A Szürke 50 árnyalatával bármit el lehet adni

A nyár egyik legnagyobb slágere a mamipornónak becézett Szürke 50 árnyalata trilógia, mely itthon még nem akkora őrület, mint angolszász területeken: ott mindenki bekajálta a bárgyú, stílusban és sztoriban is igen szegényes szerelmi sztorit, mely csöpögős lányregénybe illően tálalja a szadomazót. És ha valami ekkora siker, akkor bármit el lehet vele adni: gyerekruhát, gésagolyót, hotelt, és még testedzést is. A lényeg: azt kell ígérni, hogy ha adott terméket a nő megveszi, akkor olyan gyönyörökben lesz része, mint a regényhősnek.

Fizessen, hogy szadómazóba illő teste legyen!

Bizony, itt a 50 Shades Of Grey pilates, ami nem különbözik a normál pilatestől, csak jól hangzik, hogy kifejezetten a szexjátékokhoz szükséges hajlékonyságot, erőt, feszességet érhetjük el vele. A londoni Korin Nolan ügyes üzletasszonyként most azzal hirdeti edzéseit, hogy a pilates a legjobb módszer, amivel az E.L. James – a trilógia szerzője – által elképzelt szexhez kigyúrhatjuk magunkat. „Az 50 árnyalat jelenség viharként söpört végig a világon, az emberek nem csak kéjgolyókba és bandázsokba fektetnek többet, hanem a testükbe is. Ha olyan jó fizikia állapotba akarunk kerülni, amit Grey elvár Anastasiától a Fájdalom vörös szobájában, akkor növelnünk kell állóképességünk, energiaszintünk, hajlékonyságunk. Így megélhetjük mi is a regényben leírtakat” – mondta a Daily Mailnek az edző, akinek saját bevallása szerint felsőteste eddig gyenge volt, de most már elég erős ahhoz, hogy kibírjon egy szadomazo együttlétet.

Vegyen e-könyvet!

E.L. James
E.L. JamesJanette Pellegrini

A könyv eladásai is csúcsra járnak amúgy, sokkal jobban veszik a mamapornót, mint a Harry Potter trilógiát valaha, a hangoskönyv is oltári siker, és e-book formában is tarol a ponyva. Az Amazon valaha legjobban eladott könyve E.L. James-é, ami elég nagy szó, tekintve, hogy a cég 14 éve működik. Négy hónap alatt 4millió könyvet adtak el az Árnyalt-trilógiából, és 71%-kal nőtt a Kindle könyvolvasók eladása.

A magyar könyvkiadók is igyekeznek meglovagolni a hullámot, az Ulpiusnál a könyv tartósan listavezető, így nem meglepő, hogy már e-könyvként is árulják a Szürke 50 árnyalatát. Végre könyvolvasón is élvezhetjük a bosszantóan egysíkú regényfolyamot, hurrá. Angliában 5,2 millió példány fogyott amúgy a nyomtatott verzióból, Amerikában több mint 20 millió, világszinten pedig már 40 millió körül járnak az eladások.

De a ponyva más erotikus könyvek eladásának is jót tett: például a 76 éves texasi nagyi, Desirée Holt könyvei is kaptak egy kis hírverést. Holt nyugdíjazás után kezdett az írásnak élni, All Jacked Up, Carnal Caresses és On the Prowl című művei magyarul nem jelentek meg. Az írónő fétisklubokba és swingerklubokba járt, hogy ihletet merítsen, egyik főhösét orvosáról mintázta, csak mert olyan szexi. Az All Jacked Up-ot pedig fiának írta: „Egy férfiről szól, aki már bőven 40 éves, de még mindig álmai nőjét keresi, és akkor a lehető legfurcsább nő egyszercsak besétál az életébe. Szerintem értékelte az anyai törődésem” – mondta a nő a Daily Mailnek. Akinek felkeltették érdeklődését művei, itt informálódhat róluk.

Olvasson róla sok kritikát!

A 79 éves Shirley Conran, a nyolcvanas évek nagy erotikus sikerkönyve, a Lace szerzője is előkerült, hogy kritizálja EL James pornóregényét: szerinte a könyv inkább infantilis babapornó, mint mamapornó, mert nincs benne igazi akció, az első fenekelős jelenetig is 400 oldalt kell olvasni. Kritikából van bőven, a Daily Mailes Jan Moir is őszintén meg van lepve a túl romantikus szadomazón, és a szegényes nyelvezeten, például Anastasia gyakori „Holy shit” felkiáltásán. Akkor hogy meg lenne lepve, ha a magyar verzió „szentséges basszantyúját” kapná az arcába tízoldalaként. Tényleg, élő ember mond ilyet? Moir nem is érti, hogy izgulhat fel ennyi nő egy ilyen regényre, de ez van. Ráizgulnak, és elzarándokolnak gésagolyót venni.

Vegyen szexjátékokat, jó lesz!

luna beads on pearls
lelo.com

A svéd luxusmárka, a Lelo 400%-kal több Kegel-golyót adott el a könyv megjelenése óta. A legnagyobb brit netes szexjátékbolt, a lovehoney.co.uk a bimbócsipeszekből fogyott ki: márciusban csak havi 200-at adtak el a 9 fontos (3170 forint) játékszerből, júniusban 1214-et. Pálcákból és gésagolyókból is sokkal több fogy (pálcából a szokásos 300 helyett havi 600). „Sok ember eddig nem is tudta, hogy léteznek ilyen szexjátékok, sok olvasó életében először vesz ilyesmit. A női vásárlói kör 60%-kal, a férfi 40%-kal nőtt. Együtt is vásárolnak, miután a női fél elolvasta a könyvet, hogy kipróbálják a dolgokat” – mondta a brit lapnak Matthew Curry, a lovehoney.co.uk eladási igazgatója.

Indult kifejezetten olyan szexshop, ami az Árnyalat-trilógiába illő cuccokat árul, Grey, a férfi főhős nevével fémjelezve. Awww.boxofgrey.com-on bármit beszerezhetünk egyszerre, ami csak kellhet a könyvbéli jelenetek reprodukálásához. Egy észak-walesi falu amatőr színjátszó nőit pedig annyira megérintette a könyv, hogy erotikus színdarabot adnak elő belőle. 5-10 ember nézi meg őket egyszerre általában, de az Árnyalat showra rögtön 50-en vettek jegyet… a 18 színésznő mindegyike monológot ad elő saját szexuális életéről, és arról, hogy játszottál el otthon pasijukkal a regény kötözős jeleneteit.

Vegyen ruhát!

Ha még edzést is lehet Chirstian Grey-jel és Anastasia Steellel reklámozni, pont ruhákat miért ne lehetne? Egy luxusmárka, a Marc New York készített is 50 árnyalatos kampányt, a női modell a Miss Universe győztes Dayana Mendoza, a férfi egy ex-rögbijátékos, Thom Evans. A márkát 1984-ben alapította Andrew Marc, mostanában azonban sokan összekeverik Marc Jacobs-zal. Talán ez a szeptember-októberben, amerikai lapokban futó reklám most segít jobban megismeri a másik Marc-ot is.

A Norton&Towsend szabóság is a Szürke 50 árnyalatával kínálja öltönyeit, csinált külön szürke kollekciót, a szín 200 árnyalatának felhasználásával. A márka eddigi vendégkörét (mely főként a londoni City brókereiből állt) kívánja bővíteni azokkal, akinek női rákattantak Chritian Greyre. A női vásárlók pezsgőt is kapnak vásárlás mellé, pont mint a regényben Anastasia Greytől a dugások előtt. A legolcsóbb öltöny 495 font (174 ezer forint).

Menjen barkácsboltba!

A regény elején az elnyomó Grey egy barkácsboltban vásárol köteleket szexszobájába: ennek hatására a New York-i nők is felfedezték a barkácsboltokat, az üzletvezetők nagyon örülnek a főként kötelekre vadászó női klienseknek.

Már egyes hotelekben is van Árnyalat-trilógia

Jó reklám egy kis hotelnek, ha kap egy teljes újságcikket, erre is pont megfelel a Szürke 50 árnyalata, és az, ha a hotelszobák Bibliáit az élelmes tulajdonos lecseréli mamipornóra. Wayne Bartholomew, a Damson Dene hotel menedzsere pont ezt tette. „A szürke 50 árnyalatáról beszél most mindenki, de tudom, hogy sokan nem merik megvenni. Szerintem praktikus ötlet odakészíteni vendégeinknek az ágy melletti fiókba. A férfiak is örülnek, mert őket éppúgy érdekli a regény, mint a nőket. Emellett hotelünk egyik szobájából Vörös szobát csináltunk, a vendégek örömmel fedezhetik fel, mi vár ott rájuk” – írja Facebookján.

208017 10150155953000810 5371622 n

De nem csak a Damson Dene érezett rá az üzletre, hanem több Seattle-i hotel vezetősége is – érthető, hisz ott játszódik a regény. A Hotel Max 50 shades of Seattle csomaggal várják vendégeiket, mellyel minimum 2 éjszaka alatt végig lehet játszani a könyv jeleneteit az Artist King szobában, plusz sofőrt és 4 órás vitorlázást is kap a páros. Az élmény minimum (csak 2 éjszakát számolva) 1967 dollárba (443 ezer forint) kerül. A szintén Seattle-i Edgewater hotel 50 shades of romance csomaggal készült, melyben szintén szerepel vitorlázás és egy Audi R8 használata. Ez csak 914 dollárba, 205 ezer forintba kerül éjszakánként. A Heathman hotelben Charlie Tango csomag van 2700 dollár/éj áron (608 ezer forint), ebben van helikopteres program is.

Repüljön és szüljön 50 árnyalattal!

Az Atlanti óceánon átrepülő Virgin Atlantic repülőjáratok utasai hangoskönyv formájában élvezhetik majd a regényt. „Meg akarjuk adni női utasainknak az esélyt, hogy intim körülmények között élvezhessék a regényt, távol a vizslató tekintetektől. Természetesen nem vállalunk felelősséget a felvett anyag hallgatása közbeni arcpírért és a könyv által kiváltott furcsa viselkedésért” – adta ki poénosnak szánt közleményben a Virgin Atlantic.

De a regény nem csak az üzletet pörgeti: a könyvet elolvasó nőknek újra megjött a kedve a szexhez, legalábbis az ABC rögtönzött felmérése és fórumai szerint. A sok szexből pedig sok gyerek születik a Baby Center című terhességgel és gyermekvárással foglalkozó lap szerint. „A Szürke 50 árnyalata afrodiziákumként hat a nőkre. Többször akarnak szeretkezni, így gyorsabban teherbe esnek” – mondta a lap szerkesztője, Linda Murray a Good Morning Americában, és olvasói beszámolói is ezt támasztják alá. Sok nőnek ugyanis igazi verkli a gyermeknemzés, amikor számolgatni kell, hogyan és mennyit kell szexelni, és a könyvben olvasható praktikák újra meghozzák kedvüket. A májusi megjelenést követően februárra jósolnak baby-boom-ot az amerikaiak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek