Borritkaság: leleplezte az aszúját Disznókő

Múlt héten mutatták be a Disznókő birtok 2005-ös Kapi dűlőből szüretelt hat puttonyos tokaji aszúját. A bor annyira különleges, hogy mi nem is mernénk megvenni magunknak, csak másoknak ajándékba. Persze ajándékként mi is elfogadnánk. Megkóstoltuk.

Múlt héten mutatta be a Tokaj-hegyaljai Disznókő szőlőbirtok  birtokigazgatója, Mészáros László a Kapi dűlőben szüretelt 6 puttonyos aszút. Legnagyobb meglepetésünkre, a bort ugyanúgy leleplezték, mint egy szobrot.

Különleges ital

Az igazán különleges borritkaságból mindössze 5682 palack készült.
A Disznókő Szőlőbirtok tokaji aszúi vezető szerepet játszanak a tokaji borok újjászületésében, mely a termőhely és az évjárat által vezetett tiszta ízek, a gyümölcsösség, a frissesség, valamint a szőlők nemes rothadásának köszönhető gazdagság, mélység tökéletes egyensúlyának keresésében nyilvánul meg.

A Disznókő szőlőit 1732. óta első osztályú szőlőkataszterként, a Tokaji borvidék egyik legkiválóbb termőhelyeként tartják számon. 2005‐ben jellemzően a második és harmadik, október 10‐e és november 4‐e közötti szedésből válogatott legkiválóbb minőségű aszúszemeket használták a Kapi 6 puttonyoshoz. Az alapmust is a Kapiból származik, november 23‐i és 24‐i szüretből. Fajta: 100% Furmint (mind az aszúszem, mind az alapmust). Az aszúszemek áztatása 100%‐ban erjedő mustban történt.
Igazán különleges karácsonyi ajándék!

Az aszú és alkotója leleplezés előtt
Az aszú és alkotója leleplezés előtt
Oszd meg másokkal is!
Mustra