Reformkajához egérürülék is jár

Azonnali hatállyal bezáratta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (NÉBIH KÜI) a Fűszerház - Vitapharma + Kft. szegedi üzemét, ahol reform magliszteket, tésztákat és olajokat állítottak elő és csomagoltak át. 

Az üzem alapanyagraktárában, egy raklap megbontása után, számos újszülött és pár napos egeret találtak a szakemberek. Több helyiségben egérürülék, az egyik zsákon pedig még elhullott állat is volt. A szakemberek azt tapasztalták, hogy alapanyagok egy része jelöletlen, nem nyomonkövethető, valamint a gyártásról sem vezettek megfelelő dokumentációt. Az üzem egy rész koszos, takarítatlan volt, az épület néhol be is ázott.

Az eljárás során több mint 120 tételt, mintegy 10 tonna mennyiségben vontak ki a forgalomból. A KÜI kötelezte az élelmiszervállalkozót a még forgalomban lévő termékei visszahívására.

Figyelem! A videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A gyártó tevékenységét kizárólag a hiányosságok megszüntetése, majd a megismételt helyszíni szemle után folytathatja.  

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra