4 bankkártya vastagságú tévé, dupla mosógép, kopogós hűtő a prémium élet kelléke

Az LG a CES-en jelentette be legújabb termékcsaládját, az LG Signature vonalat, ami a márka prémium termékeit jelenti letisztult designnal, okos megoldásokkal és rengeteg kényelmi funkcióval. Hamarosan Magyarországra is megérkeznek a termékek, de megjelenés előtt megnéztük, milyen az, amikor lábbal nyitható a hűtő, hogy mitől nem borul fel a papírvastagságú tévé, miért jó a dupla mosógép, és mi értelme annak az eszköznek, ami nagyjából olyan, mint egy előszobaszekrény és össze-vissza ráz három blúzt meg egy nadrágot. 

Idén Magyarországon tartotta az LG az Innofestet, az európai termékbemutatóját, ahol az idei háztartási gépek újdonságait lehetett megnézni  a klímától a hűtőkön át a porszívókon keresztül a mosógépekig, illetve beszélgetni az LG vezetőivel, hogyan is látják az okos otthonok, valamint az új készülékek jövőjét. 

A vásárlók lassan kezdenek hozzászokni az okoskészülékekhez

"Az LG elkötelezett a Signature márkája mellett, ami a prémium megjelenést és megoldásokat biztosítja az ügyfeleknek, ugyanakkor az okosotthonok kialakításának elősegítése is a cég stratégiájának fontos része" - mondta Youngnam Roh, az LG Magyarország ügyvezető igazgatója. Szerinte ehhez a cégeknek pontosan ismerni kell azt, mire is van szüksége a fogyasztóknak és hol tudják megkönnyíteni az életüket, legyen szó arról, hogy telefonról tudják elindítani akár útközben is a mosógépet, vagy hogy belásson a hűtőbe. "Az emberek egyszerűen kezelhető, de mégis jövőbe mutató termékeket akarnak, minimalista dizájnnal" - foglalta Roh. "A kutatások során a legnagyobb probléma az, hogy gyakran nem is tudják megfogalmazni a vásárlók, mi kellene nekik, Ezért a kutatóközpontunkban otthonokat rendezünk be és azt figyeljük, hogy az emberek hogyan használják. A viselkedésük, ahogyan a termékhez nyúlnak, ahogyan az ajtót kinyitják, mind megmutatja a mérnökeinknek, mire van még szükségük, hogyan tudunk még inkább alkalmazkodni az igényeikhez" - folytatta Cheol Seong Yoon, az LG háztartási elektronikai üzletágának vezetője arról, hogyan is próbálják a gépekkel megkönnyíteni az életünket. Yoon a Dívány kérdésére elmondta, hogy az okos otthon kialakításának elkezdéséhez a legjobb választás az okos TV, vagy az okos hűtő vásárlása. "Az emberek hozzászoktak, hogy a tévéjüket és hogy az mennyi minden pluszra képes. A hűtő pedig azért központi kérdés, hiszen egy háztartásban az az eszköz megy a nap 24 órájában. Mindkettő tud más készülékekkel is kommunikálni, a  hűtő a folyamatos működése miatt, akár egész nap".

Az LG nem készül arra, hogy egy konkrét dátum után nem árul olyan termékeket, amik nem képesek összekapcsolódni egymással, ők abban hisznek, hogy először megfelelő infrastruktúrát kell kiépíteni ahhoz, hogy az okos otthonok széles körben elterjedhessenek világszerte. "Az okosotthonok piaca egyre növekszik, ahogyan az emberek hozzászoknak a technikához és ahhoz, hogy akár a telefonjukkal is kommunikálhatnak a háztartási eszközökkel" - összegezte Roh. Arra a kérdésünkre pedig, hogy mégis mennyi egy ilyen okos háztartási eszköz és mennyi ideig lesz majd kompatibilis a bármivel, Roh elmondta, hogy legalább 10 év ezeknek a gépeknek az életciklusa, addig nem kell aggódnia, hogy a legújabb telefonja ignorálni fogja az öregedő mosógépét, aminek a motorjára, vagy éppen az okos hűtőjének a kompresszorára még az életciklusa után 10 évvel is érvényes a garancia. Ezek a prémium termékek hamarosan itthon is elérhetővé válnak, hogy pontosan mikor és milyen árban lesznek, az majd csak később derül ki. 

A beszélgetésen és a bemutatón túl az egyik legizgalmasabb  megfigyelés az, hogy mennyi férfi lökdösődik egy ilyen rendezvényen azért, hogy kinyitogathasson egy mosógépet és egy hűtőt vagy menjen egy kört a porszívóval, bezzeg az otthoni háztartási gépek már valószínűleg nem ennyire vonzóak. Hogy miért, elmondjuk mit tudnak a jövő termékei, aztán eldöntheti, hogy hiányzik-e jelenleg az, hogy kopogjon a hűtőnek, vagy hogy egyszerre két adag ruhát mosson. 

Bekopog a hűtőnek

Azon már senki sem akad fenn, hogy kopog az ember a mobiljának és az feléled, na most már ugyanezt tudja a hűtő is. Bekopog, felgyullad a világítás és belenéz. Persze mondhatja, hogy ugyanezt azzal is elérheti ha kinyitja az ajtót és igaza is van, na de akkor kimegy a hideg és pazarol egy csomó energiát. Igaz, ha ki akar venni valamit belőle, akkor így is úgy is ki kell nyitnia az ajtót, de ne akadjon fenn a részleteken. Az ajtónyitást egyébként lábbal is megteheti, csak a szenzor alá teszi a lábát és már nyílik is. Macskák állítólag nem tudják ezzel szívatni a gazdájukat, de ha nem hiszi, akkor le is zárhatja a hűtőt. Egyébként ez is megkapta a door-in-door technológiát is, vagyis két ajtót talál egymás mögött, hátul lehetnek azok a termékek, amik ritkábban kellenek, elől pedig azok, amiket csak benyúl és kikap. Mondjuk a nagy nyári melegben az üdítő. Ezzel azt ígérik, hogy akár 47 százalékkal kevesebb lehet a hideg levegő vesztés. Amivel viszont nehezebb lesz megbirkóznia, az az, hogy a hűtő baromi nagy. Nem csak magasságra, de mélységre is, ezért én a 166 centimmel csak úgy értem be leghátulra a középső polcon, hogy gyakorlatilag derékig a hűtőben hajlongtam lábujjhegyen állva. Ha hasonló paraméterekkel rendelkezik, jegyezze meg, hogy a tejszínhabos tortát vagy maradék pörköltet ne az alsó polcra tegye, mert az egész felsőteste bele fog lógni. A felső polc háta számomra megközelíthetetlen, erre találták ki azt, hogy a polc egy részét előre lehet húzni, hogy sámli nélkül is elérje, bár a takarításhoz így is szüksége lesz valamilyen emelvényre. 

Két mosógép egyben

A férfiak a kétrekeszes mosógép körül is rajzottak, mint a méhek a búcsús cukorkásnál, és nagyon lelkesen nyitogatták és tanulmányozták a gépet. A prémium kategóriájú termékek közül ez volt az, amit egy átlagos háztartásban is simán el tudnák képzelni, egészen egyszerűen azért, mert baromi praktikus. Egyrészt külön-külön lehet üzemeltetni a két rekeszt, vagyis míg a nagyobban mondjuk az ágyneműket mossa, addig a kisebben simán kimoshat néhány pólót. Ugyanígy jó azoknak is, akiknek például kevés a világos cucca, ezért nehezebben gyűlik össze egy adagnyi, vagy éppen kímélő mosással mosna ki néhány holmit, amiket nem dobna be a farmerek és zoknik közé. A mosógép az ígéretek szerint nagyon csendes, a Centum Sytem motorra pedig 20 év garanciát vállalnak, ami azért valljuk be tényleg elég kecsegtető. 

A nagyon vékony TV

Az LG Signature család OLED TV-je nagyon vékony. Ha egészen pontos akar lenni, akkor rakjon egymásra 4 bankkártyát (ne dombornyomottat) és a vastagságuk pontosan ugyanakkora lesz, mint a TV vastagsága: számszerűsítve mindez 2,57 mm-t jelent. A készülék maga olyan, mint egy üveglap, a színei viszont sokszor annyira élénkek, hogy abba beleszédül, és persze 4K képes, valamint a HDR-t is támogatja. A bemutatón Elysha Chang elmondta, hogy folyamatosan tárgyalnak tartalomszolgáltatókkal, hogy a tévéjén tényleg olyan filmeket tudjon nézni, amelyeknek a felbontásától majd eláll a szava. Ha azon gondolkozik, hogy ki kell-e kötni a tévét, hogy ne boruljon fel, ha huzatot csinál szellőztetés közben, a válasz az, hogy nem, kapott ugyanis egy stabil talpat. 

Ruharázogató, vagyis az LG Styler és társai

Bár nem új a termék, a magyar piacra még nem törtek be az LG olyan termékei mint például a Styler. Magyarul nincs is megfelelő szó rá, így hívjuk csak ruharázogatónak azt a szerkezetet, ami kívülről olyan mint egy hűtő, belülről olyan mint egy előszobaszekrény, és három vállfát rázogat, ezen kívül még egy nadrág fér az ajtóra és néhány sál, vagy bármi a polcra. A szerkezet gőzzel támad a baktériumok ellen, rázogatás közben csökkenti a gyűrődéseket, miközben felfrissíti a ruhákat, vagyis az egyszer már viselt, de mosni még nem szükséges ruhákat tudja felfrissíteni vele, olyan mintha jól átszellőztetne mindent. Szintén nem terjedt még el itthon az LG légtisztítója, ami a Signature, vagyis ultra-prémium termékcsalád egyik eleme. Több típusú légtisztítóból is válogathat az LG kínálatában, van amelyik hűteni és fűteni is tud. A Signature légtisztító jelez, amikor a levegő minősége romlik és akcióba lép. A szerkezet legnagyobb hibája, hogy nem éppen kicsi és helytakarékos, cserébe viszont olyan a kialakítása, hogy akár nézheti is, ahogyan tisztul a levegő. Majdnem olyan izgi, mint ahogy a fű nő.

Oszd meg másokkal is!
Mustra