Bárki benézhet a montpellieri udvarokba a nyáron

Nemcsak a 15. Velencei Építészeti Biennáléra érdemes ellátogatni a szezonban, hanem a franciaországi Montpellierben megrendezett Festival des Arcitectures Vives néven futó programra is, melynek keretében a közönség olyan magánházak és szállodák udvaraiba is bebocsájtást nyer, amiket a hétköznapokban általában ritkán nyitnak meg a kíváncsiskodók előtt.

A Héreault megyében található, 272 ezer fős városban június 19. és augusztus 14. között tekinthetőek meg a látványos installációk - hívja fel a figyelmet a programra a Designboom.com.

A rendezvény egyik legnagyobb látványossága a Michaël Martins Afonso és Caroline Escaffre-Faure nevéhez fűződő “Head in the Clouds” nevű projekt, ami az alkotók szerint egyfajta meditatív placcként van jelen. Az ötlet jól láthatóan működik, a közönség oda van a szemmagasságba belógatott bolyhos gömbökért.

A hangulatos udvarba belógatott orchideákat a francia ingatlanos cég, a Centrimmo by SCS készítette “Greenovation Retour” néven.

Zöldben gondolkodtak a hangzatos Belle Ville Atelier d’Artchitecture tervezői, Ilan Bitoun, Vincent Imfeld, Alexandre Ferron, Anthony Le Page és Lucile Nicosia is, akik “Thin Green-re” nevezték el projektjüket.

A tengerpartra állította fel rajzolható üvegtábláit a L’Atelier Sauvage párosa, Mélanie Metier és Chloé Mariey. Installációjuk címe a “Dessine moi un horizon” címet viseli.

A montpellieri ház udvarában felállított pihenőt a Toulouse-i építész iskola, az Ecole Nationale Supérieure d’Architecture növendékei, Marie Lambert, Simon Hulin és Mathieu Sudres készítették.

Pierre-Alexandre Martin “In Over All” néven mutatta be moduláris utcabútorait, mellyel célja az volt, hogy jobban bevonja a közterületeket az emberek életébe.

A Pseudonyme Architecture tervezőpárosának, Jeremy Germnek és Chloe Thomazonak a fa installációja egy montpellieri ház udvarában.

Üzeneteket lehet felfirkantani Judith Chatain, Gabrielle Doublet és Audrey Farinole “Paradigma” néven futó hengereire.

Homokba ültette be hegyes kúpjait Ariene Francesco és Julien Pinard.

Sajnos még mindig divatosnak számítanak a különféle esernyős installációk. Ide kattintva még több képet talál a 11. alkalommal megrendezett fesztiválról.

Oszd meg másokkal is!
Mustra