Ne féljen az olcsó körömlakkoktól, jól bírják!

Harminc fokban lakkokat tesztelni nem kis feladat, gondoltam, de szerencsére csak egyetlen lassan száradó volt köztük, és furcsa módon egyik sem nyúlt. Öt napon keresztül büszkén hordtam tíz különböző színt a körmeimen, és minden nap lejegyeztem a változásokat. Az öt nap alatt teljesen átlagos dolgokat csináltam: napi több órát dolgoztam a számítógépemen, hajat mostam, mosogattam (mondjuk, nem sokat), vásároltam, és próbáltam jól venni a szörnyülködő pillantásokat, amiket a körmeim miatt vetettek rám. (A harmadik-ötödik napon ez már teljesen indokolt is volt…)

A lakkokat az Asia Centerben, Auchanban, dm-ben és a Mammutban szereztem be.

Bal kéz, kisujjtól a hüvelykujjig

Szürkésbarna: Essence Quick Drying Nail Polish 34,5 ml (kisujj)

Nagyon gyorsan szárad és jó krémes, de egyáltalán nem nyúlós az állaga. Nagyon jól fed, de minthogy minden színt kétszer vittem fel, ezzel sem tettem kivételt. Az üvegben inkább barnás a lakk színe, a körmön viszont a szürke dominál. Bár ez egyáltalán nem hátrány, sokkal jobban tetszett a körmömön, mint az üvegben. Kellemes csalódás volt – már csak azért is, mert alig kopott valami a színéből az ötödik napra. Egyedül az ecset enyhe csalódás, mert túl vékony, de ettől még a termék jó!

Sárga: Cosmiss Nail Polish 044, 18 ml (gyűrűsujj)

Elképesztő jó színe van ennek a lakknak – legalábbis annak tűnt, amikor a boltban megláttam, de amikor rákentem a körmömre, egyből le is lohadt a lelkesedésem. Annak a nagyon menő kanárisárga színnek, ami az üvegben virít, a körmön már nyoma sincs. Helyette viszont roppant pocsékul fed, vizes az állaga, és amolyan olcsó sárga zsírkrétaszíne van, ami még matt is. Persze, nem bírom, amikor össze-vissza csillog a körmöm, és a gyöngyházszíneket is messzire elkerülöm, de ez nem úgy matt, mint a többi. Olyan, mintha sárga filccel kentem volna ki a körmöm. Hátránya még, hogy minimum öt rétegben(?) kell felvinni, az elfogadható fedés érdekében.

Kék: Dor Cail Colour 5/1, 9 ml (középső ujj)

Nagyon megörültem ennek a lakknak, mert már régóta keresek ilyen színű kéket: nem túl sötét, de nem is hupikék. Egyből a szívembe zártam azért is, mert elképesztően jól fed, ami miatt elég csak egyszer felvinni a körmökre. A tesztnél azonban, ahogyan az Essence-nél is írtam, egyik versenyzővel sem akartam kivételezni, tehát felpakoltam a két réteget a körmömre. Krémes az állaga, de nem nyúlós, gyorsan szárad, az ecsete viszont ennek is nagyon vékony. A matt színe ellenére szépen visszaverődnek rajta a Nap sugarai. Egyszóval tökéletes lenne – ha nem kopott volna le már a második napon. Rögtön a Moyra után ez adta meg magát harmadiknak.

Pink: Moyra 64, 12 ml (mutatóujj)

Régóta keresek ilyen rikító pink lakkot, és alig vártam, hogy kipróbálhassam a német terméket. Az első bajom az volt vele, hogy túl vékony az ecsete, viszont ennél több rosszat nem tudtam róla elmondani – legalábbis az elején. Akkor ugyanis szuperül fed, abszolút visszaadja a neonos színt, ami az üvegen keresztül elkápráztat. Aztán jött a csalódás: nem telt el a felkenéstől számítva harminckét óra, és gyaníthatóvá vált, hogy hamarosan csak nyomokban lesz látható a festék a körmön. Az ötödik napra már csak a köröm felét fedte… A szín viszont elképesztően állati – emiatt mindenképpen megvenném, még ha silány minőség is, de legalább az ára kompenzál emiatt.

Narancs: Butterfly Nails 213, 18 ml (hüvelykujj)

A rettenetsárgához hasonlóan ez a neon-narancsos szín is csak az üvegben ennyire látványos: a körmön átváltozik sápadt naranccsá. Már itt elbukott a teszten… Aztán jött a többi: ez bírta a legrosszabbul a strapát, és az ötödik napra már alig volt belőle a körmön, amivel egnyerte a lakkok egyéjszakás kalandja jelzőt. Egyébként tényleg arra jó, hogy egy napot végigbulizzon benne. Ha ügyes – vagy a buli után önnek kell rendet raknia, elmosogatnia –, még le sem kell másnap mosnia, mert körme magától levedli. Lassan is száradt, a többi már rég jó volt, amikor ez még mindig csak ragadt. Fedni is elég gyérül fed: háromszor kellett felvinnem a körmömre. Egyetlen jó tulajdonsága azért akad: az ecsete elég jó. De minek?!

Jobb kéz kisujjtól a hüvelykujjig

Narancsos-piros: S-he 305 Quick Dry (dm saját márkás), 11 ml (kisujj)

Két rétegben kell felvinni, de tényleg gyorsan megszárad. A lakk egyáltalán nem sűrű, és az ecset is nagyon keskeny. Én jobban szeretem, ha vastagabb, mert azzal egyszerűbben és szebben lehet dolgozni. Az öt nap alatt alig kopott valamit: a köröm elejéről pattogzott csak le alig észrevehetően. Egyébként, az üvegen keresztül nagyon jó színe van, és inkább rózsaszínesnek tűnik, mint narancsosnak, a körmön sajnos már nem adja vissza ezt a színt.

Zöld: Flormar Super Neon Colors N007, 11 ml (gyűrűsujj)

Ez a lakk éppen akciós volt: két lakk vásárlása esetén ötszáz-ötszáz forintba került egy üvegcse. Jól bírta az ötnapos kiképzést, ez is alig kopott valamit. Sőt! Az egyik legjobb lakk lett a teszteltek közül. A színe is nagyon klassz; egy baj van csak vele: nem elég sem az egyszeri, sem a kétszeri lakkozás mert nem fed tökéletesen. Gyorsan szárad és tartós is. Nekem bejött!

Narancssárga: Rose Nail 082, 16 ml (középső ujj)

Ennek is nagyon csalóka a színe, mert egyáltalán nem azt adja vissza, mint amilyet az üvegcsén keresztül látunk. Egy jó erős narancsot vártam tőle, ehelyett amolyan kopott piros színe lett. A második nap végén már lehetett látni, hogy nem is ez lesz a legtartósabb lakk, de csak a köröm elejénél – egy keskenyebb sávban – jött le a festék. A fedése sem százszázalékos, minimum két rétegben kell felvinni. Előnye, hogy gyorsan szárad, csak a vékony ecset miatt nehézkes a felvitele. Egyáltalán nem sűrű, és nem is nyúlik. Két napos kiruccanásokhoz tökéletes, csak ne lenne ilyen színe…

Lila: Miss Sporty Clubbing Colours 344, 7 ml (mutatóujj)

Az üvegben kicsit fáradtnak tűnik ez a lila, a körmön viszont nagyon menő, erőteljes színe van. Igaz, két rétegben kellett ezt is felvinni. Ez a lakk már egy kicsit krémesebb, de nem sűrű, és ennek van a legjobb ecsete: vastag és lapos. Gyorsan szárad, viszont három napnál többet ez sem bírt ki.

Rózsaszín: Astor Fash’n Studio 6 ml (hüvelykujj)

A Kolosy téri Rossmannban akadtam rá, akciósan került 449 forintba (de teljes áron sem sokkal több). Ez lett az egyik kedvenc lakkom, mert gyorsan szárad, nagyon jól fed, és szinte semmit sem kopott az öt nap alatt! Sok előnye mellett van hátránya is: sajnos az ecsete ennek is vékony. Simán ajánlom hosszabb túrákhoz/nyaraláshoz is – ahol nincsen lehetőség újralakkozásra. Öt-hat napot gondtalanul kibír, legfeljebb csak a köröm elejét kell kicsit megreszelgetni.

Tipp: Érdemes megvenni a miss sporty színtelen lakkját, amelynek vastag az ecsete, így bármilyen lakkot gyorsan és egyszerűen fel tud vinni a körmeire a „csereecset” segítségével.

Termék neve Ára (forint) Minőség (0-5)
Szürkésbarna: Essence Quick Drying Nail Polish 354 5, alig kopott meg az ötödik napra.
Sárga: Cosmiss  Nail Polish 400 1, a színe is csúnya és nem is fed jól.
Kék: Dor Nail Colour 5/1 400 4, bár a minősége nem a legjobb, már a második napon megkopott. A színe viszont mindent visz!
Pink: Moyra 64 350 4, bár a minősége nem a legjobb, már a második napon megkopott. A színe viszont mindent visz!
Narancs: Butterfly Nails 213 400 0, azonnal lekopik és a színe is béna.
Narancsos-piros: S-he 305 Quick Dry 399 (akciósan) 4, alig kopott meg az ötödik napra, ennek is a színével vannak gondok.
Narancssárga: Rose Nail 082 400 2,5 pont. Nem rossz, de a jó az nem ilyen.
Lila: Miss Sporty Clubbing Colours 344 399 4, az ecsete miatt, és csak három napot bírt ki.
Rózsaszín: Astor Fash'n Studio 449 5, alig kopott meg az ötödik napra.
Zöld: Flormar Super Neon Colors N007 500 4,5, alig kopott meg az ötödik napra. Hátránya, hogy több rétegben kell felvinni.

Tetszik Önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen minket a Facebook Shopaholic oldalán is!

Oszd meg másokkal is!
Mustra