A tíz legjobb bisztró Budapesten

Ha két megbeszélés között marad egy lyukas órája, és épp nem jut eszébe egy hely sem, ahová beülne meginni egy kávét, vagy enni valamit, akkor itt ez a szigorúan szubjektív válogatás, amiben tíz bisztrót ajánlunk.

Le Biscuit Bistro

Buda egyik legújabb bisztrója francia vidéki hangulatot és rég nem érzett ízeket ígér a betérőknek. Maricának bejön: „Nagyon jó a hely hangulata, és az különösen tetszik, hogy gondoltak a gyerekes szülőkre is. Míg én a reggeli kávémat lehörpintem, addig a gyerekek a nekik szánt sarokban érzik jól magukat. Az árak szuper jók, és a kínálat meg zseniális".

Villa Bagatelle

Nem éppen olcsó hely, de hát mit várjunk egy 12. kerületi patinás villától, ami egyben dizájnbolt is? Egy egyszerű francia reggeli 1250 forintba kerül, ami egy croissant-t, kávét vagy teát, valamint egy deci frissen facsart narancslevet foglal magában. Gizit a barátja vitte el ide reggelizni: „Párizs a kedvenc városom, és utoljára egy éve jártam kint. Mindig panaszkodok a barátomnak, hogy Pesten sehol nem lehet olyan finom reggelit kapni, mint ott. Egyszer megelégelte, és elvitt a Bagatelle-be. Tényleg isteni a croissant-juk, és úgy éreztem ott magam, mint Párizsban."

Briós Kávézó

A Pozsonyi úton lévő kávézó Dorka egyik kedvence helye: „ A Briós nagyon családias, az emeleten gyerekjátszó is van, és a tulajdonosnő meg a pincérek név szerint ismerik a gyerekeket. Sőt, van olyan is, aki a tulajdonosra rábízza a gyerekét, amíg elszalad a boltba vásárolni. Egyáltalán nem drága, és olyan ételkülönlegességek vannak, mint a macaron és a pekántdiós-juharszirupos süti, a Zorbagettjük pedig isteni".

,

Hadik Kávéház és a Szatyor

Ez az egymásba nyíló két hely nem pont reggelizésre van kitalálva, de a menü szuperkiadós, és csak 890 forintba kerül. „Úgy gondolom, hogy tökéletesen sikerült a Kávézóban az enteriőr, megőrizte az egykori törzsvendégek, Karinthy Frigyes, Déry Tibor, Németh Andor és a „verpeléti asszonyok” által otthonossá varázsolt miliőt. Kedvencem a tejeskávé, mert itt a legfinomabb a városban. Hétvégén jópofa, hogy a Hadikban kezdünk a barátokkal, ahol eszünk, iszunk "művészkedünk", aztán egy textilajtón keresztül továbbmegyünk a Szatyor Bárba bulizni" - mondja Anna.

Ypsilon Cafe

Zugló központi részén, a Papp László Budapest Sportaréna szomszédságában van ez a családias hangulatú kávézó és étterem. Végre egy hely ahol nem croissant van reggelire, hanem tejbegríz kakaóporral vagy fahéjas porcukorral, 350 forintért. De nem csak ennyit tud: „Nem kifejezetten reggelizni járok ide" – mondja Sára. "Igaz, nagyon szeretem a konyhájukat, de engem a hétvégi karaoke bulik hoznak lázba, na meg persze a pálinkafelhozatal."

Dzsem pékség

Az elsősorban francia pékárura, szendvicsekre, salátákra és tortákra speciálódott étteremben kávét és házi tejtermékeket is árusítanak. Dóri szerint teljesen normális árai vannak, jó színvonalú és hangulatos hely, ahol finomak az ételek. „A pékségben tízféle croissant-t árulnak 190 forinttól 240-ig, és végre megint van Magyarországon bagel! Nagyon finom a töltött mozzarellás, de a férjem szerint a sonkás szendvicsek a legjobbak." 

Macska

Ez a bár a vega ételeiről és a nyugis hangulatáról híres. A főételek között, amelyek 800 forint körül vannak, vega töltött káposzta és sushi egyaránt akad. Gabi a belvárosban lakik, közel a Macskához és ha teheti, minden nap ellátogat ide. „Tetszik a dizájn, és iszonyú jó dögleni a galérián az óriási párnák között egy laptop társaságában (van ingyen wifi!) . A hely tele van faragott macskaszobrokkal, de vannak itt sílécből készített székek is. Ez olyan "mindennek az egyvelege" bár: van sör, bor és vega kaja."

Cafe Panini

Ez az Újlipótváros egyik legfelkapottabb helye. Ennek ellenére az espresso még mindig a teljesen normálisnak mondható 300, a macchiato pedig 450 forintba kerül. Juli minden héten egyszer betér ide. "Mivel a környéken dolgozom, egy héten egyszer biztosan ellátogatok ide. Kozmetikus vagyok, és valahol fel kell töltődnöm, hogy utána a friss és új energiát továbbadhassam a vendégeimnek. Ez a kávézó szuper, van finom kávé, szendvicsek, és a kedvenceim: a saláták. Mivel nagy kutyás vagyok, az is egyből feltűnt, hogy többen kutyával járnak ide. Ez nekem nagyon pozitív."

Cafe Kara

Ez pedig egy  török kávézó, ahol vízipipát is lehet bérelni. Hétköznap nyugis üzleti megbeszélésekre alkalmas a hely, a török kávé 400 forint, hétvégén viszont hastáncoslányok is szórakoztatják a vendéget. Andrást két éve egy üzletfele hozta el: „Azóta többször is jártam már itt. A csajomat is levittem egyszer, és azt hittem, tetszeni fog neki, de sajnos kisebb konfliktushelyzetet okozott közöttünk a táncoslányok felbukkanása. Pár ital után azért már ő is mosolyogva nézte végig az előadást".

Coyote

Szúrópróbás felmérésünk alapján úgy tűnik, a saját pésüteményeiről híres budai reggelizőhely főleg a harmincas korosztályban népszerű. Andi és Eszter egy irodában dolgoznak a Batthyányin, és már a tér összes bisztróját végigették. „Reggelire croissant-t vagy baguette-et eszünk. Eszter frissen facsart narancslé függő, nekem viszont elengedhetetlen a reggeli kávé.Fejenként körülbelül 1500 forintot szoktunk otthagyni a reggelinkért, ami, valljuk be őszintén, akkor sem valami olcsó, ha nagyok az adagok."

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra