Kihalt a Premier Outlet

Amikor a plázák kínálatát feltérképezzük, rendszerint megnézzük azt is, hogy a Biatorbágyon lévő Premier Outlets Center üzletei miben tudnak többet-jobbat-olcsóbbat kínálni az előbbiektől. Eddig nem volt arra példa, hogy ne találtunk volna valamit, de most nagyon csalódottan hagytuk el a terepet, anélkül, hogy bármibe is beleszerettünk volna.

A nagy leárazásos körkép után, egy hétköznap indultunk a Premierbe, hogy körülnézzünk, mivel járunk jobban: ha páran összeállunk, és közösen fizetjük a benzint az „outlet faluig”, vagy ha felszállunk a 4-6 villamosra, és elgurulunk a WestEndig, ahol éppen leárazások vannak. Meg voltunk győződve, hogyha máshol nem is, de az outlet Mango üzletében biztosan találunk szuper cuccokat. Amekkora volt a várakozás, olyan csalódottan jöttünk vissza a városba: a boltok felhozatala nagyon gyér, és szinte panganak az ürességtől, se áru, se vásárló. A jelek szerint a boltok nem igazán törekednek arra, hogy valamivel odacsalogassák a vásárlókat, de még arra sem, hogy feltöltsék hiányos árukészletüket.

Calzedonia-Intimissimi

Az olasz üzlet majdnem hozta a formáját: olcsó fehérneműk, fürdőruhák, harisnyák és zoknik. Bár nincsen olyan választék mint azt korábban megszokhattuk, azért még össze lehet kukázni egy jobban kinéző melltartó-bugyi kombót. Szerencsére mérethiány sincs, ezért a kisebb mellűek ugyanúgy találnak magukra valót, mint a kilencvenes kosarasok. A fürdőruhák szintén nem rosszak, de sehol sincs azokhoz fogható, amik a plázákban lévő üzleteikben kaphatóak. Bugyit 300, melltartót 1490, fürdőruhát 590 és teljesen egyszerű 15 denes harisnyanadrágot már 300 forintért be lehet szerezni. Bár az árak igazán klasszul hangzanak, emiatt az egy bolt miatt azért nem érdemes kifurikázni Biatorbágyra. Mert sajnos nem lesz más.

Triumph

Nagy meglepetést okozott a Triumph, mert két külön üzletben elkülönítve értékesítik a fürdőruhákat és a fehérneműket. A fürdőruhát áruló bolt elég szellős, már a kirakatból fel lehet mérni a terepet; 3990 forintért már van fürdőruha, de azt inkább nem veszem meg... A fehérneműüzletéről sem tudunk túl sok jót elmondani: színekben a teljesen átlagos fekete-fehér-kék-piros és pasztellszínek hódítanak lilás- és, testszínű árnyalatokkal. Elég unalmas, de legalább nem drága: melltartó már 2990 forintért vihető, a bugyi valamivel kevesebb, 1290 forintba kerül. Érdekes, hogy amikor bent voltunk, épp három tizenéves fiú vásárolgatott lelkesen tangát, feltehetően a barátnőik nagy örömére. Nem lehet túl korán kezdeni…

Levi’s

Igaz, hogy ide leginkább a farmerek miatt nézünk be, de azért már sikerült leakasztani innen is egy-egy jó darabot. A mostani túránk alkalmával viszont ez a bolt is csalódást okozott. Az még hagyján, hogy egy eladót sem láttunk az üzletben(!), aki eligazított volna a gatyák között, de a fazonok is szörnyűek voltak: már a negyediket tettük vissza a polcra, mert irdatlan trapézszára volt. Ha valaki visszatérne a hippiőrületbe, 5990 forintért akár már kettőt is kaphat, ugyanis néhány modellre egyet fizet, kettőt vihet akciót hirdettek. Pozitívum, hogy a pólókat könnyű volt megnézni, negatívum, hogy azért, mert szinte alig voltak. Amit viszont találni, és még jól is néz ki, az a farmerszoknya. Egy baja van csak: outlet ár ide vagy oda, tízezer alatt nincs...

Converse – O’neill

A sportos cuccokat most kihagytuk, minket ebben a boltban kizárólag a Desigual izgatott. Az első, amit megláttunk, egy szuper vagány farmer volt (mondjuk, ez nem meglepő a spanyol cégtől)! Két baja volt csak: kicsi volt (34-es) és drága. Húszezer forintot kellett volna érte fizetni! Azt számolgattuk, hogy tavaly télen Parndorfban egy hasonló gatyáért 45 eurót adtunk (12 575 forint), ami még mindig nem kevés egy leárazott termékért, na de húszezer?! Sajnos csak pár ruha lóg a Desigual szekcióban, és azok sem annyira megnyerőek: egybe ruhák 8990, farmerek 19985 forinttól vihetőek. Egy dologért viszont jár a bónuszpont az üzletnek: hihetetlenül jó fejek és segítőkészek voltak az eladók. Kár, hogy kevés a ruha, és még abból a kevésből is szűkös a választék – méretproblémák is vannak.

A várva várt üzlet: a Mango

Alig vártuk, hogy beszabadulhassunk ide, már a kirakat is annyira csalogató volt: minden termékre 60-80 százalékos kedvezményt ajánlottak. Találtunk is nagyon jó áron sortot, pólót, kabátot, szoknyát, csak éppen soha nem vettük volna fel őket! Simán fel lehet öltözni az outlet Mangóból tízezer forintból (egybe ruha, kabát vagy szoknya, blúz és kabát), de az már annyira nem biztos, hogy ezekben a göncökben tényleg szeretne is az utcán/irodában megjelenni. Ráadásul itt is alig van áru, és az is leginkább őszi, fakó színű: drapp, barna és a keki minden árnyalata.

Replay

Ezt az üzletet is kerülni szoktuk, de a „We are Replay” kollekcióban néha belefutni egy-két elképesztően jó darabba, ami sajna egy halandónak megfizethetetlen. Az outletes árak viszont nagyon barátiak: van, hogy hetven százalékkal olcsóbbak a boltinál. Sikerült felfedeznünk egy helyes pólót és egy szintén baromi jó farmer rövid nacit – színes, hímzett mintákkal. Nem, szerencsére ennek köze nem volt a most annyira túlhájpolt kalocsaihoz! A kettő ára összesen körülbelül tizenháromezer forint volt, ez még simán belefér abba a kategóriába, amit ha megszeretünk, meg kell vennünk.

Pepe Jeans

Ennek a boltnak szintén elszálltak az árai, már’, ami a bolti árakat illeti, ezért is jó, hogy van a biatorbágyi faluban üzletük. Tavasszal még szuper dolgokat árultak, mostanra viszont megcsappant a készlet: farmerből még mindig lehet találni minden méretben és fazonban tökéletest, de a többiről sajnos ez nem mondható el. Vannak persze könnyű maxi ruhák tízezer, farmerek hatezer és pólók háromezer forint körül.

A nap végére hulla fáradtan kullogtunk vissza a kocsihoz, és elábrándoztunk, hogy ha esetleg kitelepedne a H&M, a Promod a Bershka és a Marks and Spencer, azt egyáltalán nem bánnánk! Na igen, még a Debenhams is csatlakozhatna…

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek