no

Olcsón is lehet jó és menő fülhallgatót venni!

A fülhallgató az, ami az utcán, a munkahelyén, edzés közben és akár otthon is hű társa a szórakoztatásban, kikapcsolódásban de akár pihenésben vagy csak abban ha egy kis magányra vágyik. Nem mindegy tehát, hogy hogy szól, de az sem, hogy hogyan néz ki, ráadásul a legtöbb áruházban ki sem nagyon lehet próbálni őket. Éppen ezért mi most annyit próbáltunk ki, amennyit csak tudtunk, és elmondjuk, melyik milyen. A végkonklúzió az, hogy nekünk is nehéz lenne választani. 

Még mielőtt az audiofilok sokkot kapnak, szeretnénk leszögezni, hogy olyan fejhallgatókat és füleseket választottunk, amik nem csak hangzásban, de esetleg dizájban is kitűnnek. Nem vagyunk hifisták, sőt lehet, hogy a szakkifejezések fele sem mond nekünk semmit arról, hogy mi az, ami a leírás alapján tuti, hogy jó és mi az amitől ne is várjunk sokat. Viszont zenét szeretünk hallgatni, a hallásunk is jó és a szép dolgokat is szeretjük. Eszerint alkottunk véleményt mindegyikről. Ráadásul szőrősszívűek voltunk és nem érdekelt minket se márka, sem ár. A tesztben a következő márkákat néztük meg: Beats, Hama (Urbanears), Monster, Phillips, Sennheiser, Skullcandy és Sony. 

Beats

A Beats vonalból fejhallgatót és fülhallgatót is teszteltünk. Ez az egyik legmenőbb márka manapság, ugyanakkor a legtöbbet hamisított is, amelyeknél lehet hogy a dizájn és a megjelenés ugyanaz, de kiderült, itt a hangzás is lényeg! Sajnos az áruk viszont elég magas, eszerint mérlegeljen mennyire szeret bele a fülesekbe.

beat

Beats Studio

M. egyszerűen imádta, bár az elején volt néhány dolog, amit nem értett: "a doboza vagy 2 kiló, tudnám miért, annyi drót van hozzá, mint egy jobb tévéhez, és fel kell tölteni használat előtt. " -részletezte az első találkozást. "Ez a cucc valami gyönyörű, még így is, hogy piros, álomszép és ordít róla, hogy drága. Szóval azt hiszem az utcán tényleg nem fogok vele villogni. iPhone-nal csodásan működik és kiderült, azért van hozzá annyi drót, mert androidos telóhoz egy másik kábellel lehet csatlakoztatni, nem azzal, amelyikhez az iPhone-hoz. Elképesztő kényelmes és hihetetlen jól szól sőt még az illata is jó. Kell egy ilyen!" -foglalta össze a Beats élményt.

Ennyiért láttuk: 86.900 Ft (iStyle)

Beats Urbeats

A fülbedugós változat is nagy sikert aratott, ezt szintén iPhone-hoz csatlakoztatva lehet léptetni a dalok között, valamint a hangerőt is lehet szabályozni. "Ez a Nicki Minaj kiadás, márpedig ami neki jó, az nekem is jó lesz." - vélekedett E. "Már a csomagolásából egyértelmű, hogy ez prémium dolog, külön kis zippzározható tasak is van hozzá, abban lehet hordani. Három pár füldugóval érkezett, vagyis nem lehet gond, hogy kinek esik ki a füléből és kinek marad benne, ezekkel mindenki megtalálja a neki megfelelő méretet. Nagyon jól szól, olyan mélyeket vettem észre a kedvenc dalaimban, amiket eddig soha. Először volt olyan fülesem, ami egyben headset is, de eddig mindig hülyének néztem azokat, akik vezetésen túl is így beszéltek telefonon,szóval úgy gondoltam, hogy én ezt sosem fogom kihasználni. Aztán egyszer, mikor senki sem látott, kipróbáltam és rájöttem, hogy tényleg jó, mert egyrészt lehet kapaszkodni a villamoson telefonálás közben, másrészt baromi jól hallok másokat is, és én sem ordibálok, mert mások is jól hallanak engem. Az meg, hogy a telefonom zenelejátszóját, de még az alkalmazásban (Spotify,Deezer) hallgatott zenéket is tudom léptetni ide-oda, az már csak hab a tortán. Imádtam. "

Ennyiért láttuk: 28.900 forint (iStyle)

Hama

A Hama Urbanears fülesei voltak tesztünk azon szereplői, amik árban egyáltalán nem vészesek, viszont a legtöbb termék meglepően jól teljesített. Valamiért a szerkesztőségünk férfi tagjai közül sokan erre találtak rá, ami részben részben érthető, hisz a csajos színek nem jönnek be mindenkinek, de ez legyen a legkisebb probléma. 

hama1

Urbanears medis

A fülbedugós változatok között nagy meglepetést okozott a medis, nem csak azért, mert elsőre furcsán nézett ki, hanem mert a szigorú tesztelőnk teljesen megenyhült tőle: „Amikor először ránéztem, nagyon elrettentem. Nem azért, mert egy ilyen lila szín egyszerűen embernek nem áll jól, hanem mert ilyen fura, első ránézésre csavaros technikával kell bedugni a fülünkbe, ráadásul túl nagynak is tűnt. Ehhez képest örök szerelem lett belőle, valószínűleg a legkényelmesebb utcai fülhallgató, amit valaha is volt szerencsém hordani. A szélén lévő kis pöckök variálhatósága miatt bárki fülébe tökéletesen illeszthető, nincs meg az a zavaró érzés, ami a szokásos bedugós fülhallgatóknál, tökéletesen kizárja a környezet zajait, és minden egyes hangszínt úgy lehet hallgatni a 86-os buszon is, mintha otthoni csendben tenném” - mondta tesztelőnk.

Ennyiért láttuk: 5152 forint (PCX webáruház)

Urbanears Bagis

Egy másik Urbanears fülhallgató már ismerős volt egyik kolléganőnknek, hiszen ilyet használt és nagyon szerette egészen addig, amíg el nem hagyta a fülhallgató bogyókát. „A fehér, fülbedugós Urbanears meglepően kényelmes, annak ellenére is, hogy teljesen be kell dugni a fülbe, a többi ehhez hasonló füles eddig mindig kényelmetlen volt és nyomták a fülem. A Bagis azért is kényelmes, mert három különböző méretű, fülbe dugható bogyóka jár hozzá, így mindenki azt használhatja, amelyik méret kényelmes neki. Nekem a legkisebb sajnos kiesik a fülemből, annyira pici, de a közepes tökéletesen illeszkedik, a nagy pedig már a külső zajokat is teljesen kiszűri, viszont még nem nyom. Utóbbit mondjuk azért nem szeretem, mert én bringázás közben is használom, és így viszont nem hallom az autókat. Pedig szeretem biciklihez használni, mert van rajta mikrofon, ami kompatibilis az iPhone-nal, így tekerés közben is fel tudom venni a telefont, ha hívnak. Szerintem amúgy baromi jól szól, teljesen meg vagyok vele elégedve. Két hibája van csupán, az egyik az, hogy a zsinórjának egy része textilbevonatú, és mivel fehér színű, így hamar koszos lesz, tisztítani pedig szinte lehetetlen, a másik pedig az, hogy a fülbe dugható bogyókák viszonylag könnyen lejönnek, és így simán el lehet őket hagyni - ahogy az enyémnél én már meg is történt" - foglalta össze tesztidőszakon is átnyúló tapasztalatait P.

Ennyiért láttuk: 3699 forint (PCX webáruház)

Urbanears  - Plattan

Az Urbanears fejhallgatója viszont nem nyerte el a tesztelőnk tetszését, pedig minden esélye megvolt rá. „Iszonyat gyenge, kell neki 2 perc, h bemelegedjen, de sajnos utána sincs semmi basszus. A dróttal is gondban vagyok, mert nem csatlakozik rendesen a telefonomhoz és recseg. Ha a számítógépemen használom, akkor valamivel jobb, de akkor sem tetszik a hangzása”- foglalta össze tesztelőnk, akinek még az ára miatt sem tetszett meg jobban a füles.

Ennyiért láttuk: 7990 forint (FujiWeb áruház)

Hama Joy Headphone

Tesztelőnk elég komoly feladat elé állította a fülest, ugyanis közvetlenül a Beats után próbálta ki. „Ahhoz képest, hogy 4 ezer forint alatt van, jól szól. Tényleg jól szól, bár kicsit erőtlen a Beatshez képest és a basszust se hozza annyira, a magas hangok néha nagyon zavaróan kiugranak. A zajszűrése egész jó. A cipőfűzőszerű zsinórja jó ötlet, így gondolom, kicsit tartósabb, és nem is tud annyira gubancolódni. Viszont a fehér ronda és kényelmetlen sajnos egy óra viselés után. A telefonomhoz csak egy plusz elemmel lehet csatlakoztatni, ami hülyén néz ki, meg nem is praktikus.” – összegezte tesztelőnk, aki kiemelte, hogy ár / érték tekintetében viszont jó, ennyi pénzért ez a füles teljesen rendben van.

Ennyiért láttuk: 3874 forint (Mercateo webáruház)

Hama in-ear stereo Joy

A Beats és a Hama Joy Headphone után a tesztelőnk sem gondolta, hogy ennyire nagy meglepetés érheti a fülbedugós változattal: „Jól néz ki nagyon, és baromi jól szól. Sokkal jobban, mint a Hama Joy Headphone. Nem hallatszik ki belőle semmi (megkérdeztem a padtársakat). Jól illeszkedik a fülembe, van basszus, nem ugranak ki a magas hangok idegesítően és gondolom nem is drága. Mikor a saját fülesemet használom, a mellettem ülő kolléganő mindigrám szól, hogy hallja ahogy diszkózom 5 méterről. Most viszont nem hallott semmit.” – úgyhogy munkahelyre is ideális választás lehet a fülbedugós változatú Joy. 

Ennyiért láttuk: 3490 forint (Edigital)

Hama Joy

A teljesen egyszerű és fekete Hama Joy fülese sem szerepelt rosszul az értékelőnk szerint a teszten. "Kinézetre nagyon tetszik, egyszerű fekete, mindenhez megy és nincs rajta semmi felesleges csiricsáré. A zsinór elég szocreál, nem műanyag, hanem olyan anyagból van, mint a laptoptáska pántja, de legalább jó hosszú. A fejhallgató kényelmes, jól párnázott így egyáltalán nem szorította a fülemet, még több órás zenehallgatás után sem. A hangzás viszont nem az igazi: elhallgatod, nincs vele baj, csak akkor, ha utána kipróbálsz egy másfajta fülest is. Az ének nem igazán érvényesül, azt is mondhatnám hogy egyáltalán nem szól tisztán, kicsit torzít is, de nem vészesen. Néha háttérzajnak éreztem a gitárt, arról nem is beszélve, hogy néha totál egybemosódtak a hangszerek. " -mondta tesztelőnk, aki azért szintén kiemelte, hogy ár/érték arányban egyáltalán nem tartja rossz választásnak a Hama fülesét.

Ennyiért láttuk: 3874 forint (Mercateo webáruház)

Monster

A Monster márka egyelőre nem igazán ismert itthon, pedig a füleseiktől a tesztelők egyöntetően szuperlativuszokban beszéltek. Annyit érdemes azért tudni róluk, hogy a Beats társmárkája volt, csak később kettéváltak, a Beatsből tudjuk mi lett, a Monster pedig most erősít rá és készül olyan termékekkel, amik alternatívát tudnak nyújtani azoknak, akiknek már túl kommersz lett a nagy B betű. Sajnos árban is hasonló a Beatshez, bár azért alatta marad, viszont tényleg menő lehet.

monster1

Monster DNA

„Kialakítása kissé futurisztikus, mégis kompakt ráadásul baromi jó hangja van, talán így tudnám jellemzi röviden a Monster DNA fejhallgatóját. A még egészségesen erős basszus és finoman háttérbe húzódó magas hangsávok nekem tökéletesek, de gondolom a vájtfülűeknek is ugyanúgy kiváló választás lehet, mint a divatmániásoknak.” - foglalta össze Á. az élményeit.

Ennyiért láttuk: 69.990 forint (Horn Distribution)

Monster N-Tune

„A visszafogott, szolid külső félelmetesen erős hangzást takar. A szó szoros értelmében dinamikus hangélmény még azokat is meglepheti, akik a legfelsőbb kategóriájú eszközökre esküdtek eddig. A DNA-hoz képest kissé fapados megjelenés, de azért még így is szép, de a modell legnagyobb ereje egyértelműen az audio kvalitásaiban rejlik.”- mesélte lelkesen T, aki teljesen elégedett volt a hangzással és kinézetre is tetszett a hajlítható füles, amihez persze hordtáska is járt. Ő szürkét tesztelt, de rengeteg színben elérhető egyébként ez a változat. 

Ennyiért láttuk: 49.990 forint (Horn Distribution)

Monster Diamond Tears

„Ilyen gyönyörű dolgot még életemben nem láttam”- kezdte J.”Kicsomagoltam és megvakultam. Tudom kicsit talán túlzás, és persze volt, hogy kellemetlenül éreztem magam a 4-6 villamoson, de csakis akkor mikor kisütöttem az emberek szemét az első beszűrődő tavaszi napsugarakkal, amiket ezerfelé dobott szét a gyémántfüles. Viszont hihetetlenül kényelmes és nagyon jól szól, ráadásul a szemkisütés miatti anyázásokat sem hallottam, mert nagyon jól kiszűrte a háttérzajokat is. Sőt jól szigetel, így más sem hallhatta, hogy Slayert hallgatok egy csillámló fülessel, pedig biztos oldotta volna egy kicsit a vakítás miatti feszültséget. Aki nem bírja a feltűnést, annak a sötétebbet érdemes választani, de ha a Beats füles már nem elég, sőt valami menőbbet akar akkor ezzel tutira megbámulják. Ráadásul kis helyen elfér és ezzel is lehet léptetni az iPhone-t. Kicsit izgultam, hogy kiesik belőle a „gyémánt”, de ahogy néztem elég strapabíróan beleaplikálták, ahogy az egész füles nagyon masszív lett, mégis finom. „ - mesélt kalandjairól tesztelőnk.

Ennyiért láttuk: 109.990 forint (Horn Distribution)

Philips

A Phillips termékeivel nagyon meg voltunk elégedve, egyedül az volt a baj vele, hogy hosszú távon nem passzolt tesztelőnk fejére. "A  Philips rohadt jól szól, tiszta, a mélyeket szépen kihozza, élveztem zenét hallgatni, azonban úgy körülbelül 40 percnyi zenehallgatás után elkezdte nyomni a fülem. Baromi jól néz ki, iszonyú trendi, de idővel elkezd szorítani.Azt hiszem a Margitszigetre futni  nem vinném magammal, de melóba elég jó partner, rövidebb időszakokra." -mondta J., aki a legújabb, SHL 5505 típusú fülesét tesztelte. A Philips egyébként meglepően sok típusú és egyre divatosabb fülessel állt elő, ahol a fülbedugós változatok is megjelentek mindenfajta színben, de kimondottan sportoláshoz is talál darabokat. 

229028609.philips-shl-5505

Ennyiért láttuk: 18.900 forint (Edigital)

Sennheiser

A Sennheiser általában minden teszten jól szokott végezni, kiderült hogy nem alaptalanul. Ami szintén értékelendő, hogy már középkategóriás áron is tud kimondottan jó minőségű fülest vásárolni, persze ahogy haladunk a komolyabb darabok felé, az áruk is úgy nő. 

sennheiser1

Sennheiser PX 100

Az összecsukhatós, kis helyen is elférő Sennheiser füles nem bedugós, de nem is nagy klasszikus fejhallgató vonal. „A PX 100 a Sennheiser klasszikus designnal rendelkező termékei közé tartozik. A fülhallgató nóvuma vagy inkább praktikus tulajdonsága, hogy összecsukható, és mindezt természetesen a cégre jellemző stabil összeszerelési minőséggel tudja felmutatni. A füles nálunk járt változata fehér színű, ami alapvetően még nem is probléma, de a fülre fekvő szivacs szürkés, aminek olyan a hatása, mintha koszos lenne. A fület körülfogó karima hiánya miatt az ember a körülötte lévőket is boldogítja az egyébként baromi szépen és tisztán szóló zenével (az elálló fülűek itt nagyobb hátrányból indulnak), szóval ha valaki nem szeret másokat zavarni egy tömött metrón, akkor ezt inkább ne válassza.” – írta tesztelőnk, aki egyébként szerette a fülest, csak hát a környezete nem lelkesedett annyira a kiszűrődő metálért.

Ennyiért láttuk: 14.900 forint (audiopartner.hu)

Sennheiser MX365

Ez a típus a Sennheiser egyik legolcsóbb darabja. Vannak akik nem szeretik a fülbedugós változatokat, nekik lehet jó választás ez a darab: „Korábban is voltak már Sennheiser fülhallgatóim, és szerettem is őket, mert még akkor is szóltak, amikor a vezeték már számtalan helyen meg volt törve, (és vannak kifejezetten kis fülűeknek készült eszközeik is). A hangzással ennél sincs gond, nyilván nem olyan jó, mint a fülbedugós eszközök vagy a fülhallgatók, nem remeg bele az ember teste a basszusba, de ezt sejteni is lehetett, viszont aminek kell, az szépen középen szól, aminek pedig nem, azt is ki lehet hallani. Ami a legtöbb ilyen konstrukciójú fülhallgatónál probléma: nincs izoláció, és már közepes hangerővel is sok minden kihallatszik, néha pedig nyikorog a műanyag. Afülhallgató szivacs nélkül sem kellemetlen viselni, ha csak egy fél órás utazáshoz használja az ember, de azért jobb rátenni a szivacsot, amiből egyébként egy pár van a dobozban. Szóval ebből érdemes bevásárolni, mert hajlamosak olyan tempóban eltűnni, mint a zoknik.Van egyébként olcsóbb Sennheiser fülhallgató is ugyanilyen tulajdonságokkal (frekvencia átvitel, ellenállás, érzékenység), de a dizájnt meg kell fizetni, ezt ugyanis több színben is lehet kapni, nemcsak feketében.”- mondta tesztelőnk.

Ennyiért láttuk: 4.400 forint (audiopartner.hu)

Sennheiser CX 215

Ez már fülbedugós változat a Sennheisertől, ami szintén jól vizsgázott, talán ami hiányozhat róla az a headset funkció, már ha valaki arra is szeretné használni a fülesét. Ha nem, akkor ez egy tökéletes választás. „Nagyon kompakt méretű a fülhallgató. Jól illeszkedik a fülbe és nagy hatásfokkal izolálja a külső zajokat. Ez azért jó mert elegendő kisebb hangerő, hogy elnyomja a BKV ordenáré zajait. Nagyon kényelmes a fülbe helyezhető szilikonos rész, kellően puha, nem az a hagyományos rideg anyag, amit az eddigi fülhallgatóimnál megszoktam.Alacsony az impedanciája, ennek megfelelően nagyon hangos tud lenni, ami pozitívum, mert kisjelű készülékek is meg tudják hajtani.Ami nagyon tetszik a hangzásában, hogy a mélyei meglepően a helyükön vannak. Teltek, kerekek, de mégis zeneiek. A magas frekvenciatartományokban kicsit tompának érzem a hangzást, de feltételezhetően huzamosabb használat után azok a tartományok is megnyílnak majd, ahogy ez lenni szokott. A tompaságból adódóan a térérzet is hagyott kívánnivalót maga után, de idővel ez is a helyére fog kerülni. Be kell járatni.Összevetve két korábbi in-ear fülhallgatómmal, remekül vizsgázott. Ha figyelembe veszem, hogy idővel a magas hangok tartománya is nyitottabbá válik majd, akkor ez a fülhallgató bőven kielégíti az átlagos zenehallgató igényeit. Kényelmes, hangos, praktikus és zenei.”- mesélte kolléganőnk.

Ennyiért láttuk: 8.900 forint (audiopartner.hu)

Sennheiser MM30G és CX 890 i

Mindkét füles erőssége a kiváló hangzása mellett, hogy headsetként is használható. És akkor most fellélegezhetnek a Samsung Galaxy és Note tulajdonosok, ugyanis végre egy olyan füles, ami kimondottan nekik készült. „Az MM30G-vel Samsung Galaxy és Note készülékekeken is működik mindaz, amit eddig a legtöbb gyártó csak iPhone-ra tervezett, vagyis lehet használni headsetként, de zenehallgatás alatt léptetni lehet vele a számok között előre és hátra, valamint hangerőt is lehet szabályozni. Nagyon jól működik” Ugyanez az iPhone-os verzióban az MM30i, de mi a CX 890 i-t néztük meg és nagyon megelégedtünk. „Vannak olyan részek az eddig hallgatott zenéimben, amik tök máshogy szólnak ezzel a fülessel. Mivel ez azt jelenti, hogy hirtelen több lett benne a hang, ezt mindenképpen pozitívumként értékelem. Az egyetlen félelmem a kis vékony zsinórja, főleg hogy én nagy kábelgubancoló vagyok, de ennél még nem sikerült végzetes csomót kötni rá, szóval bízom a gyártókban, hogy a kontakthiba nem opció.” – mondta E.

Ennyiért láttuk: 14.900 forint és 26.900 forint (audiopartner.hu)

Sennheiser PX 685i és OCX 685i

A Sennheiser sport fülesei kimondottan az aktív életmódhoz lettek kifejlesztve. Mindkettő jól bírja a strapát és az igénybevételt, ráadásul verejtékálló, így attól sem kel tartani, hogy tönkreteheti ha edzés közben folyik rólunk a víz. „Soha nem volt még ennyire jó fülhallgatóm.” – kaptuk meg a lehető legtömörebb észrevételt A.-tól, aki egyébként rendszeresen fut, ezért is örült annak, hogy végre egy olyan fülessel teheti meg mindezt, ami a helyén marad. „Nagyon jól szól, szépen hozza a basszust is és pont annyira zárja ki a külvilág zajait, hogy sportolás közben azért halljam a környezetem, ami fontos.„- mondta G.

Ennyiért láttuk: 14.900 forint és 19.900 forint (audiopartner.hu)

Sennheiser HD219 s

Ennek a fejhallgatónak a különlegessége, hogy univerzális headset, azaz nagyjából minden okostelefonhoz jó, és funkcionál mikrofonként is, valamint a típustól függően egyéb kontroll funkciókat is ellát. „Kis cuki ez a fejhallgató, mégis jól simul a fülemre és jól kizárja a környezet hangját is. Nagyon kényelmes, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy nagyon puha bőrből készült. A hangja nagyon ütős, baromi jól szól és minden általam hallgatott zenét szépen adott vissza, pedig több műfajjal is próbálkoztam. Ami kimondottan tetszik benne, hogy tényleg finom és visszafogott a megjelenése, egyáltalán nincs bumszli jellege.” – mesélte kollégánk.

Ennyiért láttuk: 20.900 forint (audiopartner.hu)

Sennheiser Momentum On-Ear

A Sennheiser egyik legmenőbb fülese, a Momentum On -Ear is járt nálunk, amit a tesztelőnk eléggé megkedvelt. „Először kicsit tartottam tőle, mert bár tényleg jól néz ki a letisztult formája, kicsit úgy éreztem magam, mint egy világháborús rádiós vagy pilóta, kicsit ez ugrott be, de aztán hamar megnyugtatott a környezetem, hogy hülye vagyok. A füles kényelmes és puha, nagyon jó anyagból készült. A külvilág nem hallja ahogy zenét hallgatok, én mondjuk örültem volna, ha még jobban kizárja a környező zajokat, de akkor meg elcsapott volna az első szirénázó mentő a körúton a zebrán. Nagyon jól szól, a magasak és a mélyek is a helyükön vannak, semmi nem túl tolakodó viszont nem is szorul háttérbe. Az iPhone-ommal tökéletesen működik a mikrofon és a dalok között léptetés lehetősége is. Ráadásul ahogy láttam baromi sok színben kapható, így mindenki megtalálhatja azt, amelyik neki a legmegfelelőbb.” –mondta kollégánk.

Ennyiért láttuk: 59.900 forint (audiopartner.hu)

Skullcandy

A Skullcandy szintén trendi füleseket gyárt, amik árban középárkategóriásak, viszont a tesztből kiderült, hogy a külcsíny mellett a belbecs is erős.

skullcandy1

Skullcandy - The Fix

A Fix füles lényege a leírás szerint, hogy ez nem fog kiesni az ember füléből és tökéletesen fog illeszkedni, ami lehetővé teszi arra, hogy sportoláshoz is használja a sima minden napi átlagos felhasználás mellett. Úgy tűnik tényleg tud valamit mert a tesztelőnk tömören a következőképpen jellemezte. „Ennyire kényelmes agyig feldugható fülhallgatóm még nem volt. Tökéletesen szűri is az utca zajait, és ha kicsit erősebben szólnának benne a mélyek, akkor valószínűleg a kategória legjobbja lenne.” – mondta az egyik kimondottan szőrösszívű tesztelőnk.

Ennyiért láttuk: 14.990 forint (headphones.hu)

Skullcandy - Navigator

A Skullcandy fülese elég nagy sikert aratott, bár a tesztelőnk egyelőre alaptalanul fél a kialakítás miatt, de ugye ami szép, az maradjon is az, ez teljesen érthető szempont. "Ha valaki sokallja a pénzt a lenyűgözően szép Aviatorért, akkor egy húszassal olcsóbban megvásárolhatja a kis testvérét a Navigatort, ami szintén nagyon szép. Igen, elsősorban mindenképpen ezt érdemes elmondani róla. Amikor ugyanis kivettem a dobozából, mindenkinek ez volt az első megjegyzése, volt, aki hozzátette, fel se merné venni. Ami a hangzást illeti, elsőre úgy tűnt, hogy nem tud többet, mint a pár ezer forintos munkahelyi fülesem, de nem is lehet őket igazán összehasonlítani, hiszen a Navigator ráfekszik a fülre, míg az olcsóbb körülöleli. Sebaj, miután megszoktam, nagyon megszerettem, csak elsőre más volt, mint amihez eddig hozzászoktam. A szivacs munkahelyi ingázáshoz tökéletes, ennyi idő alatt semmiképpen nem nyomja el a fület, viszont ha meleg van, alá lehet izzadni, és ez nem kellemes érzés. És még egy problémás pont, ahol a vezetéket csatlakoztatni kell, a műbőr vagy bőrborítás túlságosan ráhajlik a fémkeretre, így könnyen kikophat. Nekem legalábbis ez a félelmem, bár két hét használat után még egyben van, szóval lehet, hogy hosszabb távon is bírja majd a gyűrődést. A füles egyébként viszonylag jól izolál, de ha valaki a hallása alapján is szeret tájékozódni az utcán, akkor sem lesz bajban. A Naivigator - ahogy az a dobozán is fel van tüntetve - az Apple termékekkel tökéletes működik, a gombok kellően érzékenyek. Ennyi pénzért természetesen már jár egy zsákocska is hozzá, és össze is lehet csukni, szóval nem foglal olyan sok helyet, és még jobban lehet vele menőzni"- összegezte észrevételeit tesztelőnk. 

Ennyiért láttuk: 29.990 forint (headphones.hu)

Skullcandy - Smokin Buds 2

”Nehéz erről a bedugós fülhallgatóról rosszat írni.” - kezdi K. a szőrösszívű összegzést a színes fülhallgatóról. „Maximum a kinézetébe lehet belekötni, de igazából azzal sincs komoly probléma, az tényleg egyéni ízlés kérdése, hogy valakit zavar-e, hogy nem sima fekete a fülese, hanem színes, meg egy kicsit a praktikumon túlmutatóan megdizájnolt darab. A hangzása nagyon kellemes, ami az erénye, egyben a hátránya is. Ez egy elég általános fülhallgató, kellemesen szól vele minden stílusú zene, nem túl erősek a mélyek, nem cicegnek csúnyán a magasak. Cserébe nem is szól kiemelkedően egyik tartományban sem, szóval mindenki döntse el magának, hogy a zenehallgatási szokásaihoz megfelel-e. Ha például csak durva basszusokra épülő zenéket hallgatnék, akkor nem biztos, hogy ezt venném, viszont mivel elég sokféle zenét hallgatok, nekem ideális választásnak tűnt. A zajszigetelése kifejezetten jó. Már egészen kis hangerőn is jól kiszűri a környezet zajait. Ezért például biciklizni életveszélyes vele, ha az ember a megszokott hangerőn hallgatja a zenét, akkor semmit sem hall a környezetéből, leginkább a hátulról érkező autókból. A tömegközlekedés egy álom vele, teljesen jól kizárja a metró zakatolását és hasonlókat.” Ami viszont mindenki rémálma, az az összegubancolódott zsinór. Ebben a Skullcandy meglepetést okozott. „Nagyon tetszik, hogy széles, lapos zsinórja van. Egyetlen egyszer sem sikerült összegubancolnom, pedig próbálkoztam vele, de a legtöbb, ami összejött egy néhány rázás után helyreálló kis gubanc volt. Fel sem merült, ami a vékonyabb zsinóros fülhallgatóknál elő szokott fordulni, hogy percekig kell bogozni használat előtt a fülest. Plusz funkcióként van rajta egy gomb, amivel mindenfélét lehet csinálni, például leállítani a zenét, ha telefonba dugva használjuk, ugyanezzel a gombbal hívásokat is lehet fogadni, szóval elég praktikus elvileg. Én mondjuk leginkább arra használtam, hogy tudjam, hogy melyik fülest melyik fülembe kell dugni, mert annyira kicsivel van rajta a fülesen az L és az R betű, hogy sokkal egyszerűbb volt azt megjegyezni, hogy a bal oldali zsinóron van a gomb.” –mesélte az irányítógomb egy másik praktikus mivoltát is.

Ennyiért láttuk: 10.990 forint (headphones.hu)

Sony

A Sony árban szintén középkategóriás, szerepelt a tesztben olcsóbb is, viszont aki nem akarja magában dúdolgatni kedvenc dalait úszás közben, annak tudunk végre alternatívát mutatni.

sony1

Sony MDR-10RC

"Kicsit rövid a zsinórja, konkrétan a monitortól alig ér el a fejemig, vagyis maximum egy méteres a zsinór, nem lehet nagyon táncolni benne zenehallgatás közben."- kezdte tesztelőnk mesélni az észrevételeit. "Van hozzá egy másik zsinór, az talán hosszabb, de nem akartam teljesen szétbontani a csomagolást a teszt miatt. Elsőre kicsit kicsinek tűnt, aztán felvéve is, viszont néhány másodperc után nagyon fura dolog történt, mintha a vastag és puha, kellemes tapintású, bőrbevonatú szivacs beszippantotta volna a fülem, és onnantól kezdve meglepően jól passzolt, már viszonylag halkan is jól kiszűrte az irodai háttérzajt. Viszont ha lenne erre a fülesre kb. 38 ezer forintom, akkor sem vagyok benne biztos, hogy ezt venném. Jól néz ki, az tuti, meg szimpatikus, hogy lehet cserélni a kábelt, szóval nem kell fél év után kidobni az egészet, amikor először gubancolódik kontakthibásra a zsinór. Viszont olyan baromi jól nem szól. A hangszigetelés nagyon jó benne, viszont az én ízlésemnek túl sok benne a mély, mintha minden kicsit dobozból szólna. Bár az is könnyen lehet, hogy zenefüggő a dolog, mert amikor elkezdtem vele mindenféle elektronikus dolgokat hallgatni, például dubstepet, akkor kifejezetten kellemesen kezdett szólni. Szóval a Balaton Soundra ideális példány, mutatós, drága, lehet vele feszíteni, és minden veretős zenét jól ad vissza. Miután elkezdtem kifejezetten olyan zenéket válogatni, amikben sok, jól adagolt mély van, a füles is magára talált, szóval mindenhez passzol, amiben sok és fontos mély hang van, viszont az ilyen csattogósabb rockot, meg hasonlókat eléggé megöli."- derült ki tesztelőnk észrevételéből, hogy ez a füles nem lesz a rockerek kedvence, viszont ha önnek már a Prodigy is túl durva, akkor minden bizonnyal imádni fogja.

Ennyiért láttuk: 33.915 forint (emag webáruház)

Sony MDR - ZX 600

A fülest az egyik vájtfülű tesztelőnk vette magához. A füles egyébként négy színben érhető el, és kis helyen lehet tárolni a kialakítása miatt, de sajnos a kollégát nem győzte meg: "A tipikus példája annak, hogy egy nagy fejhallgató még nem garantálja a minőséget. Persze tény, hogy nem szól rosszul, de az árához képest elég fura, hogy a negyed ennyibe kerülő kommersz fülhallgatóm pontosan ugyanígy hoz minden hangot." -összegezte. 

Ennyiért láttuk: 10.900 forint (electropark webáruház)

Sony vízálló walkmen

Be kell vallanunk, erre néztünk a legfurábban. „Vízálló fejhallgató? Oké, de mégis mivel fogom használni? Rendben, hogy a füles vízálló, de attól még a telefonom nem raknám bele a medencébe valami vízálló zacskóban. Meg amúgy is hova teszem? A bikinimbe? „- merült fel elsőre a vízálló fülhallgató említésekor. Aztán kiderült, hogy ez az egész egy szerkezet, aminek belső memóriája van, arra lehet 4 GB (nagyobb változatban 8 GB) dalt rátölteni. Aztán be a medencébe. „Igazából az ötlet elég jó, mert az úszás tényleg az a műfaj, ahol semmi sem szórakoztat, maximum az ha a szembe jövő nem jön nekem, de ez sima futáshoz is jó, mert elég jól belesimul a fülbe és nem kell azon aggódni, hogy kiesik. Sőt, egy új funkciót is tudok hozzá, mikor is kádban ücsörögve lehet vele nyugodtan zenét hallgatni akár hajmosás közben is. Nem izgulok azon, hogy magamra rántom a hangfalat és nem is kell rádiót hallgatni a béna zuhanyzós rádióval. Szóval a hétköznapokhoz is ideális, mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy utcán is hordanám.” –tudtuk meg D.-től, aki összességében örült, hogy a medencében sem kell már zene nélkül maradnia.

Ennyiért láttuk: 21.880 forint (electro store webáruház)

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek