RAKTÁR

Ne dobja ki a régi létrát!

2017. február 25., szombat 10:19

Mire is jó egy létra? Oké, ez könnyű: fel lehet rá mászni, hogy elérjük azt, ami magasan van. De szerencsére itt nem ér véget a lehetőségek köre, hiszen a létrát akár lakberendezésben is nagyon kreatívan ki lehet használni. Összegyűjtöttünk öt megoldást arra, mi mindenre lehet akár különösebb átalakítás nélkül is felhasználni az egyágú létrát.

Keretben a keretek

A képkereteket például nagyon mutatósan el lehet rendezni egy létra segítségével. Ehhez érdemes olyat keresni, aminek a fokai kissé szélesebbek, így a keretek könnyedén megállnak rajta. Semmi mást nem kell tenni vele, csak letisztítani, esetleg lakkozni, és felerősíteni a falra, és mehetnek rá a képek.

Függesztve

A létra nagyon mutatós lehet akkor is, ha függesztve használja, igaz, ebben az esetben valószínűleg nem lesz szüksége a teljes hosszára, így fűrészelje akkora méretre, amekkora jól mutatna. Hogy mihez? Csillár gyanánt, amihez csak karácsonyfaizzót kell rátekernie. Ha led izzót választ, a fényerő is sokkal nagyobb lesz. De tökéletes lehet az edények akasztására is a konyhában. Hogy szépen illeszkedjen a helyiségbe, nyugodtan fesse le olyan színűre, mint a konyhaszekrény.

[PINTEREST] 586fb1a3992f4

Fürdőben

 A fürdőszobában is jól jöhet egy létra. Ráadásul itt tényleg elég csak úgy simán a falhoz támasztani, mint mikor még rendeltetésszerűen használta. De a biztonság kedvéért ezúttal rögzítse a falhoz és a padlóhoz is a lábait, így stabilan fog állni. Amikor végzett a zuhanyozással, a vizes törölközőt csak akassza a fokokra, a középső, kézmagasságban lévőkre pedig kerülhetnek a kéztörlők.

Könyvespolc

Bizony, egy létra erre kiválóan alkalmas! A falra felszerelésekor arra kell figyelnie, hogy tartson egy kis távolságot. Ahol a csavarokat behajtja, oda tegyen egy-két fa távtartót, hogy a létra a faltól nagyjából 8-10 centire legyen, majd a fokok közé elkezdheti felpakolni a könyvtárat.

[PINTEREST] 586fb1c5a2650

Előszobában

Ahhoz képest, hogy nem túl bonyolultak, az előszobabútorok nem épp olcsóak, így jól jön, ha maguk is el tudjuk készíteni őket. Ehhez a verzióhoz például kiváló alapanyag egy kiszuperált létra! Mivel komolyabb súlyt fog tartani, így erős csavarokat használjon, illetve szüksége lesz polctartó konzolra is. A létrát vízszintesen tegye a falra, valamivel fejmagasság fölé, de úgy, hogy még kényelmesen tudjon rá pakolni. Ha szeretné, le is festheti, de rusztikusan is hagyhatja. Ezután már csak vállfákat kell ráakasztgatnia a fokokra, és készen is van az akasztós-pakolós előszobafal. 

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés