Menő DIY állatfekhelyek Morzsinak és Cirminek

Akinek van a lakásban tartott állata, az azt is pontosan tudja, hogy az állat - legyen bár kutya vagy macska - tévedhetetlenül megtalálja a legkényelmesebb kuckót magának. Ami nem okvetlenül esik egybe a gazda elképzeléseivel: ő ugyanis továbbra is szeretné használni a kedvenc tévéfoteljét, a kanapét, és lehet, hogy azt se szereti, ha az ágyában is szőrcsomók fogadják. A legjobb, ha már az állat kicsi korában, de legalábbis odakerülésekor saját fekhelyre szoktatja. Hogy egy kutya- vagy macskakuckó drága? Persze, de ez kit zavar, amikor klasszabbnál klasszabb állatfekhelyeket lehet készíteni saját kezűleg is?

A legegyszerűbb

Vegyük azt az esetet, amikor az éjjelre kirakott állaton esik meg a gazdi szíve, és a mínuszokban megengedi neki, hogy végre benn aludjon. Ha gyorsan szeretne egy fekhelyet összedobni neki, de nem igazán tudott erre előre rákészülni, akkor irány a padlás vagy a pince. Itt jellemzően lapul legalább egy műanyag láda vagy kosár, amibe a kutya vagy a cica kényelmesen belefér. Ezt tisztítsa meg, tegyen bele egy már nem használt párnát, összehajtogatott takarót, rongyszőnyeget, vagy egy – két használaton kívüli díszpárnát, és már csak Morzsit vagy Cirmit kell róla meggyőznie, hogy ez sokkal kényelmesebb, mint az ön ágya.

[PINTEREST] 58789904967bc

A rusztikus

Az előbbi megoldást rögtön a lakás jellegéhez tudja igazítani azzal, ha egy kiszuperált bútor fiókját használja fel. Első körben itt is a tisztítás a lényeg, majd festékkel, lakkal olyan arculatot adhat a fióknak, amilyet csak szeretne, majd mehet bele a párna vagy a takaró, és készen is van. Ebben az esetben van még egy apróság, amivel fel lehet dobni a kész művet, ez pedig a bútorláb. Itt is széles a választék, így nem lesz gond megfelelőt találni, amivel nem csak megemelheti kissé a fekhelyet, de sokkal egyedibbé is teheti.

A régi lom

Mindenkinek lapul a raktárában egy rakás olyan lom, amit a „jó lesz ez még valamire” elv alapján őrzött meg. Ha szerencséje van, akkor ezek között a lomok között akad egy kemény falú bőrönd is. A vintage stílus egyébként is divatos, így ezeket a bőröndöket is tökéletesen bele lehet illeszteni egy hangulatos lakásbelsőbe. Vágja ketté (de akár meg is tarthatja eredeti formájában), az aljára szereljen lábakat – ez persze opcionális –, és tegyen bele párnát. 

Újrahasznosítva 2

Kallódik a garázsban használt, már túlságosan kopott gumiabroncs is? Nos, a semmire nem jó kifejezés nagyon erős túlzás. Az abroncsból ugyanis strapabíró kutyaágy is lehet: ehhez elég lepucolni, sőt akár át is festeni, majd más dolga már nincs is, mint egy nagy párnával kibélelni. 

[PINTEREST] 587898bc5bce9

Az ócska pulóverek

Valószínűleg önnél is akad a szekrényben olyan pulcsi, vagy hosszú ujjú póló, amit már nem venne fel emberek közé, de valahogy mégsem volt szíve kidobni. Nos, ha az elhatározás megérett, akkor ne a kukába tegye, hanem kapjon tűt és cérnát. Varrja le a nyakát, illetve a hónaljak vonalában, hogy a két ujja egy egybefüggő „kígyó” lehessen. A pulcsi aljába tegyen egy párnát, és varrja össze az alját, így a töltelék nem tud majd elmozdulni. A pulcsi ujjait tömje ki szivaccsal, vagy összetekert, ócska törölközőkkel. Ha teljesen ki vannak tömve, varrja össze a végüket, és néhány öltéssel rögzítse a pulcsi törzséhez, ahova a párna került.

Oszd meg másokkal is!
Mustra