SHOPAHOLIC

A drogériák áraiban sincs egyenlőség a nemek között

2016. február 5., péntek 11:40

Teljesen természetes, hogy a piacon női és férfi parfümök, izzadásgátlók sokasága sorakozik, azonban az is természetes, hogy ugyanazon márka ugyanazon termékének férfi és női változata más áron vásárolható meg? Az árkülönbség néha kimondottan jelentős, ráadásul nők és férfiak is szívnak vegyesen, sőt a kiskorúak sem járnak jobban. 

A férfi-női termékek közti árkülönbség nem a boltok sajátossága, többet is végignéztünk és mindenhol ugyanazoknál a gyártóknál ütközött ki a csalafintaság, ráadásul teljesen logikátlanul. Volt, ahol egy márka parfümjénél a férfi változat volt olcsóbb, de ha a pumpás parfüm verzióját néztük, ott már a  női. Sok esetben az árkülönbség fel sem tűnne, hiszen ugyanannyiba kerülnek a női és a férfi verziók, csak éppen ugyanennyiért az egyikben kétszer annyi van, mint a másikban. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezentúl használjon férfi izzadásgátlót, de talán nyugodtabb szívvel választ olyan gyártót, aki árazási stratégiájában nem tesz különbséget férfiak és nők között. Ugyanakkor például borotva esetében jó, ha alaposan körbenéz mindkét nem, főleg, ha hajlandó rózsaszín helyett kék vagy zöld eldobható borotvát választani (és fordítva).

A galériában egymás mellé tettük a párokat, hogy jobban lássa a termék hasonlóságát és az ár különbségét. 

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés