Ön volt már cigarettázó író?

Vicces fotósorozatra lettek figyelmesek a jezebel.com szerkesztői, akiknek Molnár Szilvia Tumblr oldalán akadt meg a szemük a közelmúltban. A magyar lány „The Man, The Writer and His Cigarette” (A férfi, Az író és a cigarettáik ) néven futó anyaga ugyanis jól ismert cigarettázó írókat mutat be, elhíresült képeik mellett a jó humorérzékkel megáldott fotós látható, miközben éppen kedvenc füstölgő íróit utánozza.

Fotó: szilmolnar.tumblr.com
Fotó: szilmolnar.tumblr.comszilmolnar.tumblr.com

„ Azt hiszem, hogy akkor pattant ki a fejemből az ötlet, mikor megláttam Knausgaardot és Zadie Smith-t egy McNally Jacksonban tartott eseményen. Ők annyira különbözőek – Karl Ove Knausgaard komoran cigarettázik, míg Zadie-t egyfajta érzéki közvetlenség lengi körbe ilyenkor. Érdekes, hogy van ez a különbség, miközben mindketten ugyanolyan ragyogó és elismert szerzők” – mondja a fotós munkájáról, melyben sikerült újraértelmezni az írók cigarettázási szokásait.

tumblr n6jklaWyKP1sv9hogo3 1280
szilmolnar.tumblr.com

Az amatőr fotós az inkább füvet, mint Marlborót szívó Jonathan Franzent még nem emelte be gyűjteményébe, de feldolgozta már többek között az X-generáció egyik legismertebb alakját, az Amerikai psycho íróját, Bret Easton Ellist, a svájci származású írót, Peter Stammot valamint a New York-ban élő brit írót, Martin Amist is. Molnár Szilvia szórakoztató munkáit a Tumblren itt, a Twitteren pedig ide kattintva tudja követni.

Bq5lKDlCcAAuBBt
szilmolnar.tumblr.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek