Legyen saját konyhakerted a Millenárison!

A Millenárison ingyen kap parcellát az, aki nyáron már a saját paradicsomából akar lecsót főzni. Az se baj, ha fogalma sincs a konyhakertészkedésről, a szervezők a föld mellé szakmai segítséget, vásárokat, inspiráló szabadidős tevékenységeket és jó társaságot is ígérnek.

Február 15-én földosztás lesz a Millenárison: a budai kultúrközpont parkjában hozza létre a Lecsós Kert elnevezésű közösségi kertészetet a KÉK – Kortárs Építészeti Központ. A kertben ingyen parcellát kap minden jelentkező, akinek az ablakkert túl kicsi, és maga szeretné megtermelni saját felhasználásra szánt zöldség- és gyümölcskészletét, de nem szeretne emiatt hétvégi telket vásárolni és órákat utazgatni oda. Az sem baj, ha az újdonsült őstermelő még ásót se látott közelről: a KÉK az ingyenes földhasználat mellett közösségi eseményeket, kertészeti tanácsadást is ígér.

A KÉK 2010. óta foglalkozik a világszerte sok évtizedes hagyományra visszatekintő community gardening, valamint az egyre népszerűbb urban gardening magyarországi meghonosításával.

411637 309190809131336 225090664208018 934720 1813737480 o

A szervezet célja, hogy minél több embert összefogjon egy közösségbe, ahol a közös kertészkedés révén megismerkedhetnek a zöldségek, gyümölcsök, fűszernövények gondozásával, és mindezt egy segítőkész, jó csapatban tehetik. „A Kortárs Építészeti Központ célja, hogy mintakertek kialakításával és átfogó tudástár létrehozásával segítse a városi kertészkedés önszerveződő mozgalommá fejlődését”– írják a honlapjukon.

A szervezet havi rendszerességgel rendez filmklubokat, különböző ismeretterjesztő eseményeket, ellátogattak a GreenGo Filmfesztiválra is, ahol Kincsünk a Föld és az élelem kategóriában első lett a  Szuperváros című kisfilmjük.

Bővebb információt a KÉK Közösségi Kertek honlapján találhatnak, a Lecsós Kert akciót pedig Facebook-oldal is hirdeti.

Oszd meg másokkal is!
Mustra