Itt vehet jó áron quinoát

Amióta szigorú – dietetikus által meghatározott – étrenden élek, előtérbe került a napi menüben a quinoa (kinoa), ami sajnos egyáltalán nem olcsó, ellenben teljes értékű fehérjeforrás, nagyon magas az ásványianyag-, viszont alacsony a kalóriatartalma. Eddig leginkább bioboltból szereztem be, fel sem merült bennem, hogy hiperben is árusítják.

Pár nappal ezelőtt az Auchanban körképeztem (a magvakat nézegettem), amikor felfedeztem, hogy quinoát is árulnak. Jó, elég apró kiszerelésben és horror áron, de legalább van – bár ez nem ösztökélt arra, hogy meg is vegyem. Illetve egy apró momentum még szemet szúrt: hiába kerestem, hogy honnan származik, erről semmilyen információt nem találtam, csak azt, hogy egy magyar cég forgalmazza és talán csomagolja is. Ezen infó hiányában és az ára miatt egészen bizarr dolognak tartottam volna megvenni, és egy napot ki lehet bírni quinoa nélkül is – gondoltam, szóval nem erőltettem be a napi büdzsébe. Viszont pár perc múlva felfedeztem, hogy pár sorral feljebb van perui bio(!) quinoa is, aminek már sokkal barátságosabb volt az ára és a kiszerelése is, így ez lett a nyerő. 

Ezek után azonban kíváncsi lettem, vajon más hiperekben is lehet-e kapni quinoát, így az Auchan után a Tescóba mentem. Jóllehet eléggé eldugva, de megtaláltam itt is ugyanazt az auchanban is látott bio változatot, de itt 300 forinttal olcsóbban. Hurrá! Legalább most már ön is tudja, hol vehet jó áron quinoát. Egyébként azt is elárulom, hogy a Tescóban a glutén- és laktózmentes sorban van eldugva, valahol a tészták és csicseriborsók között.

Megnéztem az Aldiban, Lidlben, Pennyben és a Sparban is, de sajnos a szuperek egyelőre nem árulják ezt a terméket. Ön tud a tescósnál olcsóbb quinoát? Küldje el nekünk levélben és frissítjük vele a posztot!

Most kaptuk az infót: a Bosnyák téri piacon néhány hete már lehet kapni kimérve quinoát – „kiona" néven fut  a hátsó magvakat áruló standon talált rá egyik olvasónk, Kata. „Az árral kapcsolatban csak arra emlékszem, hogy a bio boltos és dm-es verzióknál jóval kedvezőbb áron árulták.” Feltétlenül utánajárunk, hogy menniybe kerül és megírjuk. Egy másik olvasónk, Kati, a Herbalnetről rendeli, tényleg nagyon olcsó itt a quinoa: 500g, 2040 forintért kapható. 

Egybként a  tescoban már viszonylag régóta kapható, azt hiszem én már 2012-ben is láttam a bio polcon.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek