Kartondomborművekkel a világ jobbításáért

A kortárs művészeknél az újrahasznosítás témája legalább annyira felkapott, mint a divatvilágban a telt karcsú és korosodó modellek foglalkoztatása, így természetesen ez a hét sem telt el olyan művész nélkül, aki ne látott volna fantáziát ennek feldolgozásában.

Ezúttal a Teheránból Göteborgba, majd onnan Texasba települt művész, Ali Golzad hívta fel magára és újrahasznosított kartonból készült igencsak részletes kidolgozású munkáira a szakma figyelmét. A digitális és újrahasznosított művészetre szakosodott Golzad saját állítása szerint az elmúlt tíz évben autodidakta módon sajátította el a grafikai tervezést, miközben igyekezett arra fókuszálni, hogy új megvilágításba helyezze a hétköznapi tárgyakat valamint valami értelmeset hozzon ki a kiselejtezett anyagokból – írja a laughingsquid.com.

„ Az absztrakt és figurális munkáimra leginkább a természeti formák és tárgyak valamint a kubizmus van nagy hatással.Olyan művészek alkotásai, mint Pablo Picasso, Henri Matisse, Marcel Duchamp, Joseph Cornell, Louise Nevelson, Alexander Calder, Robert Rauschenberg és John Chamberlain” – mondja Golzad, aki legutóbbi munkájához a háborúkból és azok elszenvedőiből merített ihletet, mellyel reméli, hogy mások figyelmét is felhívja a szemünk előtt zajló tragédiákra.

Az otthontalanná váló gyerekeket hullámpapírból, három dimenzióban megformázó művész az elmúlt időszakban elkészítette kartonból többek között Barack Obamát és John Lennont is 75 x 56 centiméteres nagyságban. Az emberi alakok mellett természetesen nagy környezetvédő is, így abban sincs meglepő, hogy kutyákat, halakat vagy baglyokat is találni újrahasznosított munkái között. Nézze meg a galériában Golzad műveit!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek