Van egy ember, aki 500 kilós Halloween-tökben akarja átevezni a Velencei-tavat

Mókás levelet kapott a Dívány szerkesztősége a napokban a Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesülettől: Keszler László gárdonyi kertjében gigantikus méretőre nőnek a tökök! Idén például az egyik elérheti a 250 kilót is akár.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!Cameron Spencer / Getty Images Hungary

A gigatököt Keszler úr a lányáról, Pankáról nevezték el, és a tervei szerint el fogja árverezni még Halloween előtt, azzal a tökkel együtt, amivel nemrég elnyerte a rácalmási és az őrségi tökfesztivál fődíját is.

Persze Keszler úrnak van még hová fejlődni, mivel a jelenlegi világcsúcstartó egy 1054 kilós tök. Tervei szerint jövőre egy 500 kilós példányt kísérel meg felnevelni, amihez már most megtette az előkészületeket. Bár az óriástökök nevelése jelentős anyagi áldozattal is jár (az öntözéshez felhasznált víz, műtrágya és munkaóra értéke nagyjából félmillió forint), Keszler László azt tervezi, hogy a következő tökszezon végén a féltonnás óriástök héjában átevezi a Velencei-tavat.

GettyImages-104269058
Ralph Orlowski / Getty Images Hungary

A tökcsónakozás ugyanis létező hóbort. Külföldön több évtizedes hagyománya van már: a Pumpkin Regattát például 1999 óta minden év októberében megrendezik Kanadában, az új-skóciai Windsorban. Ráadásul nem is ez az első ilyen dzsembori: 1996-ban a New Hampshire-i Winchesterben már egy amerikai férfi beleborult a vízbe egy tökcsónakkal.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek