A legtutibb ajándékok papírmániás ismerősöknek

Bevallom nagyon szeretem a naptárakat, legyenek komolyak és vastagok, vagy kicsik és bohókásak, trendik vagy épp oldskoolok, bármelyiket képes vagyok azonnal megvenni. Persze teszem mindezt annak ellenére, hogy alapvetően már rég a telefonomba írom a programokat, ennek ellenére kéthavonta veszek egyet, hátha. Biztos vannak más papírtermék függők is, miért is ne dobbanna meg az ember szíve, ha meglát egy szép borítékot vagy vicces füzetet. Szubjektív válogatás következik papírmániásoknak, meg azoknak, akik papírmániásoknak keresnek ajándékot. 

Dot for You 

Baglyas Erika képzőművész alig két éve hozta létre cégét, a Dot for You-t. A kisszériás határidőnaplókat, noteszek, jegyzeteket- és mindenféle színes-szagos füzetet készítő cégben jelenleg hárman dolgoznak. A Berlinben és New Yorkban tanult képzőművész sorsát 50 db eladatlan notesz pecsételte meg, melyeket átfestett és elkezdte árulni őket. Azóta nagyságrendileg 1000 füzetet adott el, és rajongótábora egyre nő. 

lolka INDEX
Dot for you

Anti-határidőnapló

A Slow Budapest készítette el az Anti-határidőnaplót, amit tavaly én is kipróbáltam, és bár csúfosan elbuktam a hozzá kapcsolódó életmódváltással, de ettől még rajongok az ötletért, a designért, és a gondolatiságért. Az egész arról szól, hogy a világ felgyorsult, mindenki melózik mint az állat, pörög ide-oda, és soha nincs idő egy kicsit lenyugodni. Ezért találták ki 2014-ben az anti-naptár koncepciót, amit jelenleg háromféle borítóval árulnak. A heti tervezővel ellátott naptárba bekerülhet a havi reflexió, a programok, illetve bármi, amit nem akarunk megcsinálni. 

negyzet honlap 1 9-450x450.png

Fiók

A Fiók nem egy naptár vagy füzet neve, viszont egy csomót árulnak az említett termékekből, úgyhogy kihagyhatatlanok, ráadásul fantasztikus dolgok kaphatóak nálunk. A Budafoki út elején található üzletben mindenféle kultikusnak számító papíráru van, a Papetritől a Leuchtturm1917-ig. A műszaki rajzolóktól a tollmániákusokig mindenki talál itt valami izgalmasat.

Paperblanks

Nem kézműves, nem is magyar, viszont gyönyörű naptárakat és füzeteket árul a Paperblanks, mely a világ számos tájáról szedi össze a szebbnél szebb mintákat. Francia falikárpit, perzsa textil, japán fametszet – itt mindent feldolgoznak, ami szép. A városban a legtöbb papír- és könyvesboltban kaphatóak. 

paperblanks

Szépművészeti shopja

Igen, tudjuk, hogy felújítás alatt áll a múzeum, de attól még a webshop üzemel - szerencsére. Itt számos olyan katalógus és füzet kapható, amit valamelyik időszaki kiállításukra adtak ki. Vaszarytól Brueghelig kapható itt mindenféle, amit az idősebbek és az ifjoncok egyaránt értékelnek, mint például a szupermenő Raffaellós telefontok, vagy egy shopper a piacra.

szépművészeti shop
Oszd meg másokkal is!
Mustra