A világ legdrágább pezsgőit csak több milliós pohárból érdemes inni

Húszmilliós pohárral beérheti a spúrabb milliárdos, de az extrán sznob burzsuj 90 milliós készletből pezsgőzik.

Bizonyára nem mindegy, hogy a világ legdrágább pezsgőit milyen pohárból fogyasztják, egy Pernod-Ricard Perrier-Jouet-t szimpla tescósból nyilván nem is olyan jó. Szerencsére már nem kell szégyenkeznie annak, aki luxuspezsgővel ünnepelné az új évet, most már lehetősége van minden barátja kezébe nyomni egy-egy gyémántberakásos poharat, melynek ára húsz-, illetve kilencven millió forint.

John Calleija ausztrál ékszerdizájner alkotta meg a világ legdrágább pezsgőskelyheit, melyekért 400 000 amerikai dollárt kell fizetni (ez 94,3 millió forint). A két giccses poharat tizennyolc karátos fehér- és vörösarany, valamint 1700 darab fehér és lilásrózsaszín gyémánt ékesíti. A 250 grammos poharakat három hónap alatt véste ki öt ékszerész, egy-egy nyolc kilogrammos  kvarckristályból. Az exkluzív kelyhek 15,2 cm magasságúak és nem ajánlott őket mosogatógépbe tenni, bár nem a magasságuk miatt.

pezs1

A hasonlóan luxuskivitelű, szerényen csak Imperial nevet kapott pezsgőspohár jóval olcsóbb, mint a fentiekben említett változat, szóval ha nagy társaságot vár, akkor inkább ezt a fajtát ajánlanám.

Két osztrák üvegművész és dizájner, Tobias Berger és Natascha Marx álmodta meg a 84 800 amerikai dollárt (20 millió forint) érő pezsgőspoharat, ami tizennyolc karátos aranyból készült és összesen 8,1 karát első osztályú gyémánttal ékesítették.

A gyönyörű pohárnak két típusa van: az áttetsző, amelyben a gyémánt az áttetsző üvegbe van ágyazva, illetve a fekete változat.

pezs2

A pazar darabok azért is nagyon különlegesek, mert borszilikát üvegből készültek, amelynek olvadáspontja 1200 °C, míg a gyémánt körülbelül 800 ºC-on megég. Megérte éveket kísérletezni ezen a technikán.

Boldog Új Évet kívánunk!

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek