no

Hideg van, nézegessen litván strandolókat!

A litván fotós, Tadao Cern legújabb fotósorozata egy nagyon egyszerű ötleten alapul: kiment az egyik litván üdülőhelyre és lefényképezte a homokban pihenő napozókat. A felülről fotózott, kövér, sápadt emberek látványa mindenképp nosztalgikus érzés így, a deres mínuszokban, a fotók nagyon jól visszaadják bármelyik tengerparti nyaralóhely hangulatát. A vicces törülközőkön fetrengő, olcsó fürdőruhában vagy fehérneműben látható, javarészt idős emberek teljesen ellazulnak a parton, szemmel láthatóan jól érzik magukat a komfortzónájukban – innen a projekt címe, Comfort Zone.

Szívet melengető az a teljes ellazulás, a helyzet intimitása, amit a fotósnak sikerült megörökítenie, ritkán láthatunk ilyen helyzetben számunkra idegeneket – fogalmazta meg a Daily Mail, miért különleges Cern munkája. A sorozat nyáron készült, különböző partokon: „Speciális állványt használtam a fotózáshoz, hogy az emberek fölé tudjam emelni a kamerát. Bevallom, nagyon stresszes és frusztráló meló volt, de valakinek meg kellett csinálnia, hogy megmutassa, milyen az, amikor a komfortzónánkban vagyunk” – mondta a fotós a brit lapnak.

„A képeken nincs semmi művi, minden apró részletük árulkodó. Szerintem ezek a képek gyönyörűek, megnyugtatóak és nagyon beszédesek” – tette hozzá Cern, aki 2010-ig építészként dolgozott, akkor elege lett munkájából és váltott. A fotózásban hamar nagy sikereket ért el, Blow Job című munkájával mindenki találkozott már, akit kicsit is érdekel a fotóművészet (de a Huawei reklámosai biztos). Ha érdeklik Cern egyéb munkái, kövesse őt Facebookon, vagy nézzen szét weboldalán!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek