Ennyiért tud berúgni a Szigeten

Ismét itt a hétvége, és végre lehet egy kicsit lazítani, azonban ha a Szigeten szeretné ezt megtenni, nem árt, ha előre felkészül a költségekre! Első ránézésre semmit nem változtak az árak a tavalyihoz képest, és ez később be is igazolódott. Jó, persze van ami egy kicsivel drágább lett, de hát az a 60-100 forintos árdifferencia senkit nem fog a földhöz verni. A pia amit vesz, az annál inkább...persze ha elég gyorsan tud inni. Ebben a melegben szerencsére jól hat az alkohol, és már egészen kis mennyiségtől be lehet rúgni, ha az a cél. Ez mit jelent? Kis pénzből is abszolút jól kivitelezhető a jó kedv. Legalábbis ezt mondják. Ennek jártunk utána.

Idén is kilátogattunk a Sziget Fesztiválra, hogy feltérképezzük mennyiért lehet jól berúgni a szigeten. Szerencsére a tavalyi árakhoz képest nincsen túl nagy változás, sőt, a pálinkáért például ugyanannyit kell kicsengetni. Az persze igaz, hogy még így is elég húzósak az árak, na de hahóó! Sziget van. Jó, nyilván simán lehet alapozni még a szigetre indulás előtt, sőt, azt hiszem ez kötelező.

A legjobban fogyó piák nappal a fröccs és a sör, este pedig előszeretettel fogyasztják a vödrös koktélokat. Idén is összeverbuváltam egy kisebb csapatot (külföldieket és magyarokat), hogy leteszteljük, hol lehet a leggyorsabban piához jutni, illetve, hogy ha nem magyarul megy a rendelés, akkor is megvan-e a 4cl, és az ár is annyi, amennyinek lennie kell.

Mivel rohadt meleg van, és már az Alex Clare koncerten el kellett kezdenünk az alapozást, délután 4-kor kértük ki az első piákat: sörrel és fröccsel indítottunk. A sör ára 60 forinttal több lett, most 640, a fröccs nagyon jó áron van: hosszúlépés 420, vice 730 forint. Szóval ezt a hőséget nagyon jól lehet tűrni jéghideg piával, jó zenét hallgatva. Persze eleve a szigetfeeling priceless, ehhez már csak bónusz a megfizethető pia és a koncertek.

Mit érdemes inni a szigeten?

Tulajdonképpen bármit ami alkohol, természetesen némi kísérővel, amit sokkal inkább érdemesebb beszerezni a közeli Auchanban, mint a helyi árusoknál. Igaz, hogy a sziget területére nem szabad folyadékot bevinni, de a kánikula (hőségriadó) miatt, ettől most eltekintenek a szervezők (persze ez csak a vízre vonatkozik). Szóval jó hír, hogy nem kell 320 forintot kicsengetni egy fél literes vízért a szigeten, ami ugye ebben a melegben pont két korttyal lehörpinthető, hanem ugyanezt kevesebb mint a feléért a hiperben megveheti. Tényleg jófejség a szervezőktől, hogy nem hagyják kitikkadni az embert, baromi gáláns gesztus, köszönjük!

Szóval először jött a sör meg a fröccs, aztán ahogy sötétedett jött a hűvösebb idő is ugyanolyan elcseszett meleg volt. Jégkocka persze az egész szigeten hiánycikk, a sör jó hideg, a fröccs viszont egy langyos szörpre hasonlított két perc után. Így feláldoztuk magunkat, és a hőségben teszteltük a vodkát, pálinkát és rumot. Fura, de senki nem lett rosszul a csapatból, pedig ennyi mindent keverni azért nem akármi. Vajon ez a meleg miatt volt?!

Ennyit költöttünk, de igazán nem rúgtunk be

A legjobban a zölddió pálinkát bírtuk (a pénztárcánk már kevésbé), 1200 forint 4cl belőle, a vodka szódát meglepő módon 990 forintért kaptuk, a rumot meg vödörrel vedeltük (a 2 literes kiszerelés éri meg a legjobban) 6500 forintot kellett ott hagynunk a két literes kiszerelésért. Fejenként nagyjából 8000 forintot költöttünk alkoholra, ami ugye felér legalább egy üveg jó minőségű itallal, vagy két és fél üveg Bacardival, vagy négy üveg Sauska roséval. Bár lehet azt a módját is választani, hogy a sziget előtt csiccsent be, de mégis, azt az érzést nem tudja visszaadni, mint amikor kint kerül mámoros állapotba. A köztes megoldás a tuti: igyon meg pár pohár erős piát amíg kiér a szigetre, utána már csak szinten kell tartani az állapotot.

Várakozni alig kell, és nincs baj az angollal sem

Valahogy nincs akkor tumultus a szigeten, mint az elmúlt években, valószínűleg hétvégén viszont már rengetegen lesznek. Alig pár perces sorban állás után már kaptuk is az italokat, az angollal nem volt gondja a pultosoknak, és még csak nem is akartak átverni senkit. Sziget, mi így szeretünk!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek