no

A nagy Budapest környéki aquaparkteszt

Még az őrült hőség előtt úgy döntöttünk, leteszteljük a Budapest-közeli csúszdaparkokat. Úgy vágtunk neki a túrának öten, mint egy nagy család   – két felnőtt és három gyerek. Meglepődtünk, hogy a mogyoródi Aquaréna kicsit elavult lett, a Aquaworld viszont mindenért kárpótolt.
    

Aquaworld, Káposztásmegyer

Első utunk a kápsztásmegyeri Aquaworldbe vezetett. Még egyikünk sem volt itt, és mivel csak jókat hallottunk róla, kíváncsian vártuk, mit tud nyújtani.

Már az első benyomás nagyon szimpatikus volt: a WC gyönyörű! Tiszta, illatos, van WC-papír (nem az ócska fajtából), és ragyog minden. Persze, most lehet röhögni, de borzasztóan fontos, hogy milyen a mosdó és nem csak akkor, amikor tisztába kell rakni a kisbabát, vagy éppen a gyereket megpisiltetni. Ez sok mindent elárul a helyről, és ha már ennyit kifizet a látogató, ez a minimum, amit elvárhat. (Egyébként is az a tapasztalatom, bárhol járok – akár külföldön is –, a vécé tükrözi a vidék kultúráját, színvonalát, így, hogy képbe kerüljek, már csak emiatt is tudatosan meg szoktam látogatni a mellékhelyiségeket.) Tehát a helyiség nagyon kellemes meglepetést tartogatott, és az itt dolgozókban is kellemesen csalódtunk. Utóbbira egy kicsit később térnék vissza.*

Mind a 11 csúszda fantasztikus, mindenki megtalálta a számításait. Egy-két dolog azért van, amibe bele tudunk kötni: a gigantikus sor a csúszdáknál, és hogy kevés a vízi mentő. Az egyik szomszédos csúszdát és élményfürdőt csak egy srác figyelte, így történhetett meg, hogy a mi csapatunkat kísérő srác mentett ki egy kislányt a vízből, ugyanis úszni nem tudott, csúszni viszont akart. A szülei valamiért nem adtak rá karúszót, és amikor a csúszdáról a medencébe pottyant, megijedt, hogy nem ér le a lába, és elkezdett kétségbeesetten kapálózni. A vízi mentő éppen a másik medencét figyelte, így a velünk lévő srác ugrott oda és mentette ki a kislányt. Addigra a szülei is odaértek, hálálkodtak egy sort, és végül a vízi mentő is odajött megköszönni. Szóval, bármennyire is biztonságosnak tűnik valami, azért nem árt résen lenni!

A büfé is gusztusos, és kifejezetten egészséges ételeket lehet kapni, meglepően kedvező áron (a galériában erről is talál fotókat): grillezett lazacfilé 1290, olívás grillezett zöldségek 490, parmezános csirkecomb 890 forint.

Mi, felnőttek csak azt nehezményeztük, hogy nincsen szabadtéri csúszda és napozórész, a gyerekeket viszont ez egy csöppet sem zavarta.

* Két órás jegyet vettünk, ami tökéletesen elég volt arra, hogy az összes csúszdát kipróbáljuk. Az egyik kisfiú, aki velünk volt, úgy döntött, már egyedül is elég nagy ahhoz, hogy feltérképezze a terepet (mellesleg tényleg elég nagy már), emiatt vele megbeszéltük, hogy a két óra lejárta előtt jöjjön vissza a bázisra. Természetesen a nagy csúszdalázban félreértette az időpontot, ezért rohadtul nem volt ott a megbeszélt időben. Mivel az óra ketyegett, a srác meg nem került elő, kicsekkoltuk magunkat, és kértük, hadd menjünk vissza megkeresni a gyereket. Nagyon készségesek voltak a pénztárban, felajánlották, hogy vigyáznak a kisebbekre meg a csomagjainkra, és egyáltalán ne aggódjunk a pénz miatt (mondanom sem kell, a gyerekért jobban aggódtam). "Ez simán bármikor előfordulhat, ilyenek a gyerekek" – nyugtatgattak. "Ja, ilyenek, de mit mondok az anyjának, ha történt vele valami?!" – aggódtam én. Négyszer mondattuk be a hangosbemondóba, hogy a gyerek jöjjön a kijárathoz, de semmi. Körülbelül fél órát rohangáltunk fel-alá a komplexumban, mire végül vigyorogva jött velünk szembe: "Ti meg hol voltatok?"

A gyerek tehát épségben került elő, és tényleg nagyon kellemesen csalódtunk a Aquaworldben. Ezúttal is köszönjük a segítséget!

ÁRAK HÉTVÉGÉN, MUNKASZÜNETI ÉS
ÜNNEPNAPOKON (Ft)
BELÉPŐ JEGY NAPIJEGY ESTI BELÉPŐ ÚSZÓJEGY
Időtartam 2 óra 06:00-22:00 18:00-22:00 06:00-09:30
Teljes árú jegy 2 990 5 690 2 950 1 650
Kedvezményes Diák Nyugdíjas 2 390 4 550 2 360 1 320
Kedvezményes Gyermek (3-14 év) 1 500 2 840 1 480 1 320
Kedvezményes Gyermek (0-3 év) ingyenes ingyenes ingyenes ingyenes

Aquaréna, Mogyoród

Ahhoz képest, hogy évekkel ezelőtt mekkora szám volt ez az aquapark, valahogy most nem hozta ezt a hatást. Persze, ezt nem úgy kell érteni, hogy tök béna volt, egyszerűen csak nem tűnt már annyira menőnek. A csúszdákon látszódik, hogy öregek, és a színük is elkopott már. Igazán ráférne erre a helyre egy kisebb felújítás, bár lehet, hogy ezzel megvárják a Forma-1 végét. Hogy miért?

Azért, amiért állítólag jobb elkerülni a mogyoródi Aquarénát a Forma-1 idején: ugyanis a részeg német és cseh turisták rendszerint szétverik a berendezést, törnek-zúznak, és nem kímélik a többi, csak csúszdázni vágyó embert. Volt már verekedés is, amiért az egyik dolgozó vissza akarta kérni tőlük a felfújható gumit, amibe ülve le lehet csúszni a csúszdákon. Nem volt kedvük visszaadni, így inkább ütöttek.

A mogyoródi parkban 13 csúszda van, és ezek között csak egy olyan volt, amit nem szerettünk. A helyet a gyerekek is bírták, mi sem panaszkodtunk. Nem volt hosszú sor a csúszdáknál, nyilván ez annak köszönhető, hogy amellett hogy sok van belőlük, brutál drága a belépő. Van külön gyerekmedence csúszdával – egészen kicsiknek.

A büfét ugyan megkörnyékeztük, de annyira nem volt bizalomgerjesztő, hogy meg is kóstoljuk az árut. Volt pizza, hamburger, virsli, lángos és fagylalt is. A hot-dog ára 500 forint körül van, míg a legdrágább lángosért 1100(!) forintot kell fizetni. A sima fokhagymás 500, a sajtos-tejfölös már 800 forintba kerül. A pizza ára is ezer forint felett van, a sima virsli kenyérrel a legolcsóbb 450 forint.

A mosdó nagyon lehangoló volt, viszont van kabinos öltöző és ingyenes értékmegőrző.

Hely Családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek) Gyerek jegy, egész napos (forint) Felnőtt jegy, egész napos (forint) Délutáni belépő (forint) Belépő csúszdahasználat nélkül (forint) Kiegészítő jegy Egyéb kiadások Nyitva tartás
 Aquaréna 3-10 éves korig, 2500 5500 15 óra után felnőtt 4000, gyerek 1000 09-19 óráig minden nap

Aquasziget , Esztergom

A mogyoródi és káposztásmegyeri élmények után egy kicsit csalódottak voltak mind a gyerekek, mind a felnőttek az esztergomi lehetőségek láttán, de mégiscsak itt éreztük magunkat a legjobban. Abszolút családias volt a hangulat, a személyzet nagyon kedves és segítőkész, tisztaság van (jó, nem akkora mint a Aquaworldben) és meglepően sok vízi mentő. Csúszda sajnos csak négy, kettő kint és kettő bent, ellenben mindegyik hibátlan állapotban, és az egyik leggyönyörűbb élményben itt volt részünk: az egyik benti zárt csúszda különböző fényekkel volt kivilágítva; a gyerekek szerint olyan volt mintha este lefeküdnének a földre és néznék a csillagokat, amelyek különböző színekben pompáznak. Igazuk van! Egy hatalmas probléma volt csak: a kevés csúszda miatti irdatlan hosszú sorbanállás.

A kinti részen is van külön gyerekrész, függőágyak, napozórész és minden oszlopon van hangszóró, amiből meglepően jó zene szólt. Nem az a tipikus strandrádió, tényleg volt minden: U2, Depeche Mode, egy kis új pop és pár hallgathatóbb hazai szám. A napágyakért nem kell fizetni, amiért óriási bónuszpont jár, ezzel szemben a kő, amit a medencék és a füves terület közé raktak, elképesztően gagyi: rettenetesen csúszik, és tényleg csak tipegve lehet rajta közlekedni. Nagyon balesetveszélyes!

Bent van külön gyerekmedence piciknek, úszni pedig a legjobban a kinti medencében lehet, a többiben elég sekély a víz, inkább csak dagonyázásra valók. Van hullám is, talán minden órában, természetesen ez is óriási sikert aratott a kicsik körében.

Az uszoda tiszta, a mosdó is, bár öregecske és kicsi volt, ezért nem szívesen használtuk.

A büfében van hot dog, hamburger, kukorica, üdítők, na meg persze, csapolt sör is. Előbbi 500 forint körül van, a kukorica 300, a hamburger és az amerikai hot dog hasonló áron: 550 forint körül, persze ez attól is függ, hogy milyen feltéteket (pirított hagyma, jalapeno paprika, sajt) kér hozzá.

Hely Családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek) Gyerek jegy, egész napos (forint) Felnőtt jegy, egész napos (forint) Délutáni belépő (forint) Belépő csúszdahasználat nélkül (forint) Kiegészítő jegy Egyéb kiadások Nyitva tartás
 Aquasziget 6800 1900 2950 16 óra után, 2100 09-19 óráig minden nap

Csúszdapark, Rukkel-tó

A végére hagytuk a Rukkel-tavi csúszdaparkot, mert ez egy kicsit különbözik a többitől, hiszen nem a megszokott medencés, uszodás kényelmet nyújtja – sokkal inkább Balaton-feelinget kelt. Itt semmi járólap és öltözőkabin, csak strand, lángos, palacsinta, vattacukor és csavarós fagyi, na meg persze, a csúszdák. A gyerekek ezt kedvelték legjobban, mert a 15 csúszda közül (ebből négyet egészen picik is használhatnak) itt volt a legtöbb, amelyik lassú és széles volt, így ki merték próbálni azt is, milyen hason csúszva, háttal vagy egy csúszdában ketten lecsúszni. Baromira élvezték az egészet, bár állítólag a vattacukor nem annyira jó, viszont szerencsére azért valahogy be tudták nyomni alig pár perc alatt.

A felnőttek már kevésbé voltak elragadtatva a csúszdák minőségétől, nyűgnek tűnt, hogy nincsen rendes öltözőkabin és -szekrény (vagyis ugye, pénz ellenében csak értékmegőrző van), illetve többeknek hiányzott a kényelem, amit egy uszoda tud nyújtani. A bányató vizét hidegnek találták (roppant elkényeztetettek), a csúszdák meg túl lassúak voltak. Természetesen azért így is eltűntek pár órára, amíg én a cuccokra felügyeltem. De akkor minek ez a nyafogás?!

Jó tudni: két csúszdán csak úgy lehet lecsúszni, ha a fürdőruhára pólót is vesz! Kíváncsiak voltunk, hogy miért ez a szabály, hát megkérdeztük. Két „csúszdafelelős” két különböző választ adott: „így nem sérti fel az illesztésnél a hátat”, illetve „póló nélkül túlságosan begyorsulna” - döntse el ön, hogy melyik válasz a szimpatikusabb. Egyébként ez a két zárt fekete csúszda valóban nagyon gyors, mindkettő dobál, és egyáltalán nem nyújtják azt az élményt, mint amit az esztergomi „csillagos”, pedig mindkettőben vannak fények. Állítólag.

A tipikus strandételek itt is megtalálhatók: 10 db minifánk 450 forint, vattacukor 300, csavaros krumpli szintén 300, csavaros fagyi 400, hot dog 450, hamburger 500, sültkrumpli 450, palacsinta 500 forint.

Szóval, ide akkor jöjjön, ha olcsón meg akarja úszni a csúszdázást, és inkább csak a gyerek kedvéért menne strandolni. A mosdó tiszta (bár WC-papír nem volt), a kajaárak egészen rendben vannak (persze, nyilván akkor jár a legjobban, ha csomagol). Lehet napágyat, vízibiciklit és napernyőt is bérelni. A környezet gyönyörű, nyugis, felnőtteknek pihenni tökéletes, a gyerekek meg csússzanak. Ennyi.

Hely Családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek) Gyerek jegy, egész napos (forint) Felnőtt jegy, egész napos (forint) Délutáni belépő (forint) Belépő csúszdahasználat nélkül (forint) Kiegészítő jegy Egyéb kiadások Nyitva tartás
 Csúszdapark 3000 3000 felnőtt, 1500 , gyerek 2-6 éves korig 1000 10 csúszás 1200 forint parkoló, 500, értékmegőrző 500 09-20 óráig minden nap

A képgalériában megnézheti, hogy hol milyen csúszdák vannak, illetve a környezetet és az árakat is.

Kattintson ide a táblázat megjelenítéséhez!
 
Hely Település Családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek) Gyerek jegy, egész napos (forint) Felnőtt jegy, egész napos (forint) Délutáni belépő (forint) Belépő csúszdahasználat nélkül (forint) Kiegészítő jegy Egyéb kiadások Nyitva tartás
 Aquaworld Budapest 3-14 éves korig, 2490 4990 16:30-22:00 óráig felnőtt, 2950, gyerek 1480 felnőtt 1650, gyerek 1320 2 órás jegy felnőtt, 2690, gyerek 3-14 éves korig 1350 06-22 óráig minden nap
 Aquaréna Mogyoród 3-10 éves korig, 2500 5500 15 óra után felnőtt 4000, gyerek 1000 09-19 óráig minden nap
 Aquasziget Esztergom 6800 1900 2950 16 óra után, 2100 09-19 óráig minden nap
 Csúszdapark Rukkel-tó, Dunaharaszti 3000 3000 felnőtt, 1500 , gyerek 2-6 éves korig 1000 10 csúszás 1200 forint parkoló, 500, értékmegőrző 500 09-20 óráig minden nap

Mindent összevetve, ha nem akar messzire utazni, és a családból mindenki csúszkálna, a Aquaworldöt ajánljuk, ha csak párat csúszna és inkább napozna, akkor a Rukkel-tó az ideális.

Ön melyik aquaparkban volt már? Írja meg nekünk a Shopaholic Facebook oldalán.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra