Palotás Petra remekművében két cselekményszál adja a trendi izgalmat

Bécsi kávé, pesti lány címmel került a boltokba a műsorvezetőből írónővé mutálódott Palotás Petra legújabb könyve. Mint megtudtuk, ez a mű egyenesen remekmű, amit alig lehet letenni, és mivel egyszerre két, azaz kettő darab cselekményszál is fut benne, ezért olyan hihetetlenül izgalmas. És persze ki ne felejtsük: csajos és trendi.

A Mammut Libri könyvesbolt Frei kávézójában mutatta be Vass Virág főszerkesztő – maga is többszörös lektűrtulajdonos – barátnője, az egykori kváziceleb, Palotás Petra új könyvét. A 2010-ben megjelent, nagysikerűnek mondott Papás-mamás című könyve után Palotás most Bécsi kávé, pesti lány címmel írta meg Répásy Rebeka - ilyen névvel természetesen csakis vörös hajú és tűzrőlpattant - főhősnője kalandjait. RR a könyvismertető szerint egy váratlan véletlen fordulat folytán egyik pillanatról a másikra az osztrák tévé képernyőjén találja magát, ahol egy valóságshow ígéretes szereplőjeként egy ország kíséri figyelemmel minden mozdulatát. A tét Rebeka számára százezer euró, a hírnév, és talán még a jóképű producer, Marcus szerelme is. A könyvbemutató is bővelkedett az ehhez hasonló eredeti gondolatokban, nagy szavakban és bölcs meglátásokban, szerencsére a Libri mennyezete jól bírta.

Az eseményre meghívott újságírók mellett rajongók is akadtak, így Vass kénytelen volt tűkön ülve várni, míg Palotás pózol velük egy sort. Mikor végre PP is befutott, VV azonnal erős kezdéssel indított.

„Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy én mutathatom be Önöknek kollégám legújabb remekművét, azt a csodálatos könyvet, melynek címe a Bécsi kávé, pesti lány” – méltatta VV kolléganőjét, bevallva, ő maga az esemény előtti napon olvasta el Palotás könyvét, ami annyira fordulatos, izgalmas, és persze „igazi trendi, csajos regény”, hogy nem lehetett letenni.

PP és VV, a médiaistennőkből írónővé mutálódott trendi nők

Palotás sátorfrizurája mögül megköszönte Vass kedves-szép szavait, hozzátéve, mekkora megtiszteltetés számára, hogy maga Vass Virág mutatja be a könyvét, hiszen VV az ő szakmai példaképe.

A művésznők laza félórás beszélgetése során olyan magasművészeti kérdések merültek fel, mint például hogyan segíthetik egymást az írónők; vannak-e jó női könyvek; mennyire nehezíti meg Palotásnak az írás folyamatát a gyereke állandó jelenléte; milyen érzés súlyproblémákkal küzdeni, vagy minden reggel fél 6-kor kelni.

Az írónők Vass szerint abban segíthetik egymást, hogy megosztják egymással tapasztalataikat. Természetesen vannak jó női könyvek, melyeket a legnagyobb nevek, Rácz Zsuzsa, Vass Virág és Palotás Petra jegyeznek, nem is értjük, Fejős Éva hogyan maradt ki ebből a felsorolásból. Palotás elárulta, délelőtt és éjszaka tud csak alkotni, amikor kislánya épp játszik vagy alszik. Azt is külön kiemelte, most súlyproblémákkal küzd, ám trendi nőként tudja a megoldást, és tenni is fog azért, hogy a 2012 nyarára újra csúcsformában celebkedhessen. A hajnali fél 6-os ébredések pedig fárasztóak és megerőltetőek, de megérik, mert akkor nyugodtan alkothat.

Barátnői bitchfight

Mindezt nehezen sikerült tudatnia a világgal, mert Vass kérdezés címén leadott 5 perces monológjaival alig hagyta szóhoz jutni. PP szerencséjére VV néha kénytelen volt levegőt venni, ő ilyenkor gyorsan átvette a szót, és igyekezett olyan gyorsan beszélni, hogy Vass még véletlenül se tudjon a szavába vágni.

Vass szájából végül kiesett a hidegen professzionális kérdés, amitől a résztvevőknek egy emberként kellett megkapaszkodniuk a kávézó pultjában: „Ha rátérhetünk a szakmázásra, akkor hadd kérdezzem meg tőled, kedves Petra, előbb mit találsz ki? A helyszínt, vagy a történetet?” Palotás természetesen nagyon örült, hogy ezt megkérdezték tőle, mert így kifejthette: „Fontos a helyszín, utána bomlik ki a történet a fejben. A Bécsi kávé, pesti lány pedig nem egy egyszerű lektűr, a cselekmény 2 szálon fut, ezért is olyan izgalmas.”

Szakmázgatás

Vass azzal folytatta, mennyire csodálatosan építette bele a története a főhősnő, a Bécsben dolgozó bájos, vörös hajú magyar lány, Répássy Rebeka karakterét, és a Libri mennyezete még mindig bírta. Ezek után alig várjuk Palotás Petra következő könyvét, hiszen, mint megtudtuk, már dolgozik rajta. A főhősnő legyen már Esti Esztella, vagy Sugárzó Sugárka, ha kérhetnénk, a hajszínükre nem adnánk tippeket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek