RAKTÁR

Ne dobja ki a régi létrát!

2017. február 25., szombat 10:19

Mire is jó egy létra? Oké, ez könnyű: fel lehet rá mászni, hogy elérjük azt, ami magasan van. De szerencsére itt nem ér véget a lehetőségek köre, hiszen a létrát akár lakberendezésben is nagyon kreatívan ki lehet használni. Összegyűjtöttünk öt megoldást arra, mi mindenre lehet akár különösebb átalakítás nélkül is felhasználni az egyágú létrát.

Keretben a keretek

A képkereteket például nagyon mutatósan el lehet rendezni egy létra segítségével. Ehhez érdemes olyat keresni, aminek a fokai kissé szélesebbek, így a keretek könnyedén megállnak rajta. Semmi mást nem kell tenni vele, csak letisztítani, esetleg lakkozni, és felerősíteni a falra, és mehetnek rá a képek.

Függesztve

A létra nagyon mutatós lehet akkor is, ha függesztve használja, igaz, ebben az esetben valószínűleg nem lesz szüksége a teljes hosszára, így fűrészelje akkora méretre, amekkora jól mutatna. Hogy mihez? Csillár gyanánt, amihez csak karácsonyfaizzót kell rátekernie. Ha led izzót választ, a fényerő is sokkal nagyobb lesz. De tökéletes lehet az edények akasztására is a konyhában. Hogy szépen illeszkedjen a helyiségbe, nyugodtan fesse le olyan színűre, mint a konyhaszekrény.

[PINTEREST] 586fb1a3992f4

Fürdőben

 A fürdőszobában is jól jöhet egy létra. Ráadásul itt tényleg elég csak úgy simán a falhoz támasztani, mint mikor még rendeltetésszerűen használta. De a biztonság kedvéért ezúttal rögzítse a falhoz és a padlóhoz is a lábait, így stabilan fog állni. Amikor végzett a zuhanyozással, a vizes törölközőt csak akassza a fokokra, a középső, kézmagasságban lévőkre pedig kerülhetnek a kéztörlők.

Könyvespolc

Bizony, egy létra erre kiválóan alkalmas! A falra felszerelésekor arra kell figyelnie, hogy tartson egy kis távolságot. Ahol a csavarokat behajtja, oda tegyen egy-két fa távtartót, hogy a létra a faltól nagyjából 8-10 centire legyen, majd a fokok közé elkezdheti felpakolni a könyvtárat.

[PINTEREST] 586fb1c5a2650

Előszobában

Ahhoz képest, hogy nem túl bonyolultak, az előszobabútorok nem épp olcsóak, így jól jön, ha maguk is el tudjuk készíteni őket. Ehhez a verzióhoz például kiváló alapanyag egy kiszuperált létra! Mivel komolyabb súlyt fog tartani, így erős csavarokat használjon, illetve szüksége lesz polctartó konzolra is. A létrát vízszintesen tegye a falra, valamivel fejmagasság fölé, de úgy, hogy még kényelmesen tudjon rá pakolni. Ha szeretné, le is festheti, de rusztikusan is hagyhatja. Ezután már csak vállfákat kell ráakasztgatnia a fokokra, és készen is van az akasztós-pakolós előszobafal. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés