Penészes, bogaras üzemben készült a savanyúság

Egy budapesti savanyúsággyártó üzemet ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a XVII. kerületi Rendőrkapitánysággal közösen. Az akció során 39 tonna savanyúságot kellett megsemmisíteni élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt. 

Frissítés: A Kormány.hu oldalára időközben kikerült, hogy a Csemi -Savanyúság Kft üzemében történt az ellenőrzés. 

A budapesti savanyúság előállító üzemben a padozat burkolata több helyen töredezett, a mennyezet penészes volt. Az emeleti ablakokon nem voltak szúnyoghálók, így a helyiségeben szabad bejárása volt a rovaroknak. A dolgozók nem rendelkeztek érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással. A csomagoló helyiségben a vödrös alapanyagokat alátét nélkül a földön tárolták. Az érlelő kádak mellett földes, tisztítatlan alapanyagokat is raktároztak.

Az április 8. és május 1-je között előállított termékek esetében hiányoztak a nyomon követéshez szükséges dokumentumok. A termékek minőségmegőrzési ideje – a gyártmánylapok alapján – két hónap, ezért a NÉBIH szakemberei elrendelték a 2016.06.30-i és az azelőtti minőség megőrzési idővel rendelkező tételek kereskedelemből történő visszahívását.

Az üzemben tárolt alapanyagok és késztermékek közül 20 tételt, összesen csaknem 40 tonna terméket vontak ki a forgalomból. Sajnos cikkünk megjelenésének időpontjáig nem kaptunk választ arra, pontosan mely gyártó milyen márkanevű termékeit ne tegye a kosarába, amint információhoz jutunk, frissítjük a cikkünket.

Vizuális típusoknak addig is mutatjuk, hogyan képzelje el az üzemet. 

Illetve képekben: 

Oszd meg másokkal is!
Mustra