no

Parndorfban idén minden vagy drága, vagy ócska

Minden évben felmérjük a parndorfi dizájner outlet kínálatát , hogy képet tudjunk adni az árairól, az év végi akciókról, és hogy milyen új boltok nyíltak. Eddig általában össze is kötöttük a kellemeset a hasznossal, és beszereztünk pár nagyon olcsó (2-10 eurós) terméket magunknak, de idén ezt sajnos már nem tudtuk megtenni: ami tetszett, rohadt drága volt, ami olcsó volt, az meg ócska is.

Parndorf előnye, hogy közel van: reggeln indultunk, délelőtt tizenegyre már ott is voltunk. A pozitívumok nagyjából itt véget is érnek: bár évről évre egyre több üzlet képviselteti magát itt, most mégsem találtunk semmi igazán jó cuccot elfogadható áron.

A több mint százhetven dizájnerboltnak helyt adó Parndorf Designer Outlet óriási, hiszen 37 000 négyzetméteren terül el. A luxusmárkáktól a köznép által is megfizethetőkig minden van itt, parkolóhely viszont annál kevesebb. Fura volt, hogy bár úgy tűnt, kevés a vásárló, a parkolóhelyért viszont ölni kellett. Az is illúzióromboló volt, hogy míg tavaly ilyenkor már egészen karácsonyi hangulatú volt a parndorfi pénznyelő, idén ebből semmit nem éreztünk: talán ha egy fa fel volt díszítve,  és sehonnan sem szólt az „O Tannenbaum”. Mondjuk, utóbbit annyira nem is bántuk.

Szokásos körutunkat jártuk be: megnéztük a nagy világmárkák felhozatalát, de persze, nem hagyhattuk ki a megfizethető kategóriába tartozó üzleteket sem. Betértünk a Gucciba, a Michael Korsba, a Burberrybe, a Mangóba, a Tommy Hilfigerbe, a Desigualba, a Humanicba, a Gantbe és egy pár sportboltba is.

Mivel a kocsit – cirka harminc perces parkolóhelykeresés után – a Guccihoz közel tudtuk letenni, itt kezdtük a körutat. Mivel tavaly nagyot csalódtunk az üzletben, idén már mindenre felkészülten tértünk be. Először ügyet sem vetettünk a táskákra, sokkal inkább az új részleg érdekelt bennünket, ahol a gyerekruhák voltak. Láttunk is esőkabátot 90 euróért (ez csak kicsit több mint 25 ezer forint), pulcsit 80 euróért (22 502 Ft) és nadrágot is 110 euróért (30 940 forint). Mosolyogtunk egyet az árakon, és inkább elhúztunk a csajcuccok felé. Azt nem mondom, hogy nem voltak gyönyörűek a maxiruhák, ingek, kabátok de hát még az outletár is elég erősen megviselné a havi (akár az éves) büdzsénket (a galériában találhat fotókat ezekről a ruhákról, bár nem sokat, mert az üzletekben tilos fotózni, és több helyről a fényképezés miatt ki is küldtek minket). A maxiruhák kedvezményes ára ezer euró (281 281 forint) körüli, ennyibe kerül néhány kabát is, és csak valamivel olcsóbbak az ingek, szóval továbbra is maradt a sóvárgás a dizájnerruhák után.

Persze, ha már ott voltunk, a híres táskákat is megnéztük, és milyen jól tettük! Elképesztően jók ugyanis, és már 140-160 eurótól (39 397-45 000 forint) vihetőek. Ez óriási meglepetés volt a tavalyi szűkös, de annál drágább kínálat után. A cipőknél is találtunk olyat, amit azonnal örökbefogadtunk volna, bár a csizmáktól rosszul voltunk. Volt csilli-villi saru 140 (39 379 forint), magassarkú 160 euróért (45 000 forint). Miután elképzeltük, hogy megvettük őket, Michael Kors boltja felé vettük az irányt. Ahhoz képest, hogy mennyire menőnek számítanak most az amerikai fashion designer táskái, nem is voltak olyan vészesen drágák: pénztárcát láttunk 75  euróért (21 096 forint), egy táskát meg már 120 euróért (33 753 forint) magunkénak tudhatunk.

Valószínűleg túlságosan feldobott minket a két üzlet hangulata, és hogy mégiscsak lehet tényleg jó termékeket is találni elfogadható árakon, mert hidegzuhanyként ért bennünket, ami ezután következett. Alig vártuk már, hogy beeshessünk a Mangóba meg a Desiguálba, hogy végre egy kis pénzt is költhessünk, de azok az outlet másik végében voltak, így előtte útba ejtettünk még egy-két helyet. A Gant hozta a formáját, a jó minőségű, sportosan elegáns ruhákat, még akciósan is megfizethetetlen áron – ráadásul az egyik csizmáért, amit a biatorbágyi Premier Outlets Centerben ötvenezerért láttunk, itt 200 eurót (56 256 forintot) kértek. Az Armani idén drágább lett; már a kirakatában virító 2000(!) eurós (562 562 forint) mellénykén kiakadtunk, aminek elkészítéséhez még meg is nyúztak egy szerencsétlen állatot. Ez is elég nagy csalódás volt, ahogyan a Tommy Hilfiger is. Benéztünk pár sportboltba is, mivel közeledik a síszezon, de sajnos, a választékot elég szűkösnek találtuk, és árban sem különböztek a hazai outlet áraitól (sőt, Biatorbágyon a bolti ár közel feléért tud sínadrághoz jutni). A több órás hercehurca után már nyűgösen estünk be a Mangóba, de itt sem volt semmi olyan, ami feldobhatott volna minket. Hozta a szokásos turkáló formát: ruhahalmok mindenhol, és még a gagyi, szakadt, eladhatatlan rongyokat is megpróbálják értékesíteni. A kínálat ugyanaz mint itthon, sőt nem kizárt, hogy itthon kicsit jobb is. Mondjuk, legalább méretből van sok, szóval ennyi a jó, ami elmondható. Ezek után már csak a Desigualban bízhattunk, de nem jött be: egy-két dzsekin és táskán kívül nem találtunk új darabot a tavalyi kínálathoz képest. Igaz, volt pár jó farmernadrág meg kabát, de hát ezeket már tavaly beszereztük…

Parndorf Designer Outlet

Nyitva tartás: hétfő–péntek: 9:30–19:00, szombat: 9:00–18:00, vasárnap és ünnepnapokon zárva. Az A4-es autópályáról Neusiedl am See/Gewerpark kijáratnál kell lekanyarodni. Nagyon jól ki van táblázva minden, nem lehet eltéveszteni.

Csalódottan hagytuk magunk mögött a boltokat, sokat elmond az egész kalandról, hogy végül az egyetlen hely, ahol mindannyian vásároltunk, a Lindt volt. Na, nem azért mert olcsó, hanem csak mert megéheztünk, és kellett valami, amitől egy kicsit jobban érezzük magunkat.

Ön jár outletbe vásárolnil? Melyikbe, miért oda? Adjon nekünk tippeket a Facebook Shopaholic oldalán!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra