Nem a legdrágább narancslevekben van a legtöbb C-vitamin

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 16 saját és ismert márkájú narancslevet tesztelt. Arra voltak kíváncsiak, hogy melyiknek a legmagasabb a C-vitamin tartalma, de azt is nézték, hogy mennyire környezetbarát a csomagolás és milyen a vásárlói tájékoztatás a címkéken. 

Mind a 16 termék préseléssel vagy sűrítményből előállított narancslé volt.  Az összesített pontozásban az első helyen  a Tesco Organic bio narancsleve végzett, a második a dm Bio narancsleve, a harmadik pedig a Happy Day narancsleve.

A legmagasabb C-vitamin tartalom a legolcsóbb a termékben, a Spar S-Budget narancslében volt (55,9 mg/100 ml). A második helyen a Happy Day szerepel 47 mg/100 m, harmadik helyen pedig a Happy Day gyümölcshússal készült itala végzett 45,5 g/100ml C-vitamin tartalommal.  A lista végén 

A biotermékeknél nagy volt a szórás a C-vitamin tartalmát tekintve: a háromból kettő kiemelkedően sok C-vitamint tartalmazott az összes többi termékhez képest (Pfanner bio 44,9 mg, Tesco Organic 43,9 mg) , viszont a dm Bio a sereghajtók között végzett a 28,7 mg-os C-vitamin tartalommal.

GettyImages 179804399
Bsip / Europress / Getty

A vizsgált termékek közül 7 estében FSC minősítésű csomagolás volt: a Sió, a Hohes C Mild, a sima és a gyümölcshúsos Happy Day, a dm Bio és a Tesco Organic bio narancsital.

A megvizsgált 16 termék közül háromnál nem lehetett megtudni a származási országot, de minden mást rendben találtak a vásárlói tájékoztatókkal.  

A vizsgált termékeket és a C-vitamin tartalmukat ide kattintva nézheti meg. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra