Felismeri a fogkeféjét ezen a tengerparton?

Ez a posztunk erősen kapcsolódik a ma tartott Föld Napjához, ugyanis főszereplője Mexikó legnagyobb tengeri természetvédelmi területe, a Sian Ka'An Bioszféra-rezervátum, amely 1987-ben felkerült a Világörökségek listájára. Bár kétségtelenül gyönyörű, a környéket érintő áramlások rengeteg szemetet sodornak a partjaira szerte a világból. Ez ihlette meg a New York-i Alejandro Durant is, aki elkezdte összegyűjteni, rendszerezni, majd a természetbe "visszaültetni" a szemetet, ezzel szemléltetve a természetes és a túlfejlett világok közti ellentétet – olvasható a BoredPandán.

Duran a parton sétálva 6 kontinens 50 különböző nemzetétől talált szemetet a természetvédelmi rezervátumban. Fotóinak egy részén azok a kompozíciók láthatóak, amelyeket a természet alkotott, a másik felén pedig az az állapot, amit már ő idézett elő. Bármelyikről is legyen szó, az üzenet egyértelmű. "Ez a fotósorozat a fogyasztói társadalom gyarmatosítását szimbolizálja. Azt, hogy még az érintetlennek hitt területek sem védtelenek az "eldobható világ" szemeteitől" – nyilatkozta Duran.

washed-up-trash-installations-alejandro-duran-4  880
Alejandro Duran

A képekből (amelyeket ide vagy a fentire kattintva megnézhet) egyébként kiállítás is készül, így ha Brooklynban vagy az említett mexikói partokon jár, ne mulassza el!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra