SHOPAHOLIC

A magyarok szerint a Tesco árul a legjobb áron

2013. április 10., szerda 14:51

Kihirdették az első magyaroszági Best Buy Award (legjobb vétel) eredményeit. A felmérés arról kérdezte a magyar internetfelhasználókat, hogy mennyire elégedettek adott termékek és szolgáltatások ár-minőség arányával. A magyarországi kutatás során 56 különböző gazdasági kategóriát vizsgáltak mint például: kereskedelem, élelmiszer-, cipő-, ruházati-, kozmetikai ipar, háztartási készülékek, távközlés, pénzügyi szektor stb. A felmérésben a válaszadók szabadon megadhatták a cégeket, és nem egy listából kellett választaniuk.

A felmérést a svájci ICERTIAS végezte március 4. és 22. között egy 1200 fős mintán, amibe a hazánkban élő, 15. életévét betöltött, internetet használó személyek tartoztak. A projekt célja, hogy a vásárlók számára leegyszerűsítse a legjobb minőségű és legkedvezőbb áron kapható termékek és szolgáltatások keresését a helyi és a nemzetközi piacon. A Best Buy Award felmérést a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (International Chamber of Commerce - ICC) és az Európai Marketing-kutatók Szövetség (ESOMAR)  rendelkezéseinek megfelelően folytatták

Hol kapja a legjobb áron a legjobb terméket?

 • 564
  Persze, a Tesco a legjobb
 • 845
  Az Auchan jobb
 • 284
  Az Aldi mindent ver
 • 639
  Nyilván a Lidl
 • 294
  A Spárnál nem tudok jobbat
 • 96
  A CBA nem okoz csalódást
 • 33
  A Reál erősebb
 • 40
  A Coopnál nem tudnék jobbat

Az abszolút kategória győztese a Tesco lett, a csokoládé kategóriában a Milka nyert, a sportcipők között pedig a magyar internetfelhasználók szerint az Adidas hozza a legjobb ár-érték arányt. A kérdés, hogy ön mennyire ért egyet az abszolút kategória végeredményével? Mivel a Tesco a kiskereskedelmi láncok között kavar, többnyire ezeket a cégeket vettük a listába. Szavazzon!

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés