Mit vegyen, ha gazdag és nem normális?

Azt hihetné, hogy annak, akinek sok pénze van, egyszerű az élete, pedig nem. Hiszen el is kell azt a pénzt költeni! Ez pedig nem csak abból áll, hogy ingatlanokat, autókat esetleg luxustáskákat vásárolgat: eljön az a pont, amikor már mindez megvan, számolatlan mennyiségben. És ekkor kezdődik, hogy a nagyon, nagyon, nagyon-nagyon gazdagok számunka teljesen agyrémnek tűnő hülyeségeket vásarolnak, persze baromi drágán. Például tudta, hogy van már luxusjégkocka, vagy hogy a szívószál is minimum ezüstből kell legyen? Mutatjuk, mit vásároljon, ha önre szakadt a bank.

Fogkefe egymillióért

Egy átlagember elmegy a drogériába és választ egy fogkefét. Ha ezer forint felett van, már kicsit nehezebben veszi le a polcról, hiszen tudja, hogy a fogorvosok szerint havonta cserélni kellene. Vagy vesz egy menő elektromos fogkefét, ami ugyan drágább, de a reklámokból tudjuk, hogy sokkal hatékonyabb, mint a sima – igaz, ehhez az új fogkefe fej sem olcsó, de még mindig smafu ahhoz képest, amit most mutatunk: tessék, a 3200 eurós, azaz több mint egymillió forintos fogkefe. A titániumból készült luxus fogkefe a gyártói szerint többek között azért is jó, mert nem megy ki a divatból és ugye hova vezetne az, ha egy nem trendi fogkefével mosna fogat. Ne aggódjon, a feje cserélhető, és ezért még csak fizetnie sem kell: a gyár félévente ötöt küld minden vásárlójának belőle, ráadásul olyan bevonattal látják el, amelyek megölik a baktériumokat.

15317663 source
www.jamesedition.com

Társasjáték egy-kétmillióért (4290 USD - 7570 USD)

A Monopoly vagy a Gazdálkodj Okosan nevű játékokban mindig az a nyerő, aki a legjobban osztja be a pénzt, illetve a legjobb üzleteket köti. Itt viszont valószínűleg az köti a legjobb üzletet, aki el tud adni egy sima Monopolyt alsó hangon is több, mint 4290 dollárért (egy millió forintért), ha kicsit extrábbat szeretne akkor pedig 7570 USD-t (majdnem 2 milliót) kell érte fizetni. Persze ennyiért már különleges borjúbőr kiadás az alap, arany vagy ezüst berakások, ezüst vagy aranyozott bábuk is járnak. A kockákat sem a tenyerében kell ráznia, hanem bőr kockapohárban, és a szabályleírás is külön bőr tokban érkezik. Az igazán menő az lenne, ha nem játékpénz volna benne hanem az új tulajdonosnak kellene feltöltenie százdollárosokkal, de úgy tűnik, a játék készítői nem ennyire kreatívak. Rendelhető angol és amerikai kivitelben (megfelelő utcákkal), de ha a Dunakorzót szeretné megvenni, egyedi rendeléseket is felvesznek.

geoffreyparker-monopoly primary
www.zontikgames.com

Sniccer pár tízezerért

Igazából annyira nem is luxusdarab, hiszen csak egy 95 dolláros (22 ezer forintos) tételről beszélünk, ugyanakkor ezért a pénzért nem mást vehet, mint egy sniccert, ami ugyanarra jó mint a néhány száz forintos társai. Ezzel is kinyithat vele egy dobozt (ha a személyzetnek derogálna), vagy éppen szőnyeget, linóleumot vághat vele (ha hobbija az ilyesmi, és angol vidéki kastélyában hidegburkolással tölti a téli estéket). Mielőtt azt hinné hogy ez attól ilyen drága, mert professzionális sniccerről van szó, amibe mondjuk lézeres vonalzót is beépítettek, csalódást kell okoznunk: ez egy sima mezei sniccer, viszont design darab. Érti, ezek után aranyból sem kell lennie (króm és cink van megjelölve rajta alapanyagként), mégis egész biztosan más érzés lesz ezentúl csomagokat bontogatni, ha mindezt egy 22 ezer forintos darabbal teszi. 

Boxcutter 1 large
www.citizen-citizen.com

Luxus zacskósleves tizenkétezerért

Mi lesz önnel, ha a szakács szabadságra megy, és a kedvenc étterméből épp nincs kiszállítás?! Mi lenne, valamit gyorsan össze kell dobni. Ez lehet a Harrodsban árult luxusleves, ami ugyanúgy működik mint a többi: felönti forró vízzel vagy mikrózza, viszont nem annyiba kerül: ez 29,95 fontba (12 ezer forintjába) fog fájni. Jó, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ez a 100 darabra limitált darab jótékonysági célra készült és villa, valamint terítő is járt hozzá, bezzeg a Vifon leveshez meg semmi ilyesmi. Rossz hírünk, hogy ez az exkluzív, jótékonysági célú zacskósleves azóta már elfogyott, de ha mindenképpen költeni szeretne tudunk ajánlani helyette cukorkát, amiből majdnem 18 ezer forintba kerül 150 grammnyi, de legalább a doboza szép. 

1
www.luxuo.com, www.harrods.com

Luxus jégkocka közel 80 ezerért

Ugye ön sem tenne olyat, hogy holmi csapvízből készült sima, szinte ingyenes jégkockát dobáljon a drága italába? Ne is, mikor már fizethet 325 dollárt (77 ezer forintot) 50 darab jégkockáért!  Azt azért tudnia kell, hogy ezek a jégkockák nem hétköznapi jégkockák, hiszen állítólag professzionális alakjukkal (értsd: gömb vagy kocka) optimálisabban képesek hűteni a legdrágább italokat, arról nem is beszélve, hogy válogatott alapanyagból (értsd: gleccservíz) készülnek. Kész szerencse, hogy ezentúl nem kell aggódnia, hogy a sima csapvízből készült jégkocka tönkreteszi a drága itala kiemelkedő ízvilágát! Spórolósabb milliárdosok persze próbálkozhatnak azzal, hogy mondjuk Eviant tesznek a jégkockatartóba és ezt fagyasztják le, de ez több szempontból is ciki: egyrészt nem a tökéletes jégkocka lesz az eredmény, másrészt még így is sokkal olcsóbb volna.

6
www.glace-ice.com

Arany WC-papír közel másfél millióért

Egy tekercs arany WC papír ára 1.376.900 forint, ami annyit jelent, hogy ezzel a tekerccsel drágábban jön ki, mintha mondjuk tízezres címleteket készítene a WC mellé (azt nem tudjuk, puhább is-e).  Az ár egy tekercsre vonatkozik és állítólag teljesen biztonságos és higiénikus, sőt ha megrendeli, akkor személyesen házhoz is viszik egy üveg pezsgő kíséretében.

Szívószál majd' 70 ezerért

Ha eddig csak színes műanyag, esetleg kacskaringós szívószálakkal itta a (természetesen luxus-) jégkockával hűtött italait, akkor sajnos sosem gondolkodott elég nagyban. Ha igazán a gazdagok életét szeretné élni, ahhoz szerezzen be egy ilyen 275 dolláros (nagyjából 65 ezer forintba) kerülő szívószálat. Az ezüst szívószálon ráadásul egy majom mászik éppen felfelé, hogy mégbulisabb legyen az egész. Sajnos arról nincs szó, hogy mosogatógépben tisztítható-e, így nem tudjuk megmondani, hogy a pina colada elfogyasztása után mennyire fog belesavanyodni a tejszín.

14560963 934004 ED
www.tiffany.com

Partitrombita több mint százezerért

Ha a szívószálát veszi a Tiffany&Co. üzletében, akkor már nem érdemes otthagynia minden bulik alapkellékét, a trombitát sem, mert viheti mindkettőt a buliba. Persze, ez nem csicska papírtrombita, ezüstből készült, de arra azért gondosan figyeltek, ne lehessen más hasznát venni: gombok ennyiért nincsenek rajta. A papírt helyettesítő ezüst party trombitáért 118 ezer forintot kell fizetni, ennyi különbséget a hülyének is megér! Bulikba, akár szilveszterezni is jó lehet, és ennyiért talán jobban fogja bírni, mint az egyszer használatos, párszáz forintos papír, vagy a műanyag változatok.

14584811 931344 ED
www.tiffany.com

Vodka hárommillióért

Ebbe a vodkába már tényleg ne rakjon csapvizes jégkockát, és lehetőleg vodka narancsnak se keverje be. Hogy akkor mit is kezdjen vele, azt igazából nem tudjuk: milyen alkalomra ideális egy 10 ezer eurós (hárommillió forintos) ital? Főleg, hogy ez még a legolcsóbb, hiszen az igazán prémium, Radiator fantázianevű vodka üvege 1 millió euró, azaz 300 millió forint körül van. Láthatóan készítői sem mertek belegondolni az elfogyasztásába, ők azt javasolják, hogy ne is igya meg, hanem tekintsen rá úgy, mint a családi ékszerekre vagy egy műalkotásra, és őrizgessék generációkon keresztül. 

russobolt-vodka 718
www.blackdiamond-lifestyle.com

iPhone 5-ös 71 millióért 

Igaz hamarosan már az iPhone 6-ot is megveheti, de azon nem lesznek gyémántok és nem is lesz aranyból. Ráadásul nem is kerül majd 300 ezer dollárba (71 millió forintba) mint ez a kiadása. Persze erre legalább tokot sem kell venni, legfeljebb akkor van gond ha a többi mint 480 darab gyémánt valamelyike kiesik (bár ha ilyet vesz, egy vacak kis gyémánt pótlása nem jelenthet gondot). Azért az antik bútoraira vigyázzon, bár gyártói azt ígérik, hogy a készülék kialakítása olyan, hogy ha le is teszi, akkor nem érintkeznek a gyémántok az asztallal, de ha ránk hallgat, inkább felvesz valakit, aki főállásban tartja ön helyett. Ez állítólag olyan, mintha volna egy Fabergé tojása, még a technika is hasonló, és tényleg, ezt 10-15 év múlva már pont annyira lehet majd telefonálásra használni, mint egy Fabergé tojást. Így persze olyan mellékes dolgok sem derülnek ki róla, hogy hány gigás verzióról van szó, bár legalább talán azt joggal feltételezhetjük, hogy hálózatfüggetlen a készülék. 

2145
www.bon-cadeau.ru
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra