Van IKEA-s gyerekvédő kapuja? Vigye vissza!

Az IKEA sürgősen visszahívja PATRULL elnevezésű biztonsági kapuit, mivel számos olyan baleset történt, ami során váratlanul kinyíltak a kapuk, és a gyerekek leestek a lépcsőn. A vevőktől nyugta nélkül visszaveszik a terméket, és a teljes árát visszaadják.

Bár a termék eleget tesz a vonatkozó szabványok előírásainak és megfelelt a teszteken is, egy vizsgálat kimutatta, hogy a zárszerkezete nem megbízható, így mégis kockázatot jelenthet a kisgyermekekre nézve. Volt olyan baleset, ahol orvosi ellátásra is szükség volt. 

PATRULL kapu
PATRULL kapuIKEA

„Az IKEA álláspontja a gyermekek biztonságával kapcsolatosan a zéró tolerancia. Biztonságos és egészséges termékeket akarunk kínálni, mert úgy gondoljuk, hogy a gyerekek a legfontosabb emberek a világon. Ha egy termékünk kapcsán bármikor felmerül valamilyen biztonsági kockázat lehetősége, azonnal cselekszünk. Elfogadhatatlan számunkra, hogy a gyerekek megsérülhessenek játék közben, ezért azonnali és megelőző intézkedésként visszahívunk minden PATRULL biztonsági kaput” - nyilatkozta Maria Thörn, a Gyerekek IKEA-ja termékcsoport megbízott vezetője.

Oszd meg másokkal is!
Mustra