Ajándék síbérlet Aspenbe egy síkabátért

A Helly Hansen tovább erősített a Ski Free kampányán: minden vásárló, aki egy kabátot vagy egy nadrágot vásárol a sí és az outdoor kollekcióból, egynapos síbérletet kap Chamonix-ba, a Mont Blanc-ra, vagy Aspenbe. Az akció vonzónak tűnik, de ingünk-(sí)gatyánk rámegy, ha be is akarjuk váltani a kupont.

A 130 éves múltra visszatekintő cég akciója pofonegyszerű. Miután vettünk nadrágot vagy kabátot, a Helly Hansen honlapján a Ski Free kampányt kell megkeresni, és ki kell választani a két úticél közül a számunkra szimpatikusabbat. Ezután a termék céduláján lévő kóddal érvényesíthetjük az egynapos síbérletet, és már indulhatunk is Franciaországba vagy az Egyesült Államokba. A lényeg az, hogy nálunk legyen az áru számlája, a termék címkéje, és a visszaigazolás a kód érvényesítéséről.

stockfresh 80662 young-man-skiing sizeM
Monkey Business Images / Stockfresh

Figyelembe véve azonban a járulékos költségeket, nem biztos, hogy ez a legnyerőbb ajándék. Egy HH síkabát vagy sínadrág ára 60-110 ezer forint között mozog. A repülőjegy Aspenbe, ha még idén akarunk menni, egy főre 530 ezer forint (januárban már csak 440 ezer forintba kerül). Egy négynapos bérlet ára 230 dollár (kb. 51 ezer forint), biztosítással együtt.

Erre szintén szükség lesz, hiszen Aspenbe nincs értelme csupán egy napra kiruccanni. És mivel több napról beszélünk, szállást is kell szereznünk: a legolcsóbb és akciós árakkal csalogató hotelben 75 ezer forintot kérnek három éjszakára (ha még az idén utazunk), januárban ugyanez 45 ezer forintba kerül.

Ráhajt az ajándék síbérletre?

Mindezt összeadva kiderül, hogy idei utazással számolva nagyjából 650 ezer forintot kell kiadnunk ahhoz, hogy igénybe vegyünk egy (a négynapos bérlet árából saccolva) nagyjából 12 ezer forint értékű ajándékot. Januárban ugyanezért 550 ezer forintot kell pluszban elköltenünk. Vagyis azoknak, akik elmennek Aspenbe, ez a kupon már nem oszt, nem szoroz.

Franciaországba elutazni szerencsére már sokkal kevésbé költséges. Az akciós szállásajánlatokra való tekintettel a 6 napos bérlet 213 eurós árával (kb. 62 ezer forint) és a 30 ezer forintos szállással kalkulálunk. Ehhez természetesen hozzá kell adni az utazás költségét, ami azonban aszerint változik, hogy az autós megközelítés esetén hány fővel számolunk.

A benzinköltség kb. 43 ezer forint, így egy kétszemélyes romantikus túra esetén egy főre 21500 forinttal kell kalkulálnunk, ám ha négyen indulunk útnak, akkor már csak kb. 11 ezer forint kiadással kell számolni. Tehát egy kétszemélyes út esetén 172 ezer forintot kell az alapköltségekre előkészíteni.

Ezek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Helly Hansen kupon beváltása valóságos lavinát indít el, legalábbis az anyagi helyzetünkre nézve. A fentiek alapján csak azt tudjuk javasolni: ne az ajándék miatt vegyenek Helly Hansen síruházatot, legfeljebb csak azért, mert tényleg ez tetszik önöknek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek