Ennyit változtunk az elmúlt 500 évben

Bár nem újdonság, valamiért mégis reneszánszát éli a közösségi oldalakon az eggman913 néven futó Philip Scott Johnson 2007-es alkotása. Johnson ebben három percbe sűrítette az elmúlt 500 év legmeghatározóbb női portréit a YouTube-on, és olyan jól csinálta, hogy a „Legkreatívabb videó” díjra is jelölték a 2007-es YouTube Awardson. Johnson akkor elmondta, hogy nem egyedül az ő érdeme a kisfilm, hiszen az ötlet eredetileg az unokaöccsétől, Derektől és húgától, Brendától származik, a műalkotások és művészek beazonosításában pedig YouTube ismerőseitől kapott sok segítséget.

A hipnotizáló, kilencven remekművet bemutató időutazás jól illusztrálja, mennyit változott a szépségideál az elmúlt 500 évben. Az összeállítás egy 12. századi bizánci angyallal indul, majd feltűnik Leonardo da Vinci Kócos hajú nője és természetesen Mona Lisája is, ahogy Raffaelo Hölgy unikornissal és Botticelli Vénusz születése című festménye sem maradhatott ki a válogatásból.

A maysstuff.com alapos szerkesztőinek köszönhetően ide kattintva a videó időrendi sorrendjében nézheti meg, hogyan és mennyit változtak a nők többek között Fjodor Rokotov, Rubens, El Greco, Manet, Matisse, Dürer, Klimt, Magritte, Alfons Maria Mucha vagy Picasso szemszögéből. Ha kedveli az effajta feldolgozásokat, akkor a lenti videóban megnézheti azt is, a hogy a férfiak milyen „fejlődésen” mentek át az elmúlt fél évezredben!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek