Kepes András Pál Dénessel táncol nőkért

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és tagszervezetei, nőszervezetek, valamint Bombera Krisztina és Jaksity Kata televíziós műsorvezetők és további aktivisták szervezésében és részvételével rendezik a „One Billion Rising Budapest” című eseményt, amihez a Voice énekesei is csatlakoztak. A kampánnyal a nők és lánygyerekek elleni, világszerte nagy arányban elkövetett rossz bánásmódra és erőszakra szeretnék felhívni a figyelmet. Bozsik Yvette, Kulka János, valamint Bombera Krisztina, Jaksity Kata, Kepes András, és a Voice győztese, Pál Dénes videóban fogalmazták meg az eseményt támogató üzeneteiket.

Február 14-én a rendezők és a hozzájuk csatlakozók nagyszabású flashmobot tartanak a világszerte egymilliárdnyi, erőszaktól szenvedő nőért, írják a flashmob honi szervezői. A világraszóló eseményt eredetileg a „Vagina monológok” szerzője, Eve Ensler indította útjára. A rendezők abban bíznak, hogy sorsfordító év lehet az idei, hiszen az indiai csoportos nemi erőszakok elleni éhségsztrájkok, a Mexikóban eltűnt, meggyilkolt lányaikat kereső szülők tüntetései, vagy a Guatemalában lemészárolt asszonyok és gyerekek miatti közfelháborodás újra százmilliók figyelmét fordította a világ jelenlegi legnagyobb emberi jogi jogsértésére: a nőkkel és leánygyerekekkel való elképesztő és évről évre nyilvánvalóbb erőszakos bánásmódra, bántalmazásra a világ szinte minden pontján.

Aki szeretné ilyetén módon kifejezni a nők elleni erőszak visszaszorításával való egyetértését, az csatlakozzon a tánchoz, amelyet február 14-én 15.00-kor tartanak a Mammut 2 Bevásárló- és Szórakoztató Központ földszintjén. Pécsett, Veszprémben és Edelényben is szerveznek táncot a nők elleni erőszak megszüntetéséért, de az is nagy mázli, hogy ha valaki nem tud ezeken résztvenni, mert bárhol rögtönözhetnek saját táncot, amiről a videót aztán feltölthetik a rendezvény Facebook oldalára.

Oszd meg másokkal is!
Mustra