Robin Thicke 2013 legszexistább előadója

Az amerikai énekes a Blurred Lines című számához készült videóval szerezte meg a címet, amiben eredetileg meztelen modellek táncolnak körülötte. A szavazást az End Violence Against Women Coalition (Vessünk Véget a Nők Elleni Erőszaknak Szövetség) szervezte, és többek között azért is nyerte a Blurred Lines, mert azt sugallja, hogy nők leitatása elfogadható - írja a Guardian.

A szövetség, ami több mint 60 Egyesült Királyságbeli nőjogi csoportot egyesít, azt tervezi, hogy Thicke díja egy utalvány lesz, amivel letöltheti Aretha Franklin Respect (Tisztelet) című dalát. Sarah Green, a szövetség egyik szóvivője kiemelte, hogy a videónak olyan negatív visszhangja volt, hogy sikeresen feltüzelte a szexizmus elleni kampányokat.

"Lehet, hogy a szexizmust menőnek találja pár zeneipari kreatív, de az idők változnak. Őszinte gratulációnk a győztesnek, egyrészt a besült szexista törekvéseiért, másrészt pedig, mert sikerült közös platformot létrehoznia azoknak, akik az ellen tiltakoznak, hogy tárgyakként használják fel a nőket középszerű popzene reklámozására" - magyarázta Green.

Ennek klipnek amúgy sokat köszönhet a klip egyik legfőbb szereplője (illetve ebben az olvasatban berendezési tárgya), Emily Ratajkowski: a a huszonkét éves londoni modellt a szám sikere nyomán az Esquire magazin az év nőjének választotta, és még egy filmszerepet is sikerült bezsebelnie. A Gone Girl című drámában Ben Affleckkel és Neil Patrick Harris-szel dolgozhat majd együtt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra