Újabb csótányos pékséget talált a Nébih

Csótány volt a titkos összetevő a Cipó Duo Bt által készített péksüteményekben - derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményéből, ezért 480 kg terméket vontak ki a forgalomból. Bogarak voltak az üzemben, szappan vagy bármi tisztálkodáshoz szükséges eszköz azonban nem és ha épp nem csótány került a kenyérbe, akkor egy kis falfesték. 

Kosz

A pékség helyiségei takarítatlanok, piszkosak voltak, a festékréteg pergett le a falról, a kemencéről hiányzott a csempe. Az üzemi részen a higiénikus kézmosáshoz szükséges kézmosószer, papírtörölköző hiányzott, a kelesztőben lévő csatornaszem nem volt lefedve, bűzös szag áradt belőle. Az öltöző szintén rendetlen, takarítatlan volt, csikkekkel, használt ruhákkal teli. A pékségben dolgozó négy alkalmazott közül csak egy rendelkezett érvényes egészségügyi kiskönyvvel.

Bogarak

Az üzem területén – főként a liszt-, és alapanyag raktárban – számos csótánytetemet találtak a szakemberek, egy helyen pedig élő rovar is akadt. Irtást utoljára tavaly novemberben végzett rovar-és rágcsálóirtásra szakosodott vállalkozás.

Illegális zsemlemorzsa

A kereskedelmi egységekből begyűjtött „visszáruból” (kenyér-, pékáru) „zsemlemorzsát” is gyártottak, az ehhez szükséges bejelentési kötelezettséget azonban elmulasztotta a vállalkozó.

A hatóság szakemberei az üzemben több mint 480 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból súlyos higiéniai problémák és a nagyfokú rovarszennyezettség miatt. Az ellenőrök a kiskereskedelmi egységekbe kiszállított „zsemlemorzsa” visszahívását is elrendelték.

A vállalkozás több százezer forintos nagyságrendű bírságra számíthat. Tevékenységét kizárólag teljes körű karbantartás, festés, nagytakarítás, rovar- és rágcsálóirtás, valamint újabb – kedvező kimenetelű – hatósági szemle után folytathatja.

Természetesen most is készült kis videó az ellenőrök kalandjairól:

És néhány képet is tudunk mutatni: 

Oszd meg másokkal is!
Mustra