RAKTÁR

Nem halott tér a lépcső alatti rész sem!

2017. március 20., hétfő 13:32

A lépcső mindig egy igen bajos részlete a lakásnak. Próbáljuk úgy megalkotni, vagy kihasználni, hogy a lehető legkevesebb helyet veszítsük el. Csakhogy a csigalépcső nagyon szűk, a normál lépcsők alatti hely pedig sokszor elég kicsi. De ez nem lehet akadály, hiszen egy alapvetően kis helyet is nagyon jól ki lehet használni!

Polcos alap

Természetesen a legegyszerűbb megoldás, ha ezt a területet bepolcozzuk. Ezt sokszor láthatjuk is a lakásokban, hiszen valóban nem kell hozzá sem igazán fantázia, sem nagyon sok idő, ráadásul valóban sok tárolót lehet vele nyerni. Tény azonban, hogy a lakás értékét nem igazán dobja meg ez a megoldás, ráadásul elég sablonos is.

[PINTEREST] 5881ea6c393df

Olvasósarok

Ha a lépcső alatti terület egy saját kis heverőt kap – beépítve – és néhány polcon könyveket is lehet tartani, akkor tökéletes kis olvasósarokra tehet szert. Ha nagyon kicsi a lakás, akkor a kanapé is kerülhet ide, illetve beépíttetheti így is. Helyet spórol, bár a lépcsőhöz közel csak a gyerekek ülhetnek kényelmesen. A beépítésnél ne feledkezzen meg a jó megvilágításról sem, elvégre ez egy olvasósaroknak alapfeltétele.

Plusz fürdő

Oké, tény, hogy nem lesz a lépcső alatti helyen egy karmos lábú kád, külön tusoló, és kétállásos mosdó, de egy kis kézmosónak és egy plusz wc-nek sokszor akad hely. Ez pedig akárhonnan is nézzük egy második wc, ami már jelentősen emeli a lakás árát is, arról nem is beszélve, hogy a kényelmünket mennyire jól szolgálja. Egy 4 tagú családnál a második wc életet menthet!

[PINTEREST] 5881ea323a525

Munkapult

Az otthoni iroda tökéletesen kialakítható ezen a területen, nem is kell hozzá sok munka, asztalos azonban valószínűleg igen, mivel a tér sajátosan használható ki, ide az IKEA sem nagyon kínál bútorokat – bár ügyeskedéssel azért ez is megoldható! Akkor is jó lehet egy kisebb íróasztal, és a polcokon az irattartók, ha nem otthonról dolgozik, hiszen a számlákat, leveleket itt tudja rendezni, megválaszolni.

Állati lakhely

A lépcső alatti terület arra is tökéletesen alkalmas, hogy a kis kedvenceinek kialakítson egy saját kis helyet. Ezt szépen el lehet szeparálni is, ha kell, és a kutyák, macskák is értékelik, ha van egy olyan zug a lakásban, ahová el tudnak bújni.

[PINTEREST] 5881e93acedcc

Mosókonyha

Nem egyszerű eltüntetni a mosógépet a lakásban, de erre is tökéletesen alkalmas lehet a lépcső alatti terület. Sőt, nem csak a mosógépnek, de a szárítónak, és még talán egy áztatónak is akad hely ezen a területen. Ha nem, a szennyeskosár és a mosószerek akkor is be fognak férni, ezzel tehermentesítve a jellemzően amúgy is kicsi, és zsúfolt fürdőszobákat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés