no

Színház a moziban - programajánló haladóknak

Tragikomikus lélekkukkolás, egy szexfüggő fiatalember kendőzetlen önvallomása és sok humor várja A magyar Belmondó című színházi előadás nézőit november 29-én a budapesti Kino Moziban.

A monodrámát az ismert színész-rendező, Baksa Imre játssza és Rába Roland, a Nemzeti Színház művésze rendezte. A színház és a pszichiátria határmezsgyéjén mozgó, szokatlan darab a Magyar Pszichiátriai Társaság tetszését is elnyerte.

A magyar Belmondó
A magyar Belmondó

A terápiás kezelésnél kevés intimebb, bizalmasabb helyzet van, hiszen ami ott elhangzik, az csak az orvosra és a betegre tartozik. A magyar Belmondó című színházi előadás nézői mégis szemtanúi lehetnek egy furcsa fiatalember szokatlanul nyers önvallomásának. A budapesti Kino Moziban november  29-én bűntudat nélkül lehet kukkolni egy ember legbelsőbb titkait.

A történet szerint a főhős, a szexfüggő Misi nem kedveli a színházban dolgozó ikertestvérét, Imit, és ez kölcsönös. Misi egy autóbaleset után kénytelen szembenézni a démonaival.

A magyar Belmondó című darabhoz Rába Roland rendező szándékosan választotta helyszínnek a budapesti Kino Mozit. Az előadáshoz felhasználják az adott technikát és a filmes eszközöket is. Misi abszurd és misztikus élethelyzeteit videóbejátszások, manga pornófilm részletek, fényképek, valamint Borovi Dániel látványtervező kartonpapírból kivágott díszletei teszik színházivá a „talált térben”.

A magyar Belmondó című előadást november 29-én este fél 9-től lehet látni a budapesti Kino Moziban. A Neptun Brigád és a Manna Egyesület közös produkciójában sok az erős szexuális utalás, ezért az előadás csak 18 éven felülieknek ajánlott.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra