Balsai Mónika szeretni akarja Thuróczyt!

Az HBO Társas játék című sorozatának frissen elvált szereplőjével a premieren beszélgettünk.

Mennyire vagy elégedett a látottak és a közönség reakciójával így a második évad bemutatója után?

Általában nem szeretem magamat viszontlátni a vásznon, sokkal inkább el vagyok ájulva a többiektől, és megpróbálom elhinni, amit mindenki mond, hogy tényleg mennyire jó lett.

Mit nézel, amikor magadat látod a vásznon? A külsőségekre figyelsz?

A külsőségeket is nézem, hogy bénán mondom a mondatot vagy, hogy kisebb szájbiggyesztés kellett volna, de a játékban is mindig van valami, amit észreveszek... De ha most ezt a Herendi Gábor hallaná, akkor nagyon mérges lenne, mert ő nagyon sokat ostoroz, hogy ne piszkáljam saját magam...

Önmarcangoló típus vagy, aki soha nem bízik elégé magában?

Igen. Rettenetes, tudom.

Furcsa ez, mikor színházban is vagy, filmfőszerepet is játszol, ráadásul ez már a második évada annak a Társas Játéknak, aminek az első része is óriási siker volt.

Igen, de azért ez nem úgy van, hogy kapok egy filmfőszerepet, és onnantól ezt az egészet elhiszem. Nyilván van, akinél így van, akkor azt meg irigylem.

Mesélj kicsit a filmről, amiben a főszerepet játszottad.

Ujj Mészáros Károly rendezi, és Liza a rókatündér a címe, évek óta készül. Tavaly nyáron végre sikerült leforgatni, és most az utómunkálatok zajlanak, ami szintén több időt vesz igénybe, mert rengeteg speciális trükk van benne. Remélem, tavaszra már mindenki láthatja majd.

És ennyi minden mellett sem bízol magadban?

Nyilván nem arról van szó, hogy nem bízok magamban, mert akkor nem is mernék kiállni a színpadra vagy a kamerák elé, de mindig van bennem egy csomó kérdőjel.

Gondolom, ez így van jól. Milyen volt a sikere az előző Társas játéknak? Megismertek?

Kicsit mákos vagyok ebből a szempontból, mert annyira másképp nézek ki a szimpla életben, mint a sorozatban, hogy ez nem jellemző. Most, hogy forgattuk a második évadot és belőtt hajjal, sminkkel bementem a közértbe, ahova minden nap járok, de csak akkor mondta az eladó, hogy "úristen, te vagy az az izé az HBO-ból...". De az nagyon jó érzés, hogy a sorozatot általában dicsérik. Olyan jó, hogy egy olyan munkában vehettünk részt, ami tetszik az embereknek.

És mi a következő lépés?

Szász Attila csinált egy tévéfilmet, A berni követ címmel. Nem szeretem elkiabálni a dolgokat, két új film van a levegőben, de majd az idő és a rendezők eldöntik, hogy lesz-e közöm hozzá vagy sem.

Nehéz összeegyeztetni a színházat a filmezéssel?

Nem mindig könnyű! Tavaly évad végén úgy volt, hogy nem lesz annyira sok munkám idén a színházban, erre most kiderült, hogy mégis. Be is ugrom olyan darabba, amiben eddig nem voltam, és lesz négy bemutató, amiből egy megvolt, egyet meg most próbálok. Nagyon szeretném azt a tulajdonságot elsajátítani, hogy egyszerre két helyen tudjak lenni.

Másrészről viszont tök jó, hiszen van egy csomó munkád, ez a legfontosabb nem?

Igen, de remélem, nem lesz egészségtelen. Nagyon úgy működöm, hogy szeretem kétszáz százalékosan csinálni a dolgokat, és mikor nagyon sok minden van egymás mellett, akkor nincsen idő regenerálódni vagy pihenni.

Most is extrém vékony vagy.

Dehogy, csak iszonyatosan magas sarkú cipő van rajtam egy fekete ruhával, amúgy nem fogytam!

Mondjuk, a kamerának az kell, hogy rettenetesen vékony legyél, akkor tűnsz kábé egészségesnek.

Pont azt néztem a premieren, hogy mekkora a fenekem, bár a párom nyugtatgatott, hogy csak a harmadik sor miatt torzít az egész.

Lesz ennek a Társas játéknak folytatása?

Nem tudom, de olyan jó a csapat, olyan jó lenne ezt még csinálni. Nyilván ez a nézettségtől függ. Lehetne ezen még mit takarítani, nekem például nagyon nagy vágyam, hogy Thuróczyval (a sorozatban játszott karakterének exférje - a szerk.) szeressük végre egymást. Amiben eddig együtt játszottunk, mindig utálnunk kellett egymást, ezért gyakran megfordul bennünk, hogy olyan jó lenne végre békét kötni.

Akkor reménykedsz olyasmiben, hogy még újra összejönnek?

Ha lesz harmadik évad, olyan jó lenne csavarni rajta! Meg az olyan romantikus, és egy csomószor tényleg van, hogy visszatalálnak az emberek egymáshoz az életben. Az nem biztos, hogy jó is nekik, de visszatalálnak.

Idén forgattál, tehát kimaradt a nyár?

Igen. Nagyon tervezem, hogy egyszer már lesz. Jövő nyáron el kell mennünk nyaralni, mert már több mint három éve nem voltunk, de remélem, hogy mindezek mellett munka is lesz.

És a gyerekvállalás?

Úgy vagyok vele, hogy ha jönnie kell, jönni fog. Megvárjuk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek