Ha azt hitte, egy asztalt nem nagyon lehet elrontani

A lakberendezésben valószínűleg az egyetlen dolog, amit a szakember, vagy a divat nem tud befolyásolni, az az egyedi ízlés. Hiába van a szoba szépen berendezve, stílusosan összeválogatva minden bútor, az egész borul, ha rátalálunk arra az egy darabra, amit – legalábbis akkor úgy hisszük – egész életünkben kerestünk.

Ezzel eddig nincs is baj, hiszen az egyediség a cél, de előfordul, hogy a lelkes otthonteremtő túllő a célon. És amire van kereslet, ott a kínálatra sem kell sokat várni. Ennek köszönhetjük, hogy elképesztően ronda, illetve felhasználhatatlan bútorok is születnek, sőt, meg is jelennek.

A szumós

A japánok nemzeti sportja hagyomány, a szumóbirkózók nagy tiszteletnek örvendenek. De azt azért valljuk be, hogy – legalábbis európai szemmel nézve – nincs éppen az a klasszikus értelemben vett sportolói testük. Nem is igazán érthető, mért is gondolta úgy egy tervező, hogy ideális alapanyag lesz egy szumóbirkózó egy asztalhoz - hacsak nem kifejezetten a japán piacot célozta vele. Mármint kifejezetten a japán vásárlók ízléssel nem rendelkező részét, ugyanis ez az dohányzóasztal akkor sem lett volna kevésbé meghökkentő, ha egy adoniszi testű atléta alakja alkotja a lábakat. Mindenesetre nehéz elképzelni azt a szobát, ahol ez az asztal jól, vagy csak valahogyan is mutatna. Ám ha mégis kedvet kapott a tiszteletreméltó sportnak emléket állító darabhoz, akkor potom 108 000 forint körüli áron már az öné is lehet, plusz természetesen a szállítási költség.

Kép: skymall.com
Kép: skymall.com

A gót

Tervezi, hogy egy gótikus kastélyba költözik, egész nap előkelő ruhákban sétálgat fel és alá, és szellemekkel, vízköpőkkel, manókkal és tündérekkel diskurál? Akkor már meg is van az első bútordarab, ami ebben a miliőben egyszerűen nélkülözhetetlen lesz – azon kívül viszont sehol nem mutat. Tény, hogy ez kicsit kakukktojás a csúnya asztalok közt, hisz a kidolgozása kifejezetten szép, de azért érdekes lehet az a szoba, ahol helyet kaphat. Az ücsörgő sárkány 96 000 forint körüli összeget kóstál, de aki gótikus kastélyban él, annak ez nem jelenthet nagy gondot.

Kép: skymall.com
Kép: skymall.com

A kultikus

Sokan annyira tudnak rajongani egy-egy kitalált figuráért, hogy a lény megjelenik a pólóin, takaróin, törölközőin, és persze – ha filmes vagy irodalmi szereplőről van szó – DVD gyűjteményben, könyvekben, rajzokon, festményeken. Ez az asztal azonban egy kissé ijesztő. A Királynőt mintázó lábbal ellátott bútor Ripley rémálma lehetne, de bármely lakberendezőé is. A kidolgozása ugyan szép, fényes is, de gyerekes háztartásba semmi esetre sem ajánlott, és nem csak az éles részletek miatt. Na meg persze az is ellene szól, hogy egy havi fizetést simán elkérnek érte, hiszen ára szállítással együtt bőven meghaladja a 200 000 forintos árat.

Kép: thisiswhyimbroke.com
Kép: thisiswhyimbroke.com
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek