600 millióba kerül a világ legdrágább kalapja

Állítólag a szerelmet nem lehet megvenni. Szerencsére a kalapját igen, csak nagyon sokba kerül.

kalap1

Louis Mariette tervezte a világ legdrágább fejdíszét: a Chapeau d'Amour”, azaz a Szerelem Kalapját. A tervezésben a dizájnert egy különleges egzotikus madár ihlette, legalábbis ezzel magyarázza a fejfedőbe tűzött három, alacsony belmagasságú lakáshoz nem ajánlott fácántollat. De nem csak madártolltól kerül 2,7 millió amerikai dollárba (631,4 millió forint) ez a kalap, hanem pár igazán ritka és különleges gyémánttól, meg a platina tartalmú szövettől. A Londonban élő, mauritiusi származású elit dizájner 2004-ben a milánói divathéten mutatta be ezt fejfedőt,  ahol óriási sikert aratott vele. Bár ez a darab nem eladásra készült, a Harrods londoni  luxusáruház nagy bizniszt látott benne, és ezen felbuzdulva szerződést is kötött a tervezővel, aki azóta az egyik legfelkapottabb kalapkészítő Angliában. A legtöbb megrendelést a kalapfelhozataláról is ismert ascoti derbi előtt kapja, és körülbelül 3-7 nap alatt kreálja meg az elképesztő fejfedőket. Hűséges vásárlói között van többek közt Jerry Hall, Kate Moss és Pink is.

A következő kalap jóval olcsóbb, de még ebben sem lehet felszállni a hetes buszra, sőt még a hideg ellen sem véd, cserébe viszont legalább ez is jó drága, 150 és 200 000 amerikai dollár (35-46,8 millió forint) között mozog az ára. Megálmodója Ausztrália leghíresebb kalapkészítője, Ann Maree Willett.

Fotó: bonhams.com
Fotó: bonhams.com

A Deep Blue Sea (Mélykék Tenger) névre keresztelt kalap anyaga kézzel készített kék filc, melyet huszonhat darab, összesen 1447 karát opál, pár toll, 320 gramm ezüst és 18 karátos sárga arany díszít.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek