Könyvek a strandtáskába: Kontroll, mélység, őrültek háza

7
Agave Könyvek

Csak most írunk róla, mert már elolvastuk, és még mindig meg vagyunk őrülve Jeff VanderMeer Déli végek trilógiájáért (illetve azért, ami már megjelent belőle). Azért is jó, hogy csak most írunk a Kontrollról, mert így valamivel közelebb kerülünk a szeptemberi időponthoz, amikor végre megjelenik a befejező rész, és kiderül, eljön-e a világvége. Azon még mindig kivagyunk, hogy VanderMeer képes csupán 336 oldalba belefoglalni a lényeget, de ez van.

 
1
Park Kiadó

Aztán megjelent végre magyarul Alice Munro Nobel-díjas írónő Drága élet című regénye is. "Legújabb könyvének legnagyobb érdekessége, hogy négy olyan darabbal zárul, amelyek a szerző gyerekkorában játszódnak, bevallottan önéletrajziak, és felidézik azt a világot, ahonnan ez a rendkívüli pálya felívelt." Olvassa el!

 
2
Agave Könyvek

És már megint az Agavé Kiadó, mert nem enged minket a nyári misztikum, ugyanúgy, ahogy remélhetően az olvasóját sem fogja Rachel Ward Nem enged a mélység című thrillere. A főszereplő igen meglepődik, amikor egy hideg tó partján arra ébred, hogy bátyjára éppen rácipzárazzák a hullazsákot. És még gyönyörű nők is sikoltoznak, ha meglátják. Akar riadt képet vágni a strandon? Akkor ezt vegye a kezébe júliusban. 

 
3
Alexandra Kiadó

És akkor még mindig nem ért véget a paráztatás, mivel megjelent Daniel Keyes Jóslatok az őrültek házából című regénye is. "A Virágot Algernonnak szerzőjének magyarul most először megjelenő, új könyvében egy személyiségzavarral küzdő lány a véletlennek köszönhetően egy olyan titok terhét cipeli, amely rossz fülekbe jutva katasztrofálisabb következményekkel járna, mint az ikertornyok elleni támadás." 

 
4
Agave Könyvek

Steven Saylor A nílusi rablók-ját elsősorban akkor ajánljuk, ha kosztümös krimit szeretne, ami szintén egy jó választás lehet a tengerparton heverészve legalább olyannyira, mint a villamoson hazafelé döcögve. Na jó, a tengerparton jobb. A Ptolemaiosz, Nagy Sándor sírja, gyönyörű rabszolgák, lánymentés, miazmás... 

 
5
Athenaeum Kiadó

Ha viszont inkább ápolgatná a lelkét a kevés szabadidejében, akkor Bitó László: Boldogabb élet – jó halál című könyvét tudjuk ajánlani. "Bitó tana a jó halálról életünket igyekszik jobbá, boldogabbá tenni. Azért szükséges a halálról másként gondolkodni, hogy az életről is másként legyünk képesek." Nem nehéz kitalálni, hogy az eutanáziáról is van szó az írásban.  

 
6
Libri Könyvkiadó

A halálnál is érdekesebb persze a gyerekeinkkel foglalkozni, ehhez jó olvasmánynak tűnik dr. Máté Gábor és Gordon Neufeld A család ereje - Ragaszkodj a gyermekeidhez! című műve. "A gyerekek társaiktól tanulják meg, mi a jó és mi a rossz, milyenek legyenek, hogyan viselkedjenek, ez azonban aláássa a családokat, megmérgezi az iskola levegőjét, agresszivitással és korai szexualitással teli ifjúsághoz, a kamaszbandák, az iskolai lövöldözések, a kamaszkori öngyilkosságok számának emelkedéséhez vezet." Ezt próbálják megelőzni a szerzők, és segíteni akarnak, hogy az olvasók megtapasztalhassák a család erejét. Hátha.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek