Féláron lehet új mosógépe!

Ha épp fontolgatja egy új mosógép beszerzését, akkor mindenképpen várjon még egy bő hónapot (ha tud): a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ugyanis - az ablakok és hűtők után - most félmilliárd forinttal támogatja a régiek helyett új, magas energiahatékonyságú darabok beszerzését – olvasható a kormány.hu-n.

Az Otthon Melege Program keretében nyújtott vissza nem térítendő támogatás mértéke minden esetben a berendezés vételárának 50 százaléka, de maximális értéke A+ kategóriájú gépek esetén 25 ezer forint, A++ kategóriájú gépek esetén 40 ezer forint, A+++ kategóriájú gépek esetén pedig 45 ezer forint háztartási gépenként.

GettyImages-88967031
Tom Kelley Archive / Europress / Getty

A rendelkezésre álló keret elosztása egyébként régiónként történik, magyarországi lakhely, illetve ügyfélkapos regisztráció szükséges hozzá. A pályázatok a megjelenést követően, a 2015. július 1-je és 2015. szeptember 30-a közötti időszakban (illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig) nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

Ha kedvet kapott, ide kattintva megtalálja a részleteket: a PDF-ből megtudhatja, hogy ha nyer, akkor 30 napja van beszerezni az új eszközt, tovább azt is, hogy ezt helyszíni szemlével ellenőrizhetik is. A pályázatbenyújtó felület június második felétől lesz elérhető.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra