Pizzát rendelni okostelefonról?

Ahhoz, hogy ételt rendeljen valaki, már rég nem kell a rengeteg bedobált szórólapot gyűjtögetni, hanem egyszerűen, az interneten keresztül is megteheti. Az okostelefonok elterjedésével viszont már a gépet sem kell bekapcsolni hozzá. Nemrég a Foodpanda jelentette be, hogy 20 millió dollárt, azaz 4,5 milliárd forintot kapott befektetőitől, amivel leginkább a feltörekvő piacokra koncentrál. De lássuk, kiket kell lekörözni az itthoni felhozatalból.

Foodpanda

A nemzetközi cég az ételvitel.hu-t vásárolta fel, így azonnal 200 étteremmel lett kapcsolata Budapesten. A magyar piaccal együtt egyébként 25 országban vannak jelen. Bár még csak rövid ideje működik a cég itthon, máris terjeszkednek és fontos tényezői lettek a budapesti ételkiszállításnak.  A cég honlapja szerint mobil applikációjuk a legnépszerűbbek között van Magyarországon is, de a honlap növekedési mutatója cégen belül is kiemelkedik a heti 74%-os gyarapodással. A  folyamatos fejlesztések mellett most a szolgáltatás országos kiterjesztésére koncentrálnak.
A cég fontosnak tartja a felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető oldalt, így három lépésből lehet rendelni: a felhasználó beírja hol van éppen, kiválasztja, melyik étteremből szeretne rendelni, megmondja, mit és már úton is van az étel. Állandó akciók és kedvezmények is elérhetőek azoknak, akik szívesebben választanak az ár szerint ételt.

foodpanda.png


Mobilapplikáció: Android és iOS rendszeren is elérhető az alkalmazásuk, tehát mobiltelefonról vagy táblagépről is tud ételt rendelni, sőt az átvételi opcióval lehetőség van arra is, hogy még akkor megrendelje az ételét, amikor otthonról elindul, így nem kell várnia mikor odaér az étterembe. Mivel a rendeléseket elmentik, így kedvenceit sokkal gyorsabban tudja újrarendelni. Egyébként Budapesten kívül Debrecenben és Esztergomban is használható már az alkalmazás.

Netpincér

A legnagyobb konkurenciája a Foodpandának a Netpincér, amihez az 1999-es alapítása óta nagyon sokan szoktak hozzá. A honlapjuk alapján több mint 600 étteremmel állnak kapcsolatban, és éttermi portálként is üzemelnek, azaz közel 3000 éttermet csoportosítottak elérhetőség, konyha, nyitvatartás és ár szerint. A honlapon történő rendelés itt sem bonyolult, sok étterem közül lehet választani, és itt is lehet már az elvitel funkcióval élni.
Mobilapplikáció: Bár a honlap alján a kis piktogram jelzi, hogy mobilon is elérhető, a Netpincérnek nincs alkalmazása. Az Apple felhasználók semmit, az Androidosok találnak valamit, de a kommentek szerint bár ne lelnének semmit, mert az alkalmazás gyakorlatilag egy link, ami a böngészőben megnyitja a Netpincér weboldalát – igaz, legalább mobiltelefonra optimalizálva.

Pizza.hu / Ételrendelés.hu

2013-05-19 13 09 24-Pizza.png

Nevével ellentétben az oldalon nem csak pizzát lehet rendelni, hanem több száz helyről bármilyen ételt, valószínűleg ezért is érhető el ugyanez az oldal szimpla ételrendeléses fejléccel is, hogy ne legyen megtévesztő az elnevezés. Vidéken is elérhető néhány helyen a szolgáltatás, a weblap szerint Kaposvár, Győr, Debrecen, Pécs vagy Szeged is a listájukon szerepel, csak néhányat megemlítve a városok közül. A hűséges felhasználók pizzapontot gyűjthetnek, amikért cserébe étkezési utalványt kapnak.
Az oldal egyébként kicsit fapadosabbnak tűnik mint az előző kettő, de egyáltalán nem bonyolult a használata.
Mobilapplikáció: A Pizza.hu Android és iOS készülékekre is fejlesztett alkalmazást, amely segítségével a telefonjáról is tud ételt rendelni. Az alkalmazás jól átlátható, egyszerűen használható, és fizethet is rajta keresztül.

Foodmania

Bár nem állnak kapcsolatban rengeteg kiszállítóval, de a Foodmania oldalán keresztül akár élelmiszert is lehet rendelni, és nyerni is lehet az ajánlásuk szerint. Különböző jelvényeket lehet kapni a rendeléseitől függően, amikkel szintén lehet játszani.
A weboldalt jobban áttanulmányozva nem sikerült egyelőre megtalálni hogyan lehet élelmiszert rendelni, egyedül az italrendelésre tudtunk szűkíteni. 59 étterem étlapjáról tud választani, amelyben szegedi, debreceni vagy pécsi éttermek is szerepelnek.
Mobilapplikáció: Bár még Twitter csatornájuk is van, de alkalmazás egyelőre nem készült.

Éttermek

kajahu.png

Ha az ételrendelő oldalak közül nem is mindegyik tartja fontosnak, hogy piacra dobja saját mobilalkalmazását, nagyon sok étterem jött rá, hogy a jövő ebben van. Így a Kaja.hu és a Wasabi is rendelkezik Android és iOS alkalmazással, a Pizza Forte az androidosaknak elérhető, de többek között  békéscsabaidebreceni vagy hajdúböszörményi pizzázók is előrukkoltak már alkalmazással, sőt a Pancser Pizzéria sem hű a nevéhez, és ők is összehoztak egy jó kis mobil appot.

Oszd meg másokkal is!
Mustra