Amanda Palmernek pucéran és nyolc hónapos terhesen is megy a provokálás

Amanda Palmer pucér performansza New Yorkban.
Amanda Palmer pucér performansza New Yorkban.websta.me / brainpicker

New Yorkban tényleg bármi megtörténhet. Legalábbis Amanda Palmer szerint egészen biztosan: „Ez egyfajta búcsúzás, mielőtt elmennék szülni. Hozz magaddal adományként egy gyerekkönyvet!” – írta ki Twitter oldalára az ismert zenész és provokátor, Amanda „Fucking” Palmer, aki férjével, a neves sci-fi íróval, Neil Gaimannel együtt rendezett egy látványos performanszot a New York-i Közkönyvtár bejárata előtt. A nyolc hónapos terhes előadóművésznő ezúttal azzal sokkolta közönségét, hogy újragondolta Damien Hirst gigantikus méretű 'Verity' (Igazság) című bronzszobrát, ami a devoni Ilfracombe kikötőjében található és egy törvénykönyvekre állított, állapotos meztelen nőt ábrázol kivont karddal a kezében. 

A 39 éves Palmer ezzel szemben testének felét arannyal fújta le, másik felét pedig anatómiailag pontos testfestéssel, a meg nem született gyermekkel együtt ábrázolva fedte – írja a comicsbeat.com. A könyvkupacon pózoló extravagáns énekesnő e legújabb megmozdulásával a közkönyvtár gyerekprogramját kívánta támogatni. A projektnek állítólag lesz folytatása, a tervek szerint ugyanis egy másik irodalmi rendezvényen, az októberben megrendezésre kerülő bostoni könyvfesztiválon is készül valami hasonlóra író férjével. Abban a performanszban várhatóan már az újszülött is részt vesz majd valamilyen módon.

Így néz ki Damien Hirst devoni szobra
Így néz ki Damien Hirst devoni szobraEducation Images / Europress / Getty

A Dresden Dolls vakmerő alapítója egyébként nem először állt ki élőszoborként az utcára, pár évvel ezelőtt a Harvard Square járókelőit sokkolta „The Eight-Foot Bride” névre keresztelt produkciójával. A szemérmesnek nem nevezhető Palmer többször villantott már a koncertek alatt, 2013-ban például a Glastonbury fesztiválon voltak láthatóak mellei, de megesett, hogy egy londoni koncert alatt dobta le magáról ruháját, így abban sincsen semmi meglepő, hogy a hónalj és fanszőrzetét is jól ismeri már a közönség.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra