Lepukkantból menő konyha 120 ezerért

Egy kreatív blogger szerint akár 100 ezer forintból helyrepofozhatjuk a helyiséget.

Többször is foglalkoztunk az elmúlt hetekben a konyhákkal, sőt azt is megmutattuk, hogy milyen változásokon ment át a helyiség az elmúlt 100 évben. Ezúttal a Dr. Livinghome bloggerének, María Jesús Vázquez olcsó és könnyen kivitelezhető projektjét mutatjuk be, amiből kiderül, hogy nem feltétlenül kell nagy költségekbe vagy adósságba verni magunkat ahhoz, hogy egy szerethető, trendi főzősarkat varázsoljunk magunknak.

“Mikor beköltöztünk ebbe a lakásba, egyértelmű volt, hogy a konyhát teljes egészében fel kell újítani, ha nem akarom a dekorációkkal még jobban elrontani a látványt, és nem akarok minden alkalommal depresszióba esni mikor belépek a konyhába.” – mondja a DIY ötletekben erős blogger, akinek konyhája ugyanolyan lehangoló és szomorú volt, mint a pesti albérletekben található konyhák nagy része: unalmas, kicsi és személytelen.

Lepukkant konyha az albérletben. Ugye ismerős?
Lepukkant konyha az albérletben. Ugye ismerős?facebook.com/drlivinghome

Vázquez tehát nekiállt felújítani a nappaliból nyíló konyhát anélkül, hogy mindenféle engedélyekre, zavaró zajra vagy nagyobb mennyiségű sitt elszállítására szüksége lett volna. Egyszerűen leszedte a felső szekrényt, egy erősebb zsíroldó segítségével letörölte a trutyit és a szennyeződéseket, majd száradás után simító gittel varázsolta simává a felületet, és bekeverte a csempe “átfestéshez” vásárolt a keveréket. A leleményes blogger az Aguaplast kerámia burkolóját használta, de más hozzáértők szerint a Tikkurila Otex tapadó alapozója  és a Trilak univerzális festék is megfelel.

como-tapar-azulejos-7.gif
facebook.com/drlivinghome

“Próbáljunk meg a lehető legsimább felületre törekedni!” – mondta a blogger, aki állítása szerint úgy vitte fel az anyagot a falra, (C betűt formázva) minta lekvárt kent volna a süteményre vagy nutellát a pirítósra. A konyhán érdemes legalább kétszer, de inkább háromszor átmenni, majd smirglivel simára csiszolni a falat.

Vázquez a konyhapult felett még egy lépéssel továbbment, és egyszerű fehér metrócsempével újraburkolta a falat egy szakaszon, ennél a munkafolyamatnál fugakeresztekkel biztosította az egységes távolságot a lapok között.

como-tapar-azulejos-4.gif
drlivinghome.com

Az egyszerű konyhaátakítás polcokkal, festékkel, és kamumárvány pvc padlóval együtt 400 dollárjába, körülbelül 117.685 forintjába fájt a került a bloggernek, akit ide kattintva követhettek be a Facebookon, ha akartok!

DIY-Kitchen-Makeover-Before-and-After-Dr-Livinghome-Emily-Hender
facebook.com/drlivinghome
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek