Béreljen rúdtáncos robotot egymillió forintért!

Mint 1970 óta minden évben, úgy idén tavasszal is megrendezték Hannoverben a világ egyik legnagyobb nemzetközi informatikai kiállítását, a CeBIT-et, amely közel egymillió látogatót vonz évente. A nagyszabású informatikai és hírközlési expó egyik leglátványosabb attrakciói a német Tobit szoftvercég rúdtáncos robotjai voltak, amiket az 1967-ben született brit művész, Giles Walker tervezett. A táncoló gépek, Lexy és Tess már 2012-ben is feltűntek a kiállításon, és akkor olyan népszerűnek bizonyultak, hogy idén is elvitték őket (pontosabban a fejlesztett verziókat) a vásárra, írja a Daily Mail.

Rúdtáncos robot Hannoverben
Rúdtáncos robot HannoverbenNigel Treblin / Europress / Getty

A Gizmodiva.com cikke szerint az autóalkatrészekből (is) készült, mobilalkalmazással irányítható robotokat nem kizárólag a CeBIT-en lehet megtekinteni: állítólag leánybúcsúkra vagy munkahelyi bulikra potom 4000 dollárért (körülbelül 900 ezer forintért) ki is lehet bérelni őket. Igény szerint meg is vásárolhatja a robotokat, a gépek darabja 39 500 dollárba (8,9 millió forintba) kerül. Hát, olcsónak éppen nem mondanánk.

Arról nincs információ, hogy a vásáron megjelenő brit miniszternök, David Cameron vagy a német kancellár, Angela Merkel mit szólt a szokatlan látványhoz, de az biztos, hogy a sokan megjegyezték a a rúdon ritmusra riszáló, ide-oda pörgő gépeket, amiknek egyébként egy robot DJ szolgáltatta a zenét a zavarba ejtő vonagláshoz. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra