Hajdu Szabolcs alakítja, aki egyébként civilben is Török-Illyés Orsolya férje. Ráadásul a gyerekeik, Hajdu Lujza és Hajdu Zsiga is szerepelnek a filmben: ők alakítják a vendégcsalád gyerekeit. Hajdu Szabolcs saját maga írta az igencsak életszagú forgatókönyvet, Karlovy Vary-ban pedig nemcsak a legjobb színész díját kapta meg, de a film lett a fesztivál legjobbja, elnyerve ezzel a 25 ezer dollárral (kb. 7 millió forint) járó fődíjat, a Kristály Glóbuszt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek