Reciklálás: békadoboz és virágfüzér PET-palackból

Minden háztartásban van kisebb-nagyobb műanyag flakon, amely ha kiürül, jobb esetben a szelektív hulladékgyűjtőben, vagy csak simán a szemetesben végzi. Pedig a kidobásuk helyett akár hasznosíthatná is őket. Hogy mire? Rengeteg ötlet van, mi most egy tárolót és egy dekoratív, ledes világító virágfüzért készítettünk. Ha van rá igény, később mutatunk több lehetőséget is a palackok egyéb hasznosítására, a közös bennük, hogy minimális idő- és pénzráfordítást igényelnek, és akár gyerekkel együtt is jól el lehet ütni az időt velük egy esős délutánon.

 

Bármilyen palackkal kísérletezhet: jó az üdítős, ásványvizes, szörpös, ecetes és akár az olajos is. Mi most ásványvizesből dolgoztunk, egyik objekt elkészítése sem igényelt különösebb kézügyességet, és a gyorsan száradó ragasztónak köszönhetően gyorsan, talán húsz perc alatt végeztünk is. A békadoboz kihasználhatósága végtelen, lehet aprópénztartó, bizsus doboz, cukortartó, játéktartó, de akár az aprított gyümölcsöt (nagyobb palack és nagyobb térfogat esetén akár az uzsonnára készített zsömlét) is beleteheti, amit a játszótérre, kirándulásra (vagy bárhova) cipel gyerekének.

Amire a békadobozhoz szüksége lesz

  • 2  darab egyforma pet-palack
  • zipzár (ha két literes a flakon, 30 centis zipet vegyen)
  • ragasztópisztoly
  • színes filc (opcionális)
  • 2 darab műanyag szem

Így készítse el

Találja ki, hogy milyen magasságú tároló lenne ideális, és eszerint jelölje be a palackok oldalát, majd vágja körbe. Ezután mérje ki a szükséges hosszúságú cipzárat, vágja méretre (mi 30 centist vettünk a másfél literes palackhoz, és ebből kicsit vágni kell) és ragassza a flakonok belsejébe a textilcsíkjánál fogva úgy, hogy a fogak persze kifele álljanak.

Végül helyezze fel a szemeket, ezzel megalkotva a béka pofáját. Ha maximalista, ragaszthat a doboz külső felére csíkokra vágott színes filcet, hogy eltakarja a ragasztás nyomait, és akár meg is festheti a felületet, de ezeket a részleteket már önre bízzuk.

Amire a virágfüzérhez szüksége lesz

Itt is nyilvánvalóan bármilyen méretű flakont használhat, jó sokat. A mennyiség csupán attól függ, hogy milyen hosszú füzért szeretne készíteni. Ezeken kívül kell még damil, tű és különböző méretű gyöngyök. Festékeket is beszerezhet, de ez tényleg opcionális.

Így készítse el

Vágja le a palack alját és a talpak közötti részt vagdossa ki. Ez egy kicsit időigényes meló (legalábbis ha jó hosszú füzérre készül), vonja be nyugodtan barátnőjét is a feladatba. Amikor ezzel megvan, szúrjon át két szemben lévő szirmot a tűvel és a lyukakon fűzze át a damilt.

Tipp: Mivel sajnos a virág lecsúszik a damilról, ezért valamivel oda kell rögzíteni, és itt lesz szükség a gyöngyökre. Ha az Ön virágja fixen a helyén marad, először is óriási mázlija van, hiszen ezzel nem kell tovább bíbelődnie, másodszor meg mutassa meg nekünk, hogyan csinálta.

Szóval, ha csúszkál a virág, rögzítse gyönggyel a damilhoz mindkét szirmot (a képgalériában megmutatjuk, hogyan). Végezetül a damil aljára tehet nagyobb, nehezebb gyöngyöket, hogy legyen esése a kompozíciónak, valahogy mutasson is a dolog.

Opcionális, de nekünk tetszik

A virágokat tetszés szerint ki lehet festeni, akár fluoreszkáló vagy világító festékkel is, nagyon jól mutat sötétben.

Ön mit kezd az üres pet-palackkal? Írja meg nekünk a Shopaholic Facebook oldalán!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek