December 24-én még a bevásárlás is szívás

Változik a korábbi években megszokott bevásárlási rend december 24-én, ugyanis az új nyitva tartási szabályok szerint délben be kell zárnia minden boltnak. Mivel december 27-e vasárnapra esik, így akkor is zárva marad a boltok többsége. 

Az Országos Kereskedelmi Szövetség közleménye szerint december 24-én a legtöbb élelmiszerbolt nyitva lesz, ám a más jellegű boltok közül több már nem nyit ki. December 25-én és 26-án, az ünnepek alatt zárva lesznek az üzletek, illetve az általános szabályozás szerint december 27-én, vasárnap sem nyithatnak ki.

Fodrászhoz vagy műkörmöshöz azért még mehet

Ha karácsonyi ajándékok vagy vacsora nem is lesz, azért új frizurája még lehet, ugyanis a különböző szolgáltatók szabadon dönthetnek arról, hogy meddig fogadnak vendégeket. December 27-én vasárnap is él a kötelező zárva tartás, ez alól csak a benzinkutak, ügyeleti rendben a gyógyszertárak, a piacok, a helyi termelői piacok, a vásárok, a vasúti és autóbusz pályaudvarok, repülőterek üzletei, illetve a 200 négyzetméternél kisebb boltok, ha a tulajdonos, vagy segítő családtag áll a pult mögött.

Hajnali fél öt és 12 óra között nyitva tarthatnak még a kizárólag pékárut, továbbá kizárólag tejterméket árusító üzletek, az újságot árusító üzletek 50 négyzetmétert meg nem haladó árusítótérrel, amelyben az árbevétel legalább kétharmada az újságok értékesítéséből származik, valamint a virágot árusító üzletek 150 négyzetmétert meg nem haladó árusítótérrel, ahol az árbevétel legalább kétharmada a virágok, dísznövények értékesítéséből származik. A vendéglátásra, szórakozóhelyekre sem vonatkozik a zárva tartási tilalom.

shutterstock 294129152
Shutterstock
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek